واکسن کووید با نواقص مادرزادی ارتباطی ندارد

یک تحقیق تازه نشان می‌دهد که زنان باردار می‌توانند واکسن کووید ۱۹ را بدون نگرانی از بروز نقص‌های مادرزادی در نوزاد خود دریافت کنند.

این مطالعه جدید نشان می‌دهد که هیچ ارتباطی بین دریافت واکسن کووید در مراحل ابتدایی بارداری و بروز نقایص مادرزادی وجود ندارد.

تیم تحقیق به رهبری «استیسی رو»، پژوهشگر فوق دکتری در زمینه بیماری‌های عفونی از دانشگاه کالیفرنیا – سانفرانسیسکو، نتیجه‌گیری کردند که: «این یافته‌ها نشان‌دهنده ایمنی واکسن کووید ۱۹ در اوایل بارداری است.»

محققان در توضیحات خود بیان کردند که این واکسن به زنان باردار توصیه می‌شود، زیرا ابتلا به عفونت کووید در دوران بارداری با افزایش خطر زایمان زودرس، مرده‌زایی و نیاز نوزادان به مراقبت‌های ویژه مرتبط است.

با این حال، آن‌ها اشاره کردند که برخی از نگرانی‌ها نسبت به این واکسن به دلیل احتمال بروز نقص‌های مادرزادی گزارش شده است.

در این مطالعه جدید، محققان بیش از ۷۸۰۰۰ بارداری را مورد بررسی قرار دادند.

نتایج نشان می‌دهد که در مجموع، ۱۲۴۸ نقص مادرزادی در میان زنان واکسینه نشده و ۱۹۹ مورد در میان زنان واکسینه شده مشاهده شده است.

به طور کلی، تفاوت معناداری در بروز نقص‌های مادرزادی بین زنان واکسینه شده و غیر واکسینه وجود نداشت.

محققان خاطرنشان کردند که در بین زنان واکسینه نشده، حدود ۱۶۰ نقص مادرزادی به ازای هر ۱۰۰۰۰ تولد زنده وجود داشت، در حالی که این رقم برای زنان واکسینه شده ۱۵۶ مورد به ازای هر ۱۰۰۰۰ تولد بود.

به گفته محققان، همین موضوع در مورد زنانی که در دوران بارداری به کووید مبتلا می‌شوند، نیز صدق می‌کند.

محققان نتیجه‌گیری کردند: «یافته‌های این مطالعه با شواهد فزاینده‌ای که از ایمنی واکسن‌های کووید ۱۹ و استفاده از آن‌ها در دوران بارداری، از جمله در مراحل اولیه بارداری، حمایت می‌کند، همخوانی دارد.»

مهر