هنردرمانی برای سلامت عاطفی زنان
فخری السادات حسینی در خصوص هنر درمانی برای زنان بیان داشت: این نوع درمان بهویژه برای زنانی که با افسردگی، اضطراب و تروما مواجه هستند، میتواند مفید باشد.
وی افزود: خودآگاهی به افزایش اعتمادبهنفس و عزتنفس کمک میکند و خلق آثار هنری به زنان این امکان را میدهد که نقاط قوت و ضعف خود را شناسایی کنند و به درک عمیقتری از وجود خود برسند.
حسینی تصریح کرد: در رویکردهای نوین روانشناسی در حوزه سلامت روان از ابزارهای متنوعی مانند نقاشی، مجسمهسازی، موسیقی و تئاتر استفاده میشود که این ابزارها به زنان کمک میکند تا احساسات خود را به تصویر بکشند.
وی اظهار داشت: خلق آثار هنری و دستاوردهای تولیدی به زنان احساس موفقیت میدهد و موجب افزایش عزتنفس و کاهش تردیدها و شکهای آنان میشود و همچنین میتواند به آنها کمک کند صدای خود را به جامعه برسانند.
عضو هیئتعلمی دانشگاه فرهنگیان با بیان اینکه هنر درمانی میتواند به زنان کمک کند تا خود را بپذیرند و دوست بدارند، تصریح کرد: هنر درمانی موجب افزایش هورمونهای شادیآور و کاهش هورمونهای استرسزا مانند کورتیزول میشود.
وی افزود: هنر درمانی این امکان را فراهم میکند که احساسات و افکاری که به زبان نمیآیند، در قالب آثار هنری ابراز شوند و اثر هنری به نوعی زبان غیرکلامی برای ورود به دنیای روان انسانهاست.
حسینی با اشاره به اینکه مادران گاهی در روزمرگیها گم میشوند، گفت: هر چه مادران بیشتر به فعالیتهای هنری پرداخته و خود را مشغول کنند، این امر میتواند به آنها کمک کند از روزمرگیها فاصله بگیرند و به درون خود نزدیکتر شوند.
هنر درمانی: راهی برای رهایی از انرژیهای منفی
نیلوفر اسماعیلی، استاد دانشگاه و درمانگر، بیان کرد: هنر به عنوان پنجرهای به سوی زیبایی و رهایی از انرژیهای منفی و تلخیهای روزمره عمل میکند و هنر درمانی میتواند به این رهایی کمک کند.
وی افزود: در فرایند هنر درمانی، چشمها و گوشها یاد میگیرند که به درستی ببینند و بشنوند و این امر موجب ایجاد هماهنگی بین حواس پنجگانه میشود و فرد بهتر میتواند درونیات خود را کشف کند و ارتباط عمیقتری با خود برقرار نماید.
اسماعیلی تصریح کرد: به طور کلی، هنرهای تجسمی ارتباطات بهتری با ضمیر ناخودآگاه برقرار میکنند.
استاد دانشگاه و درمانگر با تأکید بر اهمیت انگیزهدهی به افراد در فعالیتهای هنری بیان داشت: باتوجهبه اینکه زنان به احساسات بیشتری جذب میشوند، در خلق آثار هنری به همدلی و حمایت اطرافیان نیاز دارند.
وی گفت: زنان روستایی با استفاده از امکانات موجود مانند نخ و چوب و با کمک دستان خود، صنایعدستی تولید میکنند که این فعالیت میتواند به حال خوب آنها کمک کند.
اسماعیلی در مصاحبهای اظهار داشت: سه عامل اصلی شامل عامل بودن، مؤثر بودن و شایستگی در توانمندسازی افراد اهمیت دارد و زنان برای توانمندسازی باید ابتدا به خود نگاه مثبتی داشته باشند تا بتوانند برای فرزندان خود کاری انجام دهند. مادرانی که هنرمند هستند، معمولاً مادران موفقتری بوده و لطافت بیشتری دارند.
مهر
ارسال دیدگاه
مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0