نقش زنان در توسعه ایران پس از انقلاب

عضو هیئت‌رئیسه شورای اسلامی شهر تهران با اشاره به دستاوردهای انقلاب اسلامی در زمینه زنان، بر افزایش نقش بانوان در حوزه‌های سیاسی، اجتماعی و مدیریتی از زمان پیروزی انقلاب اسلامی تأکید کرد.

سوده نجفی در نشست بررسی جایگاه زنان در حقوق شهروندی اظهار داشت: انقلاب اسلامی به رهبری حضرت امام خمینی (ره) نقطه عطفی در تاریخ ایران بود که پیام این انقلاب به خارج از کشور نیز منتقل گردید و برخی از کشورهای منطقه را تحت‌تأثیر قرارداد.

نجفی افزود: این حرکت مردمی که به انقلاب منجر شد، ثمرات و دستاوردهای چشمگیری در عرصه‌های مختلف از جمله سیاسی، فرهنگی، اجتماعی، اقتصادی، علمی و ورزشی به‌ویژه توسط زنان به ارمغان آورد.

وی ادامه داد: دشمنان انقلاب از همان روزهای ابتدایی پیروزی در تلاش بودند تا حرکت مردمی ملت ایران را در برابر دخالت سایر کشورها، به‌ویژه استکبار جهانی، متوقف کنند و در این راستا از تمامی ابزارهای خود در جنگ نرم و نظامی بهره‌برداری کردند. اما آنچه که موجب شد انقلاب اسلامی تا به امروز باقدرت ادامه یابد، رهبری مقام معظم رهبری و ایستادگی ملت بود.

نجفی تصریح کرد: نمی‌توان انکار کرد که در این سال‌ها مشکلاتی وجود داشته که یکی از آن‌ها مسئله اقتصاد و معیشت است که بسیاری از خانواده‌ها را دچار چالش کرده است.

وی افزود: اگر بخواهیم این موضوع را به طور ریشه‌ای بررسی کنیم، به تحریم‌های ظالمانه علیه ایران می‌رسیم که بسیاری از مبادلات مالی را با مشکل مواجه کرده است. یکی از برنامه‌های دشمنان انقلاب اسلامی، وضع تحریم‌ها برای رسیدن به چنین وضعیتی است تا مردم را تحت‌فشارهای اقتصادی قرار دهند و از این طریق به اهداف شوم خود در برابر انقلاب اسلامی و ملت ایران دست یابند.

نجفی اضافه کرد: انقلاب اسلامی ایران دستاوردهای قابل‌توجهی برای جامعه در عرصه‌های مختلف به ارمغان آورده که در این سال‌ها بسیار مشاهده و شنیده‌ایم. یکی از مهم‌ترین این دستاوردها توجه به حضور زنان در عرصه‌های اجتماعی، سیاسی و بین‌المللی بوده است. زنان به‌عنوان نیمی از جامعه و مسئول تربیت نیمی دیگر، سهم قابل‌توجهی در تحولات ایجاد شده دارند.

نقش‌آفرینی زنان در توسعه ایران پس از انقلاب/ از سیاست تا مدیریت شهری

این عضو شورای شهر تهران گفت: انقلاب اسلامی با درک اهمیت نقش زنان در فعالیت‌های سیاسی و اجتماعی، با شکل‌گیری انقلاب و تغییرات صورت‌گرفته در کشور، تحولی شگرف در وضعیت زنان جامعه ایران به وجود آورد.

نجفی افزود: این موضوع ناشی از نگرش انقلاب اسلامی به جایگاه و منزلت زنان بود که توانست دامنه مشارکت آن‌ها را در جامعه گسترش دهد. حضور زنان در عرصه‌های مختلف بخشی از حقوق شهروندی زنان در جمهوری اسلامی ایران محسوب می‌شود.

وی یادآور شد: میزان باسوادی زنان، تعداد فارغ‌التحصیلان دانشگاهی زن، و تعداد پزشکان عمومی و متخصص زن پس از انقلاب رشد چشمگیری داشته و این روند همچنان ادامه دارد.

نجفی ادامه داد: زنان در سال‌های پس از پیروزی انقلاب اسلامی در عرصه‌های ورزشی، فرهنگی و علمی به‌طورجدی و فعال حضور داشتند و این فعالیت‌ها در عرصه‌های سیاست‌گذاری و تصمیم‌گیری نیز رشد قابل‌توجهی داشته است. ما شاهد هستیم که ۲۵ درصد از مدیران دولتی کشور در تمامی سطوح عالی، میانی و پایه مدیریت اجرایی را زنان تشکیل می‌دهند.

وی گفت: فعالیت حدود ۱۲۰۰ قاضی زن در کشور، رشد ۲۲۷ درصدی زنان داوطلب نمایندگی مجلس در دوره یازدهم، کسب ۱۱۱ کرسی مجلس شورای اسلامی توسط زنان در ۱۱ دوره، افزایش میزان مشارکت زنان در مجلس به ۵۹ درصد و حضور پنج برابری زنان برای نمایندگی مجلس شورای اسلامی از دوره اول، از دستاوردهای زنان پس از پیروزی انقلاب اسلامی است.

نجفی افزود: در حوزه مدیریت شهر و روستا نیز ۱۲۶ هزار عضو شورای اسلامی شهر و روستا در کشور وجود دارد که از این تعداد، ۶ هزار زن موفق به کسب رأی اعتماد از سوی مردم شده‌اند و ۵۷۰ نفر از آن‌ها مربوط به شوراهای اسلامی شهر هستند.

وی گفت: اگرچه این میزان در برابر ۱۲۶ هزار عضو شورا قابل‌توجه نیست و حدود ۷ درصد است، اما نشان‌دهنده اعتماد شهروندان به بانوان در مدیریت شهر و روستا است و باید تلاش ویژه‌ای از سوی خود بانوان برای افزایش این میزان صورت گیرد.

نجفی اظهار داشت: این موارد تنها بخشی از موفقیت‌ها به لحاظ آماری است. قطعاً زنان ایرانی شایستگی بیشتری دارند و باید باتوجه‌به آنان، موانع و مشکلات در زمینه مشارکت آن‌ها در تمامی عرصه‌ها برطرف شود.

وی ادامه داد: به‌طورکلی، تجربه مشارکت زنان در راهبری و سیاست‌های کلی نشان‌دهنده پیشرفت‌های خوبی در موفقیت‌های اجتماعی و کارآمدی‌های سیاسی است، زیرا زنان به ابعاد نیازهای تمامی گروه‌ها در جامعه توجه می‌کنند.

ایرنا