نام کاربری یا نشانی ایمیل
رمز عبور
مرا به خاطر بسپار
این جدیدترین اقدام طالبان علیه زنان با هدف حذف زنان از صحنه اجتماعی است. ویدئوهای منتشر شده در رسانه های اجتماعی نشان میدهد که کارمندان زن این وزارت خانه پس از از دست دادن شغل خود در خیابانها تظاهرات میکنند. هیچ مقامی از طالبان به درخواست ها برای اظهار نظر پاسخ نداد.
معبوبه سورج، که رهبری شبکه زنان افغان را بر عهده دارد، گفت که از انبوه دستورات منتشر شده توسط طالبان مبنی بر محدود کردن زنان و دختران متعجب شده است. در همین حال، وزارت آموزش و پرورش که توسط طالبان اداره می شود، روز شنبه از پسران صنف ۷ تا ۱۲ خواست که به همراه معلمان مردشان به مدارس برگردند، اما هیچ اشاره ای به بازگشت دختران در آن کلاسها به مدرسه نشده است. پیش از این، وزیر تحصیلات عالی طالبان گفته بود که به دختران دسترسی برابر به آموزش داده می شود، البته در محیط های تفکیک جنسیتی.
سورج گفت: این واقعا باورنکردنی است. آیا این مرحله ای است که دختران باید به طور کامل فراموش شوند؟ من میدانم که مقامات طالبان به ارائه توضیحات اعتقادی ندارند و فقط دستورات خود را اجرا میکنند.
سورج حدس میزند که اظهارات متناقض احتمالاً منعکسکننده اختلافات درون طالبان است، زیرا آنها به دنبال تحکیم قدرت خود هستند. اظهارات رهبری طالبان اغلب نشان دهنده تمایل به تعامل با جهان، باز کردن فضاهای عمومی به روی زنان و دختران و حفاظت از اقلیت های افغانستان است. اما دستورات مربوط به رتبه و پرونده آن در زمین متناقض است. در عوض، محدودیتهایی بهویژه برای زنان اعمال شده است.
سورج، یک آمریکایی افغان که در سال ۲۰۰۳ برای ترویج حقوق زنان و آموزش به افغانستان بازگشت، گفت که بسیاری از فعالان همکار او کشور را ترک کرده اند. او گفت که همچنان در تلاش برای تعامل با طالبان و یافتن راه میانه است، اما تا کنون نتوانسته است رهبری طالبان را به ملاقات فعالانی که در کشور ماندهاند وادار کند تا با زنان در مورد راه پیش رو صحبت کنند.
اگرچه زنان افغان به حاشیه رانده شدهاند، اما در ۲۰ سال گذشته برای رسیدن به حقوق اولیه مبارزه کرده و به قانونگذار، قاضی، خلبان و افسر پلیس تبدیل شدهاند. طالبان تمایل چندانی به رعایت این حقوق نشان نداده است. هیچ زنی در دولت گنجانده نشده و بسیاری از آنها از بازگشت به کار منع شدهاند.
الجزیره
گفتگوی جهانبانو با بانوان حاضر در مسیر مشایه
آشنایی با اولین موکب بین المللی زنانه
جملات کوتاه برای تشکر از بانوان خادم عراقی
چند توصیه برای مادران جهت در پیادهروی اربعین
به پاس ۱۰۰۰ روز خدمت
جریان مقاومت، جریانی است که باید همچنان خون تازه در آن دمیده شود
سختترین و سوزناکترین درد بشر، درد فراق است
مردم خوب میدانند چه کسی خدمتگزارشان است
یادبود بانوان آمل برای شهید رئیسی و شهدای خدمت