نام کاربری یا نشانی ایمیل
رمز عبور
مرا به خاطر بسپار
حال شاید خیلی از آقایان معترض شوند که چنین چیزی نسبت به برابری جنسیتی تعارض دارد، در حالیکه چنین طرحی هیچ منافاتی با برابری ندارد و خیلی از بانوان در مشاغل مختلف می توانند نسبت به زمان کاری خود همان بهره وری شغلی را نیز داشته باشند.
اخیرا پویشی در خبرگزاری فارس با عنوان «ساعت کار زنان شاغل کاهش یابد» از سوی مخاطبان فارس من، مبنی بر درخواست کاهش ساعت کاری بانوان در ادارات یا مشاغل دیگر منتشر شده است. نویسنده این پویش درباره درخواست خود میگوید: « در اکثر ادارات و کارگاهها ساعت کاری کارمندان و کارگران از ساعت ۸ تا ۱۶ است، یعنی از حدود ساعت ۶ صبح تا ۶ غروب کار ادامه دارد. خانم ها در زمستان در تاریکی منزل را ترک کرده و در تاریکی نیز به منزل باز می گردند. این بانوان شاغل رسما دوازده ساعت از وقت خود را در منزل به سر نمی برند و تصور کنید این رویه برای مدت سی سال خدمت (یعنی از حدود بیست سالگی تا چهل و پنج سالگی) که دقیقا اوج باروری و تربیت فرزند برای هر بانوی ایرانی است، ادامه دارد و قطعا چنین چیزی با کرامت خانواده و سیاست های فرزندآوری نظام جمهوری اسلامی ایران نیز در تعارض است.
از سوی دیگر بیشتر مسائل مربوط به تحصیل فرزندان از ایاب و ذهاب تا آموزش، تعطیلی مدارس و مهدکودک ها در هنگام آلودگی هوا، شیوع کرونا، بیماری اعضای خانواده و مراقبت از آنها نیز بر عهده بانوان است. بماند که ایام بارداری با چه مشقتی خانم ها به محل کار خود می روند تا زمان زایمان که بتوانند به مرخصی بروند.»
نویسنده این پویش در ادامه سوالی به این شرح مطرح می کند: « با همه این چالش هایی که مطرح شد آیا نباید ساعت کار بانوان با آقایان تفاوت داشته باشد؟ آیا نمی توان تعداد مرخصیهای مادران را در این کشور افزایش داد؟ شاید عده ای بگویند که خب خانم ها سرکار نروند، اما واقعیت این است که اکنون با این وضعیت اقتصادی بانوان مجبور به کار هستند ، بنابراین آیا نمیتوان قوانینی وضع کرد که با حفظ کرامت و ارامش بانوان آنها بتوانند به کارشان نیز بپردازند؟»
*حمایت مجلس از کاهش ساعت کاری بانوان
در این راستا حجتالاسلام «علیرضا سلیمی»، عضو هیأت رئیسه مجلس شورای اسلامی اخیرا درباره چنین پیشنهادی به فارس مطرح کرده که موضوع کاهش ساعت کاری ادارات را در مجلس بررسی میکنند و چنین طرحی برای مشاغلی که امکانش وجود دارد، امری مطلوب است.
گفتگوی جهانبانو با بانوان حاضر در مسیر مشایه
آشنایی با اولین موکب بین المللی زنانه
جملات کوتاه برای تشکر از بانوان خادم عراقی
چند توصیه برای مادران جهت در پیادهروی اربعین
به پاس ۱۰۰۰ روز خدمت
جریان مقاومت، جریانی است که باید همچنان خون تازه در آن دمیده شود
سختترین و سوزناکترین درد بشر، درد فراق است
مردم خوب میدانند چه کسی خدمتگزارشان است
یادبود بانوان آمل برای شهید رئیسی و شهدای خدمت