بیش از ۸۰ درصد متقاضیان مشاغل خانگی را زنان تشکیل می‌دهند

بر اساس آمار‌ها بیش از ۸۰ درصد متقاضیان مشاغل خانگی را زنان تشکیل می‌دهند و پرورش زنبور عسل، فرآوری زعفران، خیاطی، قالیبافی، گلیم‌بافی، تولیدات چرمی دست دوز و پرورش گیاهان زینتی از جمله رشته‌های حوزه مشاغل خانگی به شمار می‌روند.
مشاغل خانگی

رئیس دبیرخانه ستاد ساماندهی و توسعه مشاغل خانگی کشور گفت: ۷۰ هزار فقره مجوز مشاغل خانگی ظرف ۷ ماه گذشته صادر شده است که متقاضیان زن سهم بسزایی در آن دارند.

آزیتا همتیان گفت: ۱۵ تا ۲۳ درصد اشتغال در کشور‌های توسعه یافته متعلق به مشاغل خانگی است. این رقم در ایران بین ۳ تا ۴ درصد برآورد می‌شود، از ابتدای دولت سیزدهم در راستای رفع موانع تولید در بخش توسعه و تقویت هرچه بیشتر مشاغل خانگی مدت زمان صدور مجوز‌های فعالیت این دسته مشاغل به ۳ روز کاهش پیدا کرده است.

وی افزود: صدور بیش از ۷۰ هزار فقره مجوز مشاغل خانگی طی ۸ ماه گذشته از زمان شروع فرآیند تسهیل‌گری صدور مجوز‌ها در حوزه مشاغل خانگی، ۱۲۸ هزار و ۵۱۵ فقره مجوز صادر شده است و ۷ ماه گذشته بیش از ۷۰ هزار فقره مجوز صادر کرده‌ایم، که این بیانگر این است، وزارت کار، پیشتاز صدور مجوز‌های مشاغل خانگی از نظر تعداد و سرعت صدور در بین سایر وزارتخانه‌ها است.

رئیس دبیرخانه ستاد ساماندهی و توسعه مشاغل خانگی کشور گفت: از ۲۸ بهمن ۱۴۰۰ مجوز‌های رشته‌های ثبت محور (آنی) از درگاه ملی مجوز‌های کسب وکار صادر شده‌اند، بیشترین حجم مجوز با اختلاف حداکثری از بقیه دستگاه‌های صادر کننده مجوز مشاغل خانگی صادر شده است.

به گفته‌ی همتیان، از هفته اول آبان ماه سامانه جدید مشاغل خانگی به صورت نسخه آزمایشی در حال طی کردن فرآیند تست نهایی است و در حال حاضر صدور مجوز آنی متقاضیان مستقل، از طریق سایت درگاه ملی مجوز‌ها صورت می‌گیرد.

همتیان، پیشتر از رشد ۵۴ درصدی تعداد رشته‌های شغلی مشاغل خانگی در کشور خبر داده و گفته بود: تعداد رشته‌های مصوب مشاغل خانگی از ۳۳۵ رشته به ۵۱۵ رشته افزایش یافته و تلاش می‌کنیم تعداد رشته‌های مشاغل و کسب‌وکار‌های خانگی به تعداد بیشتر افزایش پیدا کند.

وی افزود: بر اساس آمار‌ها بیش از ۸۰ درصد متقاضیان مشاغل خانگی را زنان تشکیل می‌دهند و پرورش زنبور عسل، فرآوری زعفران، خیاطی، قالیبافی، گلیم‌بافی، تولیدات چرمی دست دوز و پرورش گیاهان زینتی از جمله رشته‌های حوزه مشاغل خانگی به شمار می‌روند.

او در پایان گفت: باید نگاه تک بعدی و سنتی به توسعه مشاغل خانگی از بین برود و بستر حضور همه گروه‌ها اعم از زنان به ویژه زنان خانه‌دار، مردان، جوانان و دانش آموختگان دانشگاهی برای ورود به حوزه مشاغل خانگی فراهم شود. همچنین رویکرد جدید بر این مبنا استوار است که سهم مشاغل خانگی به ۳ درصد فعلی در اقتصاد محدود نشود و به نقطه مطلوب از تولید ناخالص داخلی در این خصوص دست یابیم.

خبرنگاران جوان