همه ‌چیز را از دست دادیم، حتی زن بودنمان را!

یک زن آواره فلسطینی می‌گوید: در حال حاضر همه زندگی ما با لباس نماز است، حتی در بازار هم آن را به تن می‌کنیم.

در اردوگاه‌های شلوغ آوارگان در نوار غزه، زن ها با مشکلات بسیاری مواجه هستند که از نبود حریم خصوصی تا شرایط دشوار زندگی در جنگ را شامل می‌شود.

این اردوگاه‌ها که با عجله برای اسکان آوارگان جنگ راه‌اندازی شده‌اند، به مکان‌هایی تبدیل شده‌اند که از امنیت برخوردار نیستند، جایی که زنان و کودکان در یک وضعیت طاقت‌فرسا زندگی می‌کنند.

آلاء حمامی، یک فلسطینی آواره از اردوگاه ساحلی از مشکلات روزانه خود در این اردوگاه می‌گوید: هیچ زمانی برای ما به‌عنوان زنان وجود ندارد که بتوانیم به خودمان اختصاص دهیم. در این جنگ همه چیزمان را از دست داده‌ایم، حتی زن بودنمان را.

وی افزود: در حال حاضر همه زندگی ما در لباس نماز خلاصه شده است، حتی در بازار هم آن را به تن می‌کنیم. ما با لباس نماز می‌خوابیم، از ترس اینکه ارتش اسرائیل ناگهان به ما حمله کند و مجبور به فرار شویم و شرافت ما از بین برود.

وفاء نصارالله، دیگر زن فلسطینی آواره از شهر غزه از تلاش روزانه‌اش برای تامین نیاز‌های بهداشتی خود می‌گوید: قاعدگی بخشی ضروری از زندگی ماست. نوار بهداشتی بسیار سخت پیدا می‌شود و اگر هم پیدا شود، قیمت آن بالا است.

نهاد ابوقنیص، یک زن آواره فلسطینی نیز وضعیت غم‌انگیز زنان در اردوگاه‌ها را این‌گونه توضیح می‌دهد: ما تحقیر شده‌ایم، در برابر آفتاب ایستاده‌ایم، در معرض گرمازدگی با افرادی هستیم که در صف ایستاده‌اند. همه اینها توهین به زنان است و ما را بسیار خوار کرده است.

براساس گزارش‌های منتشر شده توسط سازمان ملل، بیش از ۶۹۰۰۰۰ زن و دختر در غزه به محصولات بهداشتی نیاز فوری دارند. با این وجود، کمبود آذوقه و قیمت‌های بالا، تامین آنها را بسیار سخت می‌کند.

به نوبه خود، سازمان‌های محلی حقوق بشر مانند مرکز امور زنان در غزه نسبت به وخامت شرایط زنان در اردوگاه‌ها هشدار داده و به شیوع بیماری‌های پوستی و دیگر مشکلات بهداشتی به دلیل شرایط غیر بهداشتی حاکم در آنجا تاکید کرده‌اند. همچنین به افزایش ازدواج‌های زودهنگام به‌عنوان وسیله‌ای برای فرار از زندگی خفه‌کننده در چادر اشاره کرد.

فرارو