نام کاربری یا نشانی ایمیل
رمز عبور
مرا به خاطر بسپار
حسین افشین در جلسه هیئترئیسه بنیاد ملی نخبگان که با حضور سخنگوی دولت و معاون امور بانوان رئیسجمهور برگزار شد، با اشاره به تسهیلات گسترده بنیاد نخبگان برای مردان، اظهار کرد: طرح سرباز نخبگی یکی از طرحهای موفق بنیاد است و تقریباً تمامی نخبگان آقا از این تسهیلات بهرهمند شدهاند.
وی افزود: بنیاد ملی نخبگان در پی ایجاد فرصتهای مشابه برای بانوان نخبه است و تلاش میکند طرحی را برای بانوان تعریف کند که مشکلات و موانع پیش روی آنها را رفع کرده و فرصتهای برابر برای بهرهبرداری از ظرفیتهای نخبگانی کشور ایجاد کند.
معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانشبنیان ریاستجمهوری با اشاره به بودجه ۱۰۷ میلیاردتومانی بنیاد ملی علم، گفت: در همین راستا تصمیم داریم این بودجه را به ۳۰۰ میلیارد تومان افزایش دهیم و سال گذشته نیز برای چهارهزار عضو هیئتعلمی پروژههایی تعریف شده است. همچنین در تلاش هستیم تا پایان امسال، ۱۵ میلیارد تومان پروژه دیگر نیز تعریف شود.
افشین با اشاره به نسبت ۶۰ به ۴۰ دانشجویان دختر به پسر در کشور، ابراز امیدواری کرد که با همگرایی بیشتر بین بنیاد ملی نخبگان و معاونت امور زنان و خانواده ریاستجمهوری، تأثیرگذاری بیشتری در این حوزه حاصل شود.
در این جلسه، موضوعاتی از جمله نقش بانوان نخبه در تصمیمگیریهای اجتماعی، تخصیص عادلانه بودجه میان دختران و پسران، علل مشارکت پایین بانوان در مشاغل اثرگذار، حذف افراد با رویکرد تبعیض جنسیتی از موقعیتهای کلیدی و راهکارهای تقویت خانوادهها برای تربیت دختران نخبه موردبحث و بررسی قرار گرفت.
از نکات مهم این نشست، تأکید بر ضرورت استفاده از ظرفیت بانوان نخبه در سطوح بالای تصمیمگیری کشور بود. حاضران بر اهمیت نقش زنان در توسعه و پیشرفت جامعه تأکید کردند و بر لزوم ایجاد فرصتهای برابر برای حضور و مشارکت فعال بانوان در عرصههای مختلف تأکید کردند.
موضوع تخصیص عادلانه بودجه میان دختران و پسران نخبه نیز در این جلسه بررسی شد و راهکارهایی برای رفع تبعیضهای احتمالی ارائه شد. حاضران بر این باور بودند که تخصیص بودجه باید بر اساس شایستگیها و توانمندیها صورت گیرد و هیچگونه تبعیضی بر اساس جنسیت نباید اعمال شود.
علل مشارکت پایین بانوان در مشاغل کلیدی نیز از دیگر موضوعات مورد بررسی در این جلسه بود. حاضران با شناسایی موانع و چالشهای پیش روی بانوان، راهکارهایی برای تشویق آنها به حضور فعالتر در مشاغل اثرگذار ارائه کردند.
در پایان، پیشنهاد راهاندازی «مرکز عدالت جنسیتی در آموزش» باهدف بررسی و رفع تبعیضهای جنسیتی در نظام آموزشی کشور و رعایت عدالت آموزشی برای دختران مطرح شد. این مرکز تلاش خواهد کرد تا فرصتهای برابر برای تحصیل و پیشرفت برای تمام دختران نخبه ایرانی فراهم کند.
ایرنا
گفتگوی جهانبانو با بانوان حاضر در مسیر مشایه
آشنایی با اولین موکب بین المللی زنانه
جملات کوتاه برای تشکر از بانوان خادم عراقی
چند توصیه برای مادران جهت در پیادهروی اربعین
به پاس ۱۰۰۰ روز خدمت
جریان مقاومت، جریانی است که باید همچنان خون تازه در آن دمیده شود
سختترین و سوزناکترین درد بشر، درد فراق است
مردم خوب میدانند چه کسی خدمتگزارشان است
یادبود بانوان آمل برای شهید رئیسی و شهدای خدمت