نام کاربری یا نشانی ایمیل
رمز عبور
مرا به خاطر بسپار
«رهیف عیاد» دختر بچه ۱۲ ساله فلسطینی که قبل از شروع حملات اسرائیل در محله «الشجاعیه» زندگی میکرد؛ در حال حاضر سوءتغذیه و بیماریهای ناشی از جنگ او را به این روز انداخته است. «سوار عاشور» نوزاد شیرخواره ۵ ماهه است که مرگ بر زندگیاش سایه انداخته و گرسنگی و سوء تغذیه شدید در راستای محاصره اعمال شده علیه غزه او را به این شکل در آورده است.
«یحیی زکریا ابو حلیمه»، کودک ۴ ساله اهل غزه است که به دلیل سوء تغذیه شدید و ابتلا به بیماریهای خاص در نتیجه جنگ و نبود مواد غذایی، هفته پیش جان خود را از دست داد.
کودکان غزه هیچگاه روزی را تصور نمیکردند که برای سیر کردن خود مجبور به خوردن لاکپشتهای دریایی شوند، همانطور که در ذهن پدران و مادران فلسطینی نمیگنجید، روزی برسد که برای سیر کردن فرزندانشان گوشت الاغ و اسب را به آنها بدهند.
۶۰ روز متوالی است که اسرائیل به سیاست گرسنگیدادن ساکنان نوار غزه و محاصره آنها ادامه میدهد و در این مدت هیچ ماده دارویی یا غذایی به نوار غزه وارد نشده و مردم غزه بهخصوص کودکان را تا آستانه قحطی مرگبار پیش برده و باعث وخامت اوضاع در نوار غزه شده است.
این جنایات صرفا اعداد و ارقام یا گزارش نیستند، بلکه در سکوت شرمآور جهانی صحنههای وحشتناک و غمانگیزی هستند که هر روز تکرار میشوند.
قحطی و گرسنگی شدید؛ کودکان صف اول قربانیان
«آجیت سونگای»، مدیر دفتر کمیساریای عالی حقوق بشر سازمانملل در سرزمینهای فلسطینی، آنچه در نوار غزه رخ میدهد را تکاندهنده توصیف کرده و در مصاحبه با الجزیره تاکید کرد که اسرائیل به هیچ کدام از تعهدات قانونی خود عمل نمیکند.
وی گفت که وضعیت غزه در بدترین حالت خود در ۱۸ ماه گذشته است؛ هیچ غذا یا آب آشامیدنی توزیع نمیشود. ۶۰ روز است که حتی یک دانه گندم وارد نوار غزه نشده است.
سوار عاشور پنج ماهه، یحیی ابو زکریای چهار ساله و رهیف عیاد دوازده ساله نمونه کودکان فلسطینی هستند که گرسنگی و شدت محاصره در کنار همراهی شرمآور آمریکا و برخی کشورهای اروپایی با اسرائیل، کودکی را آنها را از بین برد.
دکتر «منیر البرش»، مدیرکل وزارت بهداشت غزه میگوید که «داستان زکریا، رهیف و سوار اوج فاجعه سوءتغذیه در نوار غزه را نشان میدهد. بیش از ۶۰ هزار کودک بر اثر محرومیت از غذا و دارو در معرض خطر مرگ قرار دارند.»
«یوسف ابو زریق»، فعال فلسطینی در بیان معنای تکاندهنده گرسنگی در غزه در صفحه ایکس خود نوشت: «زنان بدون غذا زایمان میکنند، مردان از قد میافتند، سالمندان میمیرند، بدنهایمان خشک و لاغر میشود و هیچ چیز نمیتواند جلوی نابودی بدن را به دلیل سوء تغذیه بگیرد.»
وی افزود: «گرسنگی حتی توان گریه کردن را از مردم سلب کرده است. برخی سه یا دو شهید را دفن میکنند، سپس به دنبال تکههایی از غذا برای بازماندگان میگردند. غم و اندوه به دلیل گرسنگی و ترس به تأخیر میافتد.»
کاربران در شبکههای اجتماعی نوشتند: «در غزه کودکان فقط به خاطر بمباران کشته نمیشوند، بلکه پیش از آنکه بمباران باعث مرگ آنها شود، گرسنگی آنها را از بین میبرد. شکمهای خالی شان در برابر سکوت جهانیان فریاد میزند و چشمان گود افتادهشان در بین آوارهای غزه در جستجوی تکهای نان میگردد. مرگ طعم گرسنگی دارد و بوی نان ناموجود از امنیت گرانبهاتر است.»
کودکان غزه در آستانه قحطی شدید ناچارند برای رفع گرسنگی خود نان خشک و کپکزده بخورند، البته اگر آن هم پیدا شود. همه این اتفاقات در برابر سکوت جهانیان رخ میدهد تا معصومیت زیبای این کودکان زشتی دنیایی که در آن هستیم را به تصویر بکشد.
فارس
گفتگوی جهانبانو با بانوان حاضر در مسیر مشایه
آشنایی با اولین موکب بین المللی زنانه
جملات کوتاه برای تشکر از بانوان خادم عراقی
چند توصیه برای مادران جهت در پیادهروی اربعین
به پاس ۱۰۰۰ روز خدمت
جریان مقاومت، جریانی است که باید همچنان خون تازه در آن دمیده شود
سختترین و سوزناکترین درد بشر، درد فراق است
مردم خوب میدانند چه کسی خدمتگزارشان است
یادبود بانوان آمل برای شهید رئیسی و شهدای خدمت