یاد «مادر» در افتتاحیه جشنواره فجر

فرزاد حسنی مجری آیین افتتاحیه چهل و سومین جشنواره فیلم فجر در آغاز این مراسم به پوستر جشنواره و فیلم «مادر» اشاره کرد و از نقش مادرانگی این فیلم گفت.

سیدعباس صالحی، وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، رائد فریدزاده، رییس سازمان سینمایی، مهدی شفیعی، معاون سازمان سینمایی، علیرضا تابش، ایل بیگی، سیدضیاء هاشمی، مرضیه برومند، فریدون جیرانی و محمدرضا شریفی‌نیا از جمله حاضران در مراسم بودند.

فرزاد حسنی در آغاز مراسم به پوستر جشنواره و فیلم «مادر» اشاره کرد و از نقش مادرانگی این فیلم گفت و سپس با بیان اینکه به فریدون جیرانی درس تاریخ پس می‌دهد، یادآوری کرد که این فیلم در دوران حضور خود در جشنواره هیچ جایزه‌ای برای علی حاتمی به ارمغان نداشت.

او با اشاره به کار سخت داوران اظهار کرد: امیدوارم یک روز پسر من نیاید و شبیه این حرف‌ها را در مورد هنرمندی دیگر تکرار کند.

در ادامه بخش‌هایی از فیلم «مادر» به یاد علی حاتمی، همسرش و دیگر بازیگران این فیلم پخش شد و البته حسنی به لیلا حاتمی نیز اشاره کرد.

او بعد از پایان این تیزر از هنرمندانی، مانند فریماه فرجامی، امین تارخ، محمد علی کشاورز و رقیه چهره‌آزاد که دیگر در بین ما حضور ندارند، یاد کرد.

سپس از منوچهر شاهسواری، دبیر جشنواره برای صحبت دعوت شد و او عنوان کرد: وقتی قرار است مسیری را شروع کنیم، دعا می‌کنیم که به سلامت بتوانیم این مسیر را طی کنیم. چشم بد دور.

وی افزود: ما رنج می‌کشیم و سرمست می‌شویم. ما چهره می‌سازیم. حضرت حق یک چهره به ما بخشیده اما در جهانی که ما در آن زندگی می‌کنیم، چهره‌های زیادی وجود دارد و همه زیاد چهره دارند.

شاهسواری خاطرنشان کرد: امروز خوشحالم نه به این دلیل که دبیر جشنواره هستم، بلکه مگر می‌شود خوشحال نبود برای شبی که از سیروس الوند تشکر می‌شود. باید هلهله کشید برای آن و همینطور برای منوچهر والی‌زاده و رضا بابک.

وی تصریح کرد: وارد روزگار تغییر شده‌ایم. دوستی به من گفت چهره‌های ماندگار سینمای ایران کجا هستند. ما امیدواریم روزی برسد که چهره‌های شاخص فرصت کنند تا حضور پیدا کنند و امیدواریم این جشنواره فرصتی باشد برای جوانانی که تجربه رنج را شروع می‌کنند. به همه شما این سرمستی و رنج مبارک باد. چشم بد از تک تک شما دور باشد.

رائد فریدزاده، رییس سازمان سینمایی نیز در ادامه اظهار کرد: سینما خیالات را به نظم درمی‌آورد و تشکیل دهنده بخشی از حافظه جمعی و تاریخ است.

ایسنا