نام کاربری یا نشانی ایمیل
رمز عبور
مرا به خاطر بسپار
تا اوایل مردادماه سال جاری، ۲۷۰ هزار نفر در صف دریافت وام ازدواج بودند؛ عددی که در حالت منطقی باید ۷۰ هزار نفر باشد؛ با این وجود هشدار سازمان بازرسی و اخطار بانک مرکزی در روزهای اخیر نشان میدهد که نامههای زنجیرهوار هشداری، ماجرای بیتوجهی بانکها در پرداخت تسهیلات ازدواج را تکراری و زوجین زیادی را برای شروع زندگی مشترک، سر در گم کرده است. براساس تبصره ۱۳ لایحه بودجه ۱۴۰۳، ۳۰۰ همت برای تسهیلات فرزندآوری، خرید یا ساخت مسکن و ازدواج پیشبینی شده که امسال وام ازدواج برای دختران زیر ۲۳ سال و پسران زیر ۲۵ سال معادل ۳۵۰ میلیون تومان و برای سایر زوجین واجد شرایط نیز ۳۰۰ میلیون تومان در نظر گرفته میشود.
علیرغم افزایش ۶۵ درصدی مبلغ وام ازدواج اما، براساس اعلام معاونت جوانان وزارت ورزش و جوانان، در ۲ ماه اول سال جاری، ۴۵ هزار وام ازدواج پرداخت شد و ۱۷۴ هزار نفر در صف دریافت وام قرار داشتند. برای برطرف کردن این مشکل و کاهش پشتنوبتیهای وام ازدواج تا خردادماه بیش از سه بار از سوی وزارت ورزش و جوانان به نهادهای مرتبط نامه رسمی در رابطه با پیگیری موضوع ارسال و دو مرتبه نیز از طریق شخص وزیر ورزش و جوانان موضوع پیگیری شد، با این حال گویی مسئله به سرانجام نرسیده، به این دلیل که پس از گذشت دو ماه به رقم ۱۷۴ هزار نفر ۱۰۰ هزار نفر دیگر پشت نوبتی اضافه شد، به عبارت دیگر این رقم در اول مردادماه به ۲۷۰ هزار نفر افزایش یافت؛ عددی که براساس اظهارات سینا کلهر، معاون امور جوانان وزارت ورزش و جوانان به صورت منطقی باید ۷۰ هزار نفر باشد.
در همین راستا سینا کلهر، معاون امور جوانان وزارت ورزش و جوانان در مصاحبهای گفته بود که متاسفانه تعداد افرادی که در صف قرار دارند، به بالاترین زمان خود رسیده و شعب بانکها مراجعهکنندگان را اذیت میکنند. ما پیگیریهای خود را انجام داده و به نهادهای نظارتی، چه در مجلس، چه در دولت و هسازمان بازرسی و دیوان محاسبات نامه ارسال کردیم. همچنین از دولت و معاون اول رئیسجمهوری موضوع را پیگیری کردیم با این وجود برای برخی بانکها انگار وام ازدواج در اولویت قرار ندارد.
کلهر در پاسخ به این سوال که چند نفر پشت نوبت دریافت وام ازدواج هستند؟ اینگونه پاسخ داده بود که ماهانه این موضوع را رصد میکنیم و در حال حاضر ۲۷۰ هزار نفر در صف قرار دارند، درحالیکه به صورت منطقی باید ۷۰ هزار نفر در صف دریافت وام حضور داشته باشند؛ این عدد در مدت مشابه سال قبل نیز ۷۰ هزار نفر بوده است. حتی موارد بررسی شده نشان میدهد که مدت زمان پرداخت وام حداکثر یک ماهه بوده و در حال حاضر تا سه ماه افزایش پیدا کرده است؛ به عبارت دیگر افرادی از فروردینماه ثبتنام کرده و هنوز موفق به دریافت وام خود نشدهاند.
اضافه شدن دو بانک جدید برای پرداخت وام ازدواج
در این راستا اصغر ابوالحسنی، قائم مقام بانک مرکزی در نشست با مدیران عامل شبکه بانکی همه بانکها را موظف کرد سهمیه تکلیفی شش ماهه خود درخصوص تسهیلات ازدواج را تا پایان مرداد ماه امسال به متقاضیان در نوبت دریافت پرداخت کنند.
این در حالیست که قائم مقام بانک مرکزی با بیان اضافه شدن دو بانک مهر ایران و قرض الحسنه رسالت برای پرداخت تسهیلات ازدواج و فرزندآوری خاطر نشان کرد: خوشبختانه با همکاری خوب شبکه بانکی درخصوص پرداخت تسهیلات ازدواج، بانکها چهار درصد از تکلیف تعیین شده برای پنج ماهه امسال جلوتر هستند. با همکاری شبکه بانکی، حتما اجرای وظایف تعیین شده درخصوص پرداخت تسهیلات قرض الحسنه ازدواج نیز یک ماه، به جلو انداخته میشود و عملکرد این بخش تا پایان مرداد ماه به ۵۰ درصد خواهد رسید و بنابراین ۴۶ هزار نفر از متقاضیان دریافت وام ازدواج که مدارک خود را در شبکه بانکی تکمیل کردهاند، از افراد در صف کم شده و زمینه برای پذیرش متقاضیان جدید در شبکه بانکی فراهم میشود.
زندگی آنلاین
گفتگوی جهانبانو با بانوان حاضر در مسیر مشایه
آشنایی با اولین موکب بین المللی زنانه
جملات کوتاه برای تشکر از بانوان خادم عراقی
چند توصیه برای مادران جهت در پیادهروی اربعین
به پاس ۱۰۰۰ روز خدمت
جریان مقاومت، جریانی است که باید همچنان خون تازه در آن دمیده شود
سختترین و سوزناکترین درد بشر، درد فراق است
مردم خوب میدانند چه کسی خدمتگزارشان است
یادبود بانوان آمل برای شهید رئیسی و شهدای خدمت