نام کاربری یا نشانی ایمیل
رمز عبور
مرا به خاطر بسپار
زهرا بهروزآذر، معاون رئیس جمهور در امور زنان و خانواده در گردهمایی رؤسای انجمن اولیاومربیان استانهای کشور با اشاره به اصل ۱۰ قانون اساسی و موضوع خانواده، بیان کرد: در این اصل آمده است که خانواده، بنیادیترین نهاد جامعه است و تدوین هر برنامهریزی و قانونی باید با در نظر گرفتن این نهاد انجام شود. واقعیت این است که گاهی از این اصل غفلت شده است، آن هم به این دلیل که همه این اصل را امری بدیهی میدانند. در حالی که ذیل این اصل، سیاستهای ابلاغی رهبر انقلاب آمده که یکی از مترقیترین اسناد در حوزه زنان و خانواده محسوب میشود؛ همچنین در برنامه پنج ساله و برنامه توسعه نیز به نهاد خانواده بسیار توجه شده است.
وی با تأکید بر اینکه همه کمک کنیم تا در چهار سال پیش رو تعلیموتربیت را به جایگاه خود برگردانیم، افزود: در حوزه خانواده قوانین کلان بسیاری داریم، اما در مرحله اجرا دچار مشکل هستیم. در نتیجه ضرورت دارد رویکرد و تمرکز ما بر همافزایی دو حوزه نظام تعلیم و تربیت و خانواده با یکدیگر باشد.
بهروزآذر با بیان اینکه خداباوری و معنا پیدا کردن زندگی در خانواده شکل میگیرد، گفت: این موضوع حلقه گمشده بسیاری از خانودهها محسوب میشود. نتایج پیمایشی که اخیراً انجام شده است، نشان میدهد که در برخی موضوعات باورهای ما سست شده است.
وی با بیان اینکه با نسلهای جدیدی از جمله نسل زد و آلفا مواجه هستیم، تصریح کرد: دسترسی کودکان به فضای مجازی و اینترنت با معایب و محاسنی همراه است. کودکانی که با این فناوریها بزرگ میشوند با والدینی که از این فناوریها بیاطلاع هستند، ارتباط معناداری پیدا نمیکنند.
معاون رئیس جمهور در امور زنان و خانواده خاطرنشان کرد: ارزشهای انسانی را نمیتوان در فضای غیرواقعی پیدا کرد. خداباوری، وفاداری، صداقت و نوع دوستی را تنها میتوان در بین خانوادهها پیدا کرد و باید از این ارزشها مراقبت کرد.
وی با اشاره به اینکه در کنار توانمندسازی زنان، توانمندسازی خانواده نیز از اهمیت زیادی برخوردار است، گفت: لازم است که همه اعضای خانواده از سواد رسانهای برخوردار شوند. شناخت منابع خبری درست بسیار مهم است، در نتیجه در برابر آسیبهایی که ما را تهدید میکند، باید به سواد و آگاهی مجهز باشیم.
بهروزآذر با بیان اینکه نسل بتا نیز در حال شکلگیری است، گفت: این نسل با هوش مصنوعی پرورش مییابد و تمام پاسخهای لازم را از این پدیده میگیرد. با این وجود، عصاره و جوهره انسانیت فقط در محیط خانواده قابل مشاهده است، در نتیجه چارهای نداریم جز آنکه خانوادهها را در این موضوعات مجهز کنیم.
وی با بیان اینکه در سال جاری سازمان ملل ۴ اَبَر بحران جدی در کانون خانواده را مطرح کرده است، تصریح کرد: این بحرانها چالش شهر نشینی و مهاجرت، چالش اقلیمی، چالش جمعیتی و چالش تغییرات فناروی بوده است. در کشور ما نیز با این مشکلات مواجه خواهیم شد، بنابراین لازم است تا با تدوین برنامهای کاربردی و توانمندسازی مانع از ظهور و توسعه برخی از این ابرچالشها بشویم.
بهروزآذر با اشاره به اینکه در سالهای اخیر عاملیت از خانواده گرفته شد، عنوان کرد: در حالی که اولین عاملیت با خانواده و سپس مدرسه است، چراکه تلاش مدرسه در کنار مرجعیت خانواده تاثیرگذار خواهد شد.
وی با بیان اینکه پیشگیری از آسیبهای اجتماعی یکی از مسائل مهم کشور محسوب میشود، گفت: در این راستا باید به خانواده توجه کرد، چرا که خانوادهها و مادران اولین افرادی هستند که به مشکلات فرزندان پی میبرند و بسیاری از مسائل از خشونت در بین خانوادهها نشأت میگیرد، در نتیجه باید به خانوادهها در راستای کنترل خشم و مهارت گفتوگوی مؤثر آموزشهای لازم داده شود.
فارس
گفتگوی جهانبانو با بانوان حاضر در مسیر مشایه
آشنایی با اولین موکب بین المللی زنانه
جملات کوتاه برای تشکر از بانوان خادم عراقی
چند توصیه برای مادران جهت در پیادهروی اربعین
به پاس ۱۰۰۰ روز خدمت
جریان مقاومت، جریانی است که باید همچنان خون تازه در آن دمیده شود
سختترین و سوزناکترین درد بشر، درد فراق است
مردم خوب میدانند چه کسی خدمتگزارشان است
یادبود بانوان آمل برای شهید رئیسی و شهدای خدمت