نام کاربری یا نشانی ایمیل
رمز عبور
مرا به خاطر بسپار
مقایسه ورزش بانوان ایرانی و خارجی، از موضوعات پرحاشیهای است که کمتر به آن پرداخته میشود. ورزش بانوان در طول سه دهه گذشته، توانسته است به تدریج پیشرفت کرده و اکنون در ۱۳۰ رشته ورزشی مختلف داخلی و جهانی حضور دارد. در این مقاله به بررسی ورزش بانوان و چالش های آن میپردازیم.
ورزش در ایران یکی از زمینههای مهمی است که به آن توجه بسیاری میشود. جایگاه ورزش ایران به دلیل نشان دادن هویت و افزایش غرور ملی، در دهههای گذشته فارغ از جنبههای فرهنگی و سیاسی پیشرفت خوبی کرده است. به عنوان مثال میتوان گفت:
با این حال در برخی رشتهها به خصوص در رشتههای زنان شاهد برخی گلایهها هستیم. مانند دستمزد و امکانات کم که در مقایسه ورزش بانوان ایرانی و خارجی بسیار تاثیر گذار است، توجه کمتر که باعث ایجاد تفاوتهای بسیاری در عملکرد آنها میشود.
ورزش زنان در بسیاری از کشورهای اسلامی، همواره مورد نقدها و چالشهای بسیاری بوده است. با این حال ورزش زنان ایران نیز توانسته است در کنار زمینههای ورزشی مردان پیشرفت خوبی داشته باشد. به عنوان مثال میتوان به برخی افتخارات در این زمینه اشاره کرد که عبارتند از:
در مقایسه ورزش بانوان ایرانی و خارجی باید به این نکته اشاره کرد که پس از یک وقفه ده ساله، ورزش زنان در ایران پس از انقلاب از سال ۱۳۷۱ در رشتههای مختلفی دوباره و به تدریج برگزار شد که از جمله آن باید به بسکتبال، والیبال، تنیس روی میز و غیره اشاره کرد و پس از سالها اکنون در سطح بین المللی نیز با رقبای خارجی خود رقابت میکند. از اولین پیشتازان این عرصه میتوان به افرادی همچون لیدا فریمان، زهرا محروقی، آتوسا پورکاشیان اشاره کرد که در رشتههای مختلفی برای اولین موفق به کسب افتخار شدند.
یکی از موضوعات مهم در مقایسه ورزش بانوان ایرانی و خارجی، بررسی امکانات آنها است. در این خصوص باید گفت پس از افتخار آفرینیهایی که از سوی برخی ورزشکاران زن شاهد آن هستیم، امکانات و بودجه اختصاص یافته در برخی رشتهها بیشتر شده است. با این حال در برخی از زمینههای ورزشی شاهد آن بودیم که ورزش بانوان ایرانی نسبت به جهان استاندارد کافی نداشته است. به عنوان مثال میتوان در این زمینه به عدم توجه فدراسیون به حقوق بانوان ورزشکار ایرانی اشاره نمود. فرزانه فصیحی که تجربه این مشکل را داشت، در سالهای گذشته اعتراض خود را به حقوق ۸۰۰ هزارتومانی برای ورزش دو که بین ۲ – ۴ میلیون هزینه داشت بیان کرده بود. سپس او در سال ۱۳۹۹ با کسب مدال در رشته دو، مورد حمایت باشگاه سپاهان قرار گرفت.
از سوی دیگر در مقایسه ورزش بانوان ایرانی و خارجی باید گفت برخی از رشتهها بودجه و امکانات کمی در این خصوص ارائه میدهند. به عنوان مثال نجمه خدمتی، یکی از امیدهای ایران در رشته تیراندازی از عدم اختصاص مربی و امکاناتی مانند فشنگ گلایه میکند و میگوید تاکنون مورد حمایت سازمان ورزشی در ایران قرار نگرفته است. ثریا آقایی در رشته بدمینتون با کسب سهمیه برای شرکت در رقابت المپیک، این اتفاق را بدون پشتیبانی مسئولان ورزشی از این رشته یک موفقیت بزرگ میداند.
مورد دیگری که در خصوص مقایسه ورزش بانوان ایرانی و خارجی باید به آن اشاره کرد، محدودیتهایی است که در این زمینه نسبت به کشورهای دیگر وجود دارد که میتوان گفت:
رویداد۲۴
گفتگوی جهانبانو با بانوان حاضر در مسیر مشایه
آشنایی با اولین موکب بین المللی زنانه
جملات کوتاه برای تشکر از بانوان خادم عراقی
چند توصیه برای مادران جهت در پیادهروی اربعین
به پاس ۱۰۰۰ روز خدمت
جریان مقاومت، جریانی است که باید همچنان خون تازه در آن دمیده شود
سختترین و سوزناکترین درد بشر، درد فراق است
مردم خوب میدانند چه کسی خدمتگزارشان است
یادبود بانوان آمل برای شهید رئیسی و شهدای خدمت