نام کاربری یا نشانی ایمیل
رمز عبور
مرا به خاطر بسپار
به گزارش جهان بانو، شهرام مقدس با اشاره به اینکه ابعاد بسیار زیادی بر موضوع همسرآزاری تاثیرگذار هستند، اظهار کرد: یک فرآیند تاریخی در این مساله وجود دارد، در بدو و پیش از تاریخ جوامعی شکل گرفت که مردان به دلیل شرایط فیزیکی، جسمانی و مراقبت از خانواده در موقعیت بالاتری قرار میگرفتند.
بعدها این مساله موجب بروز دیگر اتفاقات شد که به دلیل داشتن قدرت مرد نوعی مالکیت در آنها شکل گرفت، یعنی به لحاظ شرایط اقتصادی، فیزیکی و جسمانی در طول تاریخ با واژههایی همچون پدر سالاری و مردسالاری در فضاهای اجتماعی مواجه شدیم، البته این مساله موجب میشد که خود به خود حقوق برابر رعایت نشود، یعنی برخلاف اینکه زن در فرزندآوری، فرزند پروری و مسائل درونی خانواده بسیار تلاش میکند اما به دلیل مسائل اقتصادی و نوع فعالیتهای خود، مالکیتی ندارد، بنابراین اگر مالکیتی در زن ایجاد و یا درآمدی به ازای فعالیتهایش درنظر گرفته میشد، قطعا نقش بالاتری را میتوانست احراز کند.
وی گفت: باید بخشی از خشونت و همسرآزاری را به لحاظ موقعیتهای تاریخی آنها تحلیل کنیم، از طرفی پدیدههایی که امروزه ممکن است همسرآزاری تلقی شود روزی طبیعی بودند و زن آنها را میپذیرفت، زیرا نوعی ارزش به شمار میرفتند و آنها را جزو ویژگیهای مردانه حساب میکردند، اما در دنیایی که کیفیت زندگی مرتبط با عقل، ذهن، هوش و تواناییهای فکری انسانهاست، صرفا دیگر نمیتوان موقعیت جسمانی مردان را برتری کاملی بیان کرد، بلکه باید به لحاظ هوشی و مدیریتی مردان را سنجید.
زمانیکه زنان در موقعیتهای اجتماعی قرار میگیرند اینجاست که نوعی رقابت میان مردان و زنان شکل میگیرد و تواناییهایی که در گذشته مردان در عرصههای اقتصادی ابراز میکردند، اکنون در عرصههای دیگر زنان را رقیب تمام عیاری برای خود میبینند، البته ممکن است مردان قادر به پذیرش و همراهی وضعیت جدید نباشند.
این جامعهشناس با تاکید بر اینکه بخشی از مسائل همسرآزاری مربوط به تحولات دنیای جدید است، تصریح کرد: در دورانی که زنان حضور فعال در اجتماع دارند، از رشد و توسعه فردی برخوردارند، دارای دانش و تخصص بالاتر بوده و قادر نیستند وضعیتهایی که شرایط خشونتزا و همسرآزاری بوده را بپذیرند، لازم است مردان در خود تغییراتی را متناسب با دنیای جدید ایجاد و زنان را همراهی کنند.
این مسائل موجب شده نوعی جنگ قدرت در خانواده شکل بگیرد که حیطه نفوذ، تصمیمگیری و اختیارات در خانواده به این مساله برمیگردد که کدامیک حرف آخر را در خانواده مطرح کنند، البته مرد بیان میکند حرف اول و آخر با من است، اما زن نمیپذیرد و تبعیت از رویکرد برابر طلبانه و مساواتطلبی را مطرح میکند، یعنی خانواده در دنیای مدرن به سمت مساواتگرایی و برابرخواهی پیش میرود.
زن و مرد دو انسانی هستند که در خلقت برابرند و هیچ تمایزی بر آنها قائل نشده، پس زمانیکه این دو برابرند، باید برابرخواهی در عرصههای جدید زندگی تعریف شود.
مقدس در پایان اضافه کرد: معمولا در ابتدای زندگی ممکن است انتخابهای مناسبی صورت نگیرد و بعد از ازدواج اختلاف نظرها و مشکلات زناشویی تشدید شود، بنابراین اگر نارساییهای درون خانواده برطرف نشود موجب وخیمتر شدن اوضاع زندگی خواهد شد.
ایسنا
گفتگوی جهانبانو با بانوان حاضر در مسیر مشایه
آشنایی با اولین موکب بین المللی زنانه
جملات کوتاه برای تشکر از بانوان خادم عراقی
چند توصیه برای مادران جهت در پیادهروی اربعین
به پاس ۱۰۰۰ روز خدمت
جریان مقاومت، جریانی است که باید همچنان خون تازه در آن دمیده شود
سختترین و سوزناکترین درد بشر، درد فراق است
مردم خوب میدانند چه کسی خدمتگزارشان است
یادبود بانوان آمل برای شهید رئیسی و شهدای خدمت