۴۰ میلیون زن ایرانی باید شنیده و دیده شوند

معاون رئیس‌جمهور در امور زنان و خانواده گفت: ضروری است شناسنامه جامعی از زیرساخت‌های مربوط به زنان در سطح استان‌ها تهیه و به‌روزرسانی شود؛ این شناسنامه باید شامل اطلاعات دقیق از پارک‌های ویژه بانوان، سالن‌های ورزشی مناسب‌سازی‌شده و اتاق‌های مادر و کودک باشد.

در نشست مشترک زهرا بهروزآذر، معاون رئیس‌جمهور در امور زنان و خانواده با دکتر پروین داداندیش، رئیس مرکز بانوان وزارت کشور بر لزوم مشارکت نهادهای مختلف برای بهبود وضعیت دختران و زنان کشور تأکید شد.

بهروزآذر در این نشست اظهار کرد: همه ما اعضای یک خانواده‌ هستیم و تلاش می‌کنیم وضعیت زنان کشور را بهبود ببخشیم.

وی افزود: ۴۰ میلیون زن ایرانی باید احساس کنند دیده می‌شوند و طرد نشده‌اند.

معاون رئیس جمهور با اشاره به اجرای سند ارتقاء ظرفیت‌های زنان و خانواده در استان‌ها تصریح کرد: این برنامه‌ها که پایه آن در دولت‌های پیشین طراحی شده بود، در حال حاضر در دستور کار قرار گرفته است. اسناد در اختیار تمام استان‌ها قرار گرفته و از آنها خواسته شده بستر به روز رسانی آنها را ایجاد کنند. تا امروز پنج استان اسناد جدید خود را ارائه کرده‌اند.

بهروزآذر با تأکید بر لزوم دسترسی برابر زنان به اماکن عمومی و تفریحی، بیان کرد: بوستان‌های بانوان یکی از زیرساخت‌های مهم در شهرها و روستاها محسوب می‌شوند. برای بسیاری از زنان، فقط از طریق چنین فضاهایی امکان استفاده از محیط‌های طبیعی و فضاهای عمومی ایجاد می‌شود. این فضاها نه فقط در ارتقاء سلامت روانی و جسمی زنان مؤثرند، بلکه زمینه‌ساز توسعه مشارکت‌های محلی و تقویت پیوندهای اجتماعی نیز هستند.

وی خاطرنشان کرد: ضروری است شناسنامه جامعی از زیرساخت‌های مربوط به زنان در سطح استان‌ها تهیه و به‌روزرسانی شود. این شناسنامه باید شامل اطلاعات دقیق از سرویس‌های بهداشتی مناسب سازی شده برای کودک، اتاق‌های مادر و کودک، سالن‌های ورزشی مناسب‌سازی‌شده، بوستان‌های ویژه بانوان و دیگر فضاهای اجتماعی همچون مراکز سلامت، خانه‌های تلاش و خانه‌های امن باشد.

معاون رئیس جمهور ادامه داد: این اطلاعات باید طبق نقشه‌های جغرافیایی به‌صورت یک اطلس جامع طراحی شود تا پراکندگی‌ها، نابرابری‌ها و خلأهای موجود به‌روشنی مشخص شود. این اطلس می‌تواند به‌عنوان یک ابزار راهبردی در برنامه‌ریزی‌های بلندمدت و میان‌مدت استان‌ها استفاده شود و پایه‌ای برای تدوین برنامه‌های عدالت‌محور در حوزه زنان باشد.

بهروز آذر به سیاست‌های اجرایی هفته کرامت و روز دختر اشاره کرد و گفت: ما باید تلاش کنیم که همه دیده شوند، به همه توجه شود و هیچ‌کس احساس حذف‌شدن نداشته باشد. این کار فقط با مشارکت واقعی دختران و زنان در همه مراحل برنامه‌ریزی این رویداد محقق می‌شود.

ایسنا