کاهش سن مصرف مواد مخدر به ۹ سال

سن مصرف مواد مخدر در ایران کاهش پیدا کرده و این موضوع برای مردم و خانواده‌ها هشداردهنده است.

سن مصرف مواد مخدر در ایران به طرز نگران کننده‌ای کاهش پیدا کرده و این موضوع زنگ خطری را برای مردم و خانواده‌ها در جامعه به صدا در آورده.

مسجدی گفت: مجمع مبارزه با استعمال دخانیات از یک دهه پیش از انقلاب فعالیت‌های خود را شروع کرده است که در آغاز سال ۱۳۶۰ به همت جمعی از عزیزانی که دغدغه مواد مخدر داشته‌اند مجدد پایه گذاری شد و در سال ۱۳۶۲ رسما ثبت شد. مجمع مبارزه با مواد مخدر ۴ دهه است که به فعالیت می‌پردازد و تلاش می‌کند اقداماتی را که در سطح ملی مؤثر است را انجام دهد. اصل مهم درباره کاهش مصرف، دخانیات هماهنگی بین دولت و مردم است که با همکاری یکدیگر و دستگاه‌های مربوطه مصرف دخانیات را کاهش دهند.

ترکی در ادامه مجمع گفت: مقابله با استعمال مواد مخدر از موضوعات بین دستگاهی است و دستگاه قضائی وظیفه دارد که حقوق عامه را پیگیری کند. آن چیزی که قوه قضائیه موظف به پیگیری است، اهدای حقوق عوام است. بدون مشارکت مردم و نخبگان نمی‌توانیم به موفقیت دست پیدا کنیم. همچنین ۴۰۰ دادستان در سراسر کشور وظیفه دارند قانون مبارزه با دخانیات را اجرا کنند.

وی بیان کرد: همچنین اجرای طرح پاک باید کشوری شود. همکاران در قالب اجرای طرح نماد نیز وظیفه دارند با همکاری خانواده‌ها آسیب‌های حوزه دانش آموزی را رصد کنند، با این وجود آموزش پرورش این طرح را به خوبی اجرا نمی‌کند. اگر آموزش پرورش این طرح را اجزا کند ما ۱۷ میلیون دانش‌آموز را سالم تربیت خواهیم کرد.

وی افزود: نشست ستاد کشوری دخانیات هشت سال است که برگزار نشده و امسال یک پیش نشستی را برگزار کردند، همچنین بحث قاچاق از مسائلی است که دستگاه قضائی در حال پیگیری آن است. شبکه نمایشگاه خانگی و عدم نظارت ساترا نیز پیگیری می‌شود، چراکه در نمایش خانگی تبلیغات سیگار انجام می‌شود. ما باید یک جایگزینی را برای نوجوانان و جوانان ایجاد کنیم تا بتوانیم نوجوانان سالم را تربیت کنیم.

ابراهیمی در ادامه گفت: با بیش از ۱۴ جلسه طرح نماد در حال اجرا است و همه استان‌ها به صورت آنلاین در این جلسه شرکت می‌کنند. طرح نماد از زمان اقای کاظمی قرار است احیا شود. طرح نماد نیاز به همکاری و بودجه دستگاه‌های دیگر نیز دارد. ۱۴ دستگاه برای اجرای طرح نماد وجود دارد که با کمک این دستگاه‌ها طرح نماد اجرا می‌شود.

همچنین در ادامه مجمع حمید صاحب، مدیر کل سلامت شهرداری تهران اظهار کرد: شهرداری امسال نتوانست کمپین هرساله خود را اجرا کند. شهرداری آماده است تا در همه مدارس شهر تهران تبلیغات و برنامه رسانه‌ای لازم را تولید کند، به شرطی که آموزش پرورش اجازه دهد که ما به مدارس وارد شویم. راهپیمایی علیه دخانیات برگزار کردیم و در سال‌های آینده نیز برگزار می‌کنیم.

در ادامه مجمع، محمدرضا سهرابی، معاون بهداشت دانشگاه شهید بهشتی گفت: آمار نگران کننده، افزایش شیوع استعمال سیگار توسط زنان است. در سال ۱۳۹۵ میزان شیوع استعمال زنان ۲.۴ بوده و در سال ۱۴۰۰ به ۴.۲ رسیده است. سن شروع مصرف استعمال مواد مخدر نیز به ۹ سال رسیده است. هرچه سن مصرف کاهش پیدا کند، ترک آن سخت‌تر است.

معاون بهداشت دانشگاه شهید بهشتی خاطرنشان کرد: راهکار مهم کاهش دسترسی است. ما با تذکر و نامه رسانی موفق نخواهیم شد، ما باید سازندگان فیلم‌ها را جریمه کنیم و اجازه اکران به سریال‌هایی که دخانیات تبلیغ می‌کنند ندهیم. با تبلیغات نیز می‌توانیم مصرف را کاهش دهیم. دوستان در آموزش و پرورش طرح نماد را پیگیری می‌کنند، اما متأسفانه با وزارت بهداشت همکاری ندارند و باید این همکاری افزایش پیدا کند.

وی تصریح کرد: ۲۰ سال از تصمیم قانون مبارزه با استعمال دخانیات گذشته و باید اصلاح قانون در این موضوع انجام شود. اگر ما برنامه بریزیم که مصرف از ابتدا شروع نشود، خیلی بهتر است تا در آینده افراد را از عادت استعمال دخانیات ترک بدهیم.

عرشه آنلاین