گروه زنانه‌ای با ۳۰ سال قدمت

فعالیت‌های گروه بیت الزهرا (س) پس از پیروزی انقلاب اسلامی همچنان ادامه یافت و زنان انقلابی محله دهقان در عرصه‌ای جدید به فعالیت‌های خود ادامه دادند. آن‌ها در سال‌های دفاع مقدس به‌عنوان حامی معنوی رزمندگان ایرانی شناخته شدند.

زنان انقلابی در خیابان پیروزی

خیابان پیروزی در بهمن ۱۳۵۷ یکی از نقاط پرجنب‌وجوش تهران بود. بسیاری بر این باورند که پس از تسخیر پادگان‌های نظامی در این منطقه و پیوستن افسران ارتش به صف انقلابیون، انقلاب به مرحله‌ای حساس نزدیک شد.

زنان انقلابی در خیابان پیروزی نقش مهمی در این تحولات ایفا کردند و در خط مقدم مبارزه با رژیم پهلوی قرار داشتند. در روزهای پرتنش آن زمان، گروهی از زنان انقلابی در محدوده چهارراه کوکاکولا با تشکیل گروهی به مبارزه علیه رژیم پهلوی پرداختند و فعالیت‌های آن‌ها تا پیروزی انقلاب و ورود امام خمینی (ره) به کشور ادامه یافت.

عبدالله قربانی، فرزند یکی از اعضای این گروه، می‌گوید: «گروه بیت الزهرا (س) با مشارکت ۱۰ زن انقلابی در خیابان ۲۱ متری دهقان شکل گرفت. خانم شکاری به‌عنوان مدیرگروه، در سال‌های قبل از انقلاب به طور مخفیانه جلساتی برای حمایت از انقلاب برگزار می‌کرد. در این جلسات، برنامه‌ریزی برای شرکت در راهپیمایی‌ها و توزیع نوارهای سخنرانی امام و اعلامیه‌های ایشان از فعالیت‌های اصلی آن‌ها بود.»

ادامه فعالیت‌ها در دوران دفاع مقدس

فعالیت گروه بیت الزهرا (س) پس از پیروزی انقلاب متوقف نشد و زنان انقلابی محله دهقان در سنگر جدیدی به فعالیت‌های خود ادامه دادند و در سال‌های دفاع مقدس به‌عنوان حامی معنوی رزمندگان ایرانی شناخته شدند.

قربانی دراین‌خصوص می‌گوید: «با آغاز دفاع مقدس، زنان انقلابی گروه بیت الزهرا (س) دور هم جمع شدند و به حمایت از رزمندگان پرداختند. در آن سال‌ها شور و هیجان عجیبی در محله ما وجود داشت. آقای تقوی، همسر یکی از اعضای گروه، مغازه دودهنه‌اش را به زنان انقلابی محله اختصاص داد و این مغازه به پایگاه کمک‌رسانی شرق تهران به جبهه‌های جنوب تبدیل شد. این گروه از سال ۱۳۴۰ و هم‌زمان با آغاز نهضت امام خمینی (ره) تشکیل شده و با احتساب سال‌های دفاع مقدس تقریباً ۳۰ سال دوام آورد. زنان انقلابی محله دهقان در مغازه آقای تقوی سه نوع فعالیت را برای خود تعریف کرده بودند. یکی از این فعالیت‌ها ارسال درآمد حاصل از کسب‌وکارهایی مانند پخت‌وپز و تولید مانتو به‌عنوان کمک نقدی به جبهه بود. فعالیت دوم آن‌ها بافت لباس برای رزمندگان و جمع‌آوری کمک‌های مردمی و انتقال آن‌ها به جبهه بود. روند کار به این صورت بود که وقتی کامیون حامل کمک‌ها آماده می‌شد، دو نفر از اعضای گروه به‌عنوان همراه به جبهه می‌رفتند و چند روز در پشت‌جبهه فعالیت می‌کردند.»

همشهری