پیشنهادات آیت‌الله امینی نژاد برای قانون حجاب

پیشنهاد می‌شود همه نهادهای فرهنگی از جمله صداوسیما، آموزش‌وپرورش، دانشگاه‌ها و... طرح عمومی گفتگو درباره حجاب را در دوره‌های مشخصی مانند ایام محرم و صفر و رمضان در سطح کشور و به طور ویژه در خیابان‌ها، پارک‌ها و مراکز خاص راه‌اندازی کنند.

قانون جدید حجاب که به تصویب مجلس شورای اسلامی رسیده و دولت محترم از اجرای آن خودداری کرده، شامل سه بخش است؛ بخشی از آن به حداقل پوشش زن و مرد مربوط می‌شود. بخش دیگری از آن به تعیین تکلیف عوامل مؤثر در ترویج بی‌حجابی اختصاص دارد و بخش سوم نیز به حجاب و عفاف اسلامی مربوط می‌شود.

آنچه به بخش اول مربوط می‌شود، حجاب اسلامی نیست، بلکه هر جامعه‌ای بر اساس هنجارها و عرف غالب، قوانینی را در این زمینه وضع می‌کند. پیشنهاد می‌شود این بخش از قانون حجاب، از آن قانون جدا شده و تحت عنوان «قانون حداقل پوشش» (بدون استفاده از هیچ عنوان و واژه دینی) ابلاغ و اجرا گردد. همچنین بهتر است در بار اول و دوم صرفاً تذکر داده شود و از بار سوم جریمه‌ها آغاز شود.

بخش دوم قانون که به عوامل گسترش‌دهنده بی‌حجابی یا بی‌عفتی مانند فعالیت‌های تبلیغاتی، سلبریتی‌ها و امثال آن‌ها می‌پردازد، نیز به بخش اول ملحق شده و به‌صورت بسیار جدی و اکید اعمال شود.

بخش سوم قانون حجاب که وظایف نهادهای قانونی در راستای تکریم و ترویج حجاب و عفاف را مشخص می‌کند، باید تحت عنوان صحیح «قانون عفاف و حجاب به‌منظور تقویت خانواده» ابلاغ گردد.

نیروهای محترم انتظامی تا کنون نشان داده‌اند که به وظایف قانونی خود به‌ویژه در زمینه پوشش و حجاب عمل می‌کنند. آنچه شایسته تأکید است، اعمال جدی دو بخش دیگر قانون توسط قوه قضائیه و نهادهای مسئول است. جالب است که همه بر کار فرهنگی در حوزه حجاب و عفاف و خانواده تأکید می‌کنند، اما تاکنون در بسیاری از موارد، نهادهای مسئول از زیر بار مسئولیت شانه خالی کرده و در نهایت تنها بخش سخت‌گیرانه قانون به اجرا درآمده است. اینجا همان نقطه‌ای است که همه دغدغه‌مندان باید مطالبه‌گر باشند و مطالبه‌گری را تا دستیابی به نتایج مطلوب رها نکنند.

پیشنهاد می‌شود همه نهادهای فرهنگی از جمله صداوسیما، آموزش‌وپرورش، دانشگاه‌ها به‌ویژه حوزه‌های علمیه و نهادهای مرتبط مانند سازمان تبلیغات اسلامی، طرح عمومی گفتگو درباره حجاب را در دوره‌های مشخصی مانند ایام محرم و صفر و رمضان در سطح کشور و به طور ویژه در خیابان‌ها، پارک‌ها و مراکز خاص راه‌اندازی کنند.

تعداد زیادی از طلاب و دانشجویان از آقایان و خانم‌ها و دغدغه‌مندان موضوع حجاب آماده شوند تا دلسوزانه آسیب‌های فرهنگی خانوادگی و اجتماعی ناشی از بدحجابی، برهنگی و آزادی‌های نادرست فرهنگ غرب را به زبانی نرم و بدون هیچ‌گونه برخوردی و به‌صورت گفتگوی طرفینی تبیین کنند.

اینجانب معتقدم در موضوع زن و حجاب، منطق اسلام برتر است. بروشورهایی تهیه شود تا واقعیت‌ها را با زبان آمار تبیین کند. شعارها و جملات عمیق و مؤثر به‌صورت پوستر ارائه شوند. اگر این هزینه‌ها هر ساله و برای همیشه برای نسل‌ها انجام نشود، باید بعدها چندبرابر آن در جاهای دیگر هزینه شوند. حجاب پیشگیری از بیماری است و همیشه پیشگیری مقدم بر درمان است.

به نظر می‌رسد اگر به‌درستی عمل شود، بر خلاف خواست دشمن، تهدید پیش رو به فرصتی برای ترویج ارزش‌های متعالی انسانی و اسلامی تبدیل خواهد شد.

دشمن سعی کرده است قشر نوجوان و جوان را از قشرهای هدایتگر جامعه یعنی طلاب، روحانیون و علمای اسلام جدا کند. اجرای صحیح موارد اشاره شده فرصتی فراهم می‌آورد تا فاصله‌ها کمتر شده و بسیاری از سوءبرداشت‌ها از میان بروند.

همه باید بدانیم که مسئله حجاب اولین خاکریز جامعه اسلامی و اولین خاکریز حیات متدینانه و زندگی صحیح اسلامی است. اگر جامعه این خاکریز را از دست بدهد، نگهداری بقیه خاکریزها آسان نخواهد بود. دشمن نیز برنامه‌ریزی‌های چندلایه‌ای برای ادامه کار در پیش دارد.

هیچ تردیدی نیست که آنهایی که امروز می‌کوشند مسئولین نظام را قانع سازند تا در مسئله حجاب کوتاه بیایند، فردا و به‌ویژه در زمانی که آسیب‌های اخلاقی ناشی از ولنگاری پوشش جامعه را فراگرفت، همان‌ها زبان به نکوهش نظام خواهند گشود. همان‌هایی که جمهوریت نظام را زیر سؤال می‌برند، در ادامه اسلامیت آن را نیز به چالش خواهند کشید.

 هیچ تردیدی نیست که همان‌ها که امروز بر طبل قانون‌زدایی از حجاب می‌کوبند، فردا با خدشه کردن در بعد اسلامیت نظام، دل متدینان حامی نظام را خالی خواهند کرد. فردا همان‌ها خواهند گفت که نظام برای حفظ خود حاضر شد از مسئله مسلم دینی حجاب عبور کند، بنابراین چرا باید دین‌داران حامی نظام باشند؛ بنابراین مدیریت حکیمانه مسئله حجاب با راه‌اندازی میزها و غرفه‌های گفتگو، تساهل با توده‌های مردم، شدت عمل و مطالبه‌گری جدی بر بخش دوم و سوم قانون، به فرصتی برای نظام و انقلاب تبدیل خواهد شد.

اجتهاد