نرخ بیکاری میان زنان و مردان

نرخ بیکاری در جمعیت ۱۵ساله و بیشتر در پاییز سال گذشته (۱۴۰۲) برابر با ۷.۶ درصد، در مردان ۶.۲ درصد، در زنان ۱۴.۲ درصد، در مناطق شهری ۸.۲ درصد و در مناطق روستایی ۵.۷ درصد گزارش شده است.

نرخ بیکاری در جمعیت ۱۸ تا ۳۵ سال

بر اساس داده‌های فصلی مرکز آمار ایران، نرخ بیکاری در جمعیت ۱۸ تا ۳۵ سال از ۱۴.۸ درصد در تابستان به ۱۴.۳ درصد در پاییز کاهش‌یافته است. در مردان این رده سنی، نرخ بیکاری از ۱۲.۱ درصد به ۱۱.۶ درصد و در زنان از ۲۵.۱ درصد به ۲۴.۱ درصد کاهش‌یافته است. همچنین در مناطق شهری، این نرخ از ۱۵.۶ درصد به ۱۵.۱ درصد و در مناطق روستایی از ۱۱.۶ درصد به ۱۱.۳ درصد کاهش‌یافته است.

وضعیت سال گذشته:

این نرخ در میان جمعیت ۱۸ تا ۳۵ سال در پاییز سال گذشته برابر با ۱۴.۴ درصد، در مردان ۱۱.۸ درصد، در زنان ۲۴.۱ درصد، در مناطق شهری ۱۵.۱ درصد و در مناطق روستایی ۱۱.۹ درصد گزارش شده است.

نرخ بیکاری در استان‌های کشور

بر اساس آمارها، در میان جمعیت ۱۵ سال و بالاتر در بهمن سال جاری، پنج استان با کمترین نرخ به شرح زیر هستند:

تهران: ۴.۵ درصد

مازندران: ۴.۷ درصد

خراسان جنوبی: ۴.۷ درصد

یزد: ۵.۵ درصد

ایلام: ۵.۵ درصد

در مقابل، پنج استان با بالاترین بیکاری شامل:

سیستان و بلوچستان: ۱۲.۵ درصد

خوزستان: ۱۱.۹ درصد

کرمانشاه: ۱۱.۸ درصد

لرستان: ۱۱.۵ درصد

اردبیل: ۱۰.۱ درصد

نزدیک‌ترین استان‌ها به میانگین ملی:

استان‌های چهارمحال‌وبختیاری با ۷.۴ درصد و اصفهان با ۷.۱ درصد نزدیک‌ترین استان‌ها به میانگین ملی در نرخ  جمعیت ۱۵ سال و بیشتر هستند.

زنان به طور قابل‌توجهی در مشاغل غیررسمی مشغول به کار هستند که معمولاً در آمارهای رسمی بیکاری لحاظ نمی‌شود. این موضوع می‌تواند بیکاری واقعی زنان را پایین‌تر از آنچه که در آمارها نمایش داده می‌شود، نشان دهد. به همین دلیل، برای درک بهتر وضعیت اشتغال زنان، توجه به مشاغل غیررسمی ضروری است.

صمت