نام کاربری یا نشانی ایمیل
رمز عبور
مرا به خاطر بسپار
در چند روز اخیر اخبار و گزارشهایی درباره وضعیت زنان و آسیبهایی که با آنها مواجه شدهاند، منتشر شده است. در این بین، کشورهای اروپایی با انتشار آماری تلاش میکنند تا در رابطه با اهمیت اقدامات در راستای کاهش خشونت گام بردارند. مشکلات جمعآوری دادههای دقیق درخصوص خشونت مبتنی بر جنسیت نکتهای است که در این قاره نیز جزء نواقص محسوب میشود. براساس گزارش یورواستات، ۳۱ درصد از زنان در اتحادیه اروپا خشونت جنسیتی را تجربه کردهاند. هرچند این گزارش تنوع قابل توجهی را بین زنان کشورهای اتحادیه اروپا نشان میدهد، زنان با اعمال تحقیرآمیز، خشونت فیزیکی و تجاوز جنسی مواجه میشوند.
چند یافته
سن زنان در میزان اعمالشده علیه آنها تأثیرگذار است. ۳۵ درصد از زنان ۱۸ تا ۲۹ساله گزارش کردند که خشونت مبتنی بر جنسیت را تجربه کردهاند، در حالی که ۲۴ درصد زنان بین ۶۵ تا ۷۴ سال با اعمال خشونتآمیز مواجه نشدهاند. ۱۸ درصد از زنان در زندگی مشترک دچار خشونت جنسی یا فیزیکی شدهاند و با احتساب خشونت روانی، این آمار ۳۲ درصد گزارش شده است. بالاترین نرخ خشونت در کشورهای اروپای شمالی گزارش شده است؛ کشورهای لهستان هشت درصد، چک ۱۰ درصد و بلغارستان شش درصد. در یونان نیز تقریبا ۲۵ درصد از زنان خشونت جنسی یا فیزیکی را تجربه کردهاند. با این حال، تفسیر هنجارهای اجتماعی در اعمالی مانند رفتار جنسی تحقیرآمیز در گروههای سنی مختلف متفاوت است. در واقع با بالا رفتن سن، میزان احتمال گزارش چنین تجربیاتی کم میشود. همچنین هرچه زمان گزارشدادن این ناهنجاریها طول بکشد، نرخ گزارشدهی کاهش پیدا میکند و آنها در یادآوری جزئیات با مشکل مواجه میشوند. همچنین برخی قربانیان با گذشت زمان، ترجیح میدهند این اتفاق را گزارش نکنند. اما نکته دیگری نیز در این زمینه مطرح است و آن هم عادیسازی سوءاستفاده است. قربانیان گاهی به دلیل مکانیسمهای بقای روانی یا عادیسازی اجتماعی، تجربههای خود را سوءاستفاده نمیدانند و تلاش میکنند که آن را فراموش کنند.
این روزها در کشورهای مختلف جهان بهعنوان روزهای نارنجی تلاش برای محو خشونت علیه زنان شناخته میشود و برای تلاش برای شرایط بهتر زندگی و آگاهیبخشی زنان در نظر گرفته شده است.
شفا آنلاین
گفتگوی جهانبانو با بانوان حاضر در مسیر مشایه
آشنایی با اولین موکب بین المللی زنانه
جملات کوتاه برای تشکر از بانوان خادم عراقی
چند توصیه برای مادران جهت در پیادهروی اربعین
به پاس ۱۰۰۰ روز خدمت
جریان مقاومت، جریانی است که باید همچنان خون تازه در آن دمیده شود
سختترین و سوزناکترین درد بشر، درد فراق است
مردم خوب میدانند چه کسی خدمتگزارشان است
یادبود بانوان آمل برای شهید رئیسی و شهدای خدمت