نام کاربری یا نشانی ایمیل
رمز عبور
مرا به خاطر بسپار
طبق بررسیهای یونیسف، تاثیر درگیریهای مسلحانه بر زندگی کودکان در مناطق مختلف جهان به سطوح ویرانگری رسیده است. تخمین زده میشود که کودکان بیش از هر زمان دیگری در کشورهای درگیر جنگ زندگی میکنند و یا به دلیل جنگ از محل زندگی خود آواره شدهاند.
بیش از ۴۷۳ میلیون کودک در مناطقی سکونت دارند که تحت تاثیر جنگ قرار گرفته است. درصد کودکانی که در مناطق جنگی زندگی میکنند، در مقایسه با دهه ۹۰ میلادی دو برابر افزایش پیدا کرده و از ۱۰ درصد به ۱۹ درصد رسیده است.
تا پایان سال ۲۰۲۳، بیش از ۴۷ میلیون کودک در کشورهای مختلف جهان به دلیل درگیریهای مسلحانه آواره شدند. حوادثی که در سال ۲۰۲۴ در سودان، میانمار، فلسطین، لبنان و هائیتی رخ داد، نشان میدهد که آوارگی کودکان در سال میلادی گذشته نسبت به سال ۲۰۲۳ افزایش پیدا کرده است. کودکان ۳۰ درصد از جمعیت جهان را تشکیل میدهند، اما به طور میانگین ۴۰ درصد از جمعیت پناهجویان و ۴۹ درصد از جمعیت آوارگان داخلی هستند.
کاترین راسل، مدیر اجرایی یونیسف گفت: «براساس همه معیارها، سال ۲۰۲۴ یکی از بدترین سالهای ثبت شده برای کودکان در تاریخ یونیسف بوده است. هم از نظر تعداد کودکان آسیب دیده در جنگ و هم از نظر میزان تأثیر جنگ بر زندگی آنها». براساس اظهارات این مقام سازمان ملل «کودکی که در یک منطقه جنگزده رشد میکند، در مقایسه با کودکی که در مکانی دور از درگیری زندگی میکند، به احتمال زیاد دچار سوءتغذیه، مجبور به ترک خانه یا مجبور به ترک تحصیل میشود. این نباید عادی تلقی شود. نمیتوانیم اجازه دهیم نسلی از کودکان با آسیبهای خود بزرگ شوند».
آموزش در مناطق جنگی به شدت دچار اختلال شده است. تخمین زده میشود که بیش از ۵۲ میلیون کودک در کشورهای درگیر جنگ از تحصیل بازماندهاند. کودکان در نوار غزه و تعداد قابل توجهی از کودکان در سودان بیش از یک سال است که مدرسه نرفتهاند. با این وجود، در کشورهایی مانند جمهوری دموکراتیک کنگو، سوریه و اوکراین مدارس آسیب دیده، نابود شده یا تغییر کاربری داده و میلیونها کودک به آموزش دسترسی ندارند.
سوء تغذیه در مناطق جنگزده به سطح هشداردهندهای رسیده است، چراکه خشونتهای مسلحانه همچنان دلیل اصلی گرسنگی است. جنگ سیستمهای غذارسانی را دچار اختلال کرده و دسترسی به کمکهای انساندوستانه را دشوار میکند. بهعنوان مثال در سال ۲۰۲۴ برای نخستین بار در سودان، در منطقه دارفور وضعیت قحطی اعلام شد. این اولین بار پس از سال ۲۰۱۷ بود که در یک منطقه خاص رسما وضعیت قحطی اعلام میشد.
جنگ همچنین بر سلامت روان کودکان تاثیر زیادی میگذارد. قرار گرفتن در معرض خشونت و از دست دادن اعضای خانواده میتواند در کودکان باعث اختلال خواب، رفتار پرخاشگرانه، افسردگی و مواردی از این دست شود.
باشگاه خبرنگاران جوان
گفتگوی جهانبانو با بانوان حاضر در مسیر مشایه
آشنایی با اولین موکب بین المللی زنانه
جملات کوتاه برای تشکر از بانوان خادم عراقی
چند توصیه برای مادران جهت در پیادهروی اربعین
به پاس ۱۰۰۰ روز خدمت
جریان مقاومت، جریانی است که باید همچنان خون تازه در آن دمیده شود
سختترین و سوزناکترین درد بشر، درد فراق است
مردم خوب میدانند چه کسی خدمتگزارشان است
یادبود بانوان آمل برای شهید رئیسی و شهدای خدمت