وقتی زنان خراسان، با نخ نذری تاریخ عاشورا را می‌دوزند

مراسم «عماری ورپوشم» در شهرستان خوسف خراسان جنوبی، با قدمتی بیش از یک قرن، توسط بانوان به منظور پوشاندن صندوقی که نماد عزاداری است، برگزار می‌شود.

این مراسم در شهرستان‌های خوسف و بشرویه خراسان جنوبی، به عنوان نمادی از عزاداری، برگزار می‌شود و قدمت آن به بیش از ۱۰۰ سال پیش برمی‌گردد. مراسم در روز اول ماه محرم و در محل سرای سرکه، یکی از بناهای تاریخی شهرستان بشرویه، برگزار می‌گردد.

قبل از آغاز مراسم سوگواری، خواندن و قرائت ادعیه به عنوان مقدمه و ورپوشی عماری (پوشاندن عماری با پارچه) انجام می‌شود.

اسکلت عماری به دلیل استحکام و دوام بیشتر از چوب درخت چنار یا گردو ساخته می‌شود. بانوان با استفاده از پارچه‌هایی که مخصوص این کار است و توسط مردم به عنوان نذر اهدا می‌شود، عماری را می‌پوشانند و با نخ و سوزن می‌دوزند.

در اسکلت عماری، قسمت بالای آن دارای زاویه‌ای است که نمادی از خمیدگی حضرت زهرا (س) در مصیبت امام حسین (ع) به شمار می‌رود.

۱۴ چادر با رنگ‌ها و نقش‌های مختلف به نیت ۱۴ معصوم بر روی آن انداخته و اطراف آن را با سوزن و نخ می‌دوزند. پس از این مرحله، آینه‌ای در جلوی عماری نصب می‌شود.

آینه‌ها معمولاً در جلو عماری قرار می‌گیرند، زیرا عماری به عنوان وسیله‌ای برای انتقال افراد آسمانی به زمین محسوب می‌شود و به نوعی می‌خواهند نماد نور و روشنایی را به تصویر بکشند. معمولاً ۱۲ آینه به نیت و نماد ۱۲ امام نصب می‌شود.

شهرآرا نیوز