یک بام و دوهوای سعودی برای پوشش زنان ایران و عربستان

وزیر انرژی عربستان سعودی با بیان اینکه در تیم وزارتخانه وی بانوان با استعدادی هستند که با حفظ حجاب به کار خود مشغولند، تصریح کرد: این مغزها با چادر محدود نمی‌شود چیزی که تعیین‌کننده است اینکه تحصیلات و تجربه آنها چگونه است.
حجاب

در روزهای اخیر که شاهد تلاش بیش از اندازه و تحریک برای آزادی پوشش و دفاع از حقوق زنان ایران از شبکه های تلویزیونی دست پرورده سعودی مانند اینترنشنال هستیم وزیر انرژی عربستان سعودی به حمایت از پوشش و حجاب زنان عربستان پرداخته و حجاب آنان را مانع از موفقیت و فعالیت شان در جامعه نمی داند.

 عبدالعزیز بن سلمان بن عبدالعزیز، وزیر انرژی عربستان می‌گوید در تیمی که در زمینه امنیت سایبری در وزارت انرژی این کشور و در بخش فناوری اطلاعات  فعالیت می‌کند، زنان محجبه عربستانی با پوشش کامل مشارکت دارند.

وزیر سعودی به منظور خبر دادن از مشارکت بیشتر زنان عربستانی در نهادهای دولتی با حفظ حجاب، این اظهارات را بیان داشت، در حالی که پیش از این چنین اظهاراتی از سوی مقامات سعودی مطرح نشده بود.

عبدالعزیز بن سلمان در نطق افتتاحیه دومین سمینار بین‌المللی امنیت سایبری سال ۲۰۲۲ در ریاض می‌گوید: به آنها (کارمندان زن) نگاه کنید، همگی بانجابت هستند و حجاب دارند. این مغزها با چادر محدود نمی‌شود چیزی که تعیین‌کننده است اینکه تحصیلات و تجربه آنها چگونه است و چگونه می‌توانند ادامه دهند و حق خود را بگیرند باید با آنها از این دید برخورد کرد و امیدواریم که بیشتر و بیشتر ادامه دهند.

وی افزود: من باید اعتراف کنم که مسئله زنان برای ما از اولویت برخوردار است همین الان نگاه کنید چه تعداد زن در ارتش ما حضور دارند.

وزیر انرژی سعودی افزود: مقابله با حملات سایبری نیاز به همکاری همه مردم دارد همان طور که مقابله با حملات تروریستی این گونه است. این مقابله نباید از سوی یک کشور واحد انجام شود این امر نیاز به همکاری بین‌المللی دارد.

ویدئوی این وزیر سعودی مورد استقبال گسترده کاربران شبکه‌های اجتماعی در این کشور و بخصوص زنان عربستانی قرار گرفته است.

محمد بن سلمان، ولی‌عهد سعودی، به عنوان بخشی از برنامه چشم‌انداز ۲۰۳۰ برای تنوع بخشیدن به اقتصاد این کشور، پیشگام تغییر قوانین اقتصادی و اجتماعی است. یکی از اهداف این برنامه افزایش مشارکت زنان در نیروی کار به ۳۰ درصد است، هدفی که اکنون محقق شده است.

در این راستا، از اقدامات مهم کشور فوق‌العاده محافظه کار عربستان سعودی می‌توان به موارد زیر اشاره کرد: لغو ممنوعیت طولانی‌مدت رانندگی زنان در سال ۲۰۱۸، پایان دادن به تفکیک جنسیتی در رستوران‌ها در سال ۲۰۱۹ و خروج از کشور بدون اجازه سرپرست در سال ۲۰۱۹  است.

عربستان سعودی همچنین برای اولین بار در تاریخ این کشور، پرسنل زن را برای کار در مشاغل امنیتی در مسجدالحرام مستقر کرده است؛ اما با تمام تغییرهای چشمگیر هنوز مدافعان حقوق زنان می‌گویند زنان و دختران به دلیل قوانین وضع شده توسط دولت سعودی با تبعیض‌های زیادی روبه‌رو هستند.

الخلیج اونلاین