نام کاربری یا نشانی ایمیل
رمز عبور
مرا به خاطر بسپار
زن میخواهد در را ببندد، اما قبل از اینکه در بسته شود، دوباره آن را باز میکند و با صدای لرزان میگوید: «نمیدونی چقدر خوشحالم. خدا خیرت بده که اومدی و اینا رو گرفتی. این چادرها توی بقچه مونده بود و نمیدونستم کجا بدم. حالا دیگه دلم خوشه که میره توی مجالس اهل بیت(ع) و برام باقیات صالحات میشه». در حالی که در را میبندد، دعا میکند و صدایش میلرزد. از پشت در مشخص است که با گوشه چارقدش اشکهایش را پاک میکند.
با نزدیک شدن محرم، شهر به تدریج رنگ و بوی عزا به خود میگیرد. لباسها، پردهها و پرچمهای سیاه از بقچهها بیرون میآید و صدای روضه در همه جا پیچیده است. در این میان که مهیای روضه و عزا میشویم، برخی نه تنها به دنبال سیاهپوشی خانه و کوچه بلکه به دنبال ترویج فرهنگی هستند که یاد سیدالشهدا (ع) در آن باشد و رنگی از عاشورایی که نیاز به ترویج دارد.
نذر پرچم
نام گروه «صیانه» یا همان خانمهای آرایشگری که خدامحور فعالیت میکنند، حتماً برای شما آشناست. این خانمها پس از حضوری فعال در جامعه و اصلاح سبک زندگی در حوزه استفاده از لوازم آرایشی، اکنون پا را فراتر نهاده و به دنبال کاری نو هستند تا خانمها را در مباحث دینی مشارکتی دوچندان دهند؛ طرحی که هزینه مالی و ریالی چندانی ندارد؛ ولی نوعی باقیاتصالحات است که تا عمر داریم و نداریم، برای ما ثواب ذخیره میکند.
برای اینکه از این طرح بیشتر بدانیم، با خانمهای صیانهای همصحبت میشوم. اعظم رضوی، فعال فرهنگی و حافظ قرآن که سکان صیانه را در دست دارد، میگوید: «در جبهه فرهنگی انقلاب با خانمهای آرایشگر وارد شدیم تا در راستای فرمایشات رهبر معظم انقلاب در حوزه جایگاه زن قدمی برداریم. در این مسیر پزشکان را هم برای تأثیرگذاری بیشتر با خودمان همراه کردیم و بهخصوص برای نخستین بار با حضور در برنامههای اعتکافی که برای دختران نوجوان و جوان برگزار میشد، توانستیم اثرگذار باشیم».
وی ادامه میدهد: «پس از این اقدام با توجه به بررسی میدانی که در جامعه داشتیم، تصمیم گرفتیم مشارکتی اجتماعی با خانمهای خیاط داشته باشیم، چراکه معتقدیم یک خیاط معتقد هر لباسی را نمیدوزد و جامعه ما به چنین نگاههایی نیاز دارد».
هم چادر، هم پرچم
خانم رضوی پس از شناسایی و تعامل با خیاطان، اقدام به برگزاری طرحهای متفاوت و جذابی میکند. او میگوید: «نخستین طرح ما جمعآوری پارچهها و چادرهای رنگی و مشکی برای دوخت پرچم ولادتها و شهادتهای ائمه اطهار (ع) بود. برخی از خانمها پارچه و چادر میفرستادند و بعضی آدرس میدادند و ما برای دریافت به آنها مراجعه میکردیم. اگر چادرها نو بودند و قابل استفاده، به نیازمندان اهدا میکردیم».
نکتهای که خانم رضوی به آن اشاره میکند این است که: «ما در دو زمینه نیاز به کمک خیران داریم؛ یکی پایههای چوبی برای پرچمها و دومی یک گروه هنری برای نوشتن نام ائمه (ع) روی پارچهها».
در کنار این، روسریهای نو را هم جمعآوری میکنند و آنها را شسته و تمیز میکنند تا به افرادی که نیاز دارند، هدیه دهند. طاهره غفوری با سابقه ۲۰ساله در طراحی و دوخت انواع چادر و عبا میگوید: «برای من پوشش بانوان خیلی مهم است و هدفم گسترش پوششی پوشیده در جامعه است».
صیانه در حال حاضر حدود ۵۰۰ عضو در کل کشور دارد که تنها ۴۰ شعبه آن در مشهد فعال هستند. این گروه جهادی در نظر دارد برای زنان جوان و دختران سرپرست خانواده یا بیسرپرست که شغل و هنری ندارند، دورههای آموزشی رایگان خیاطی و آرایشگری برگزار کند تا پس از کسب مهارت، وارد بازار کار شوند.
این اقدامات با هدف استفاده از داشتهها و اصلاح الگوی مصرف انجام میشود و خیاطان صیانه، چه در این ایام و چه در دیگر ایام سال، دوخت انواع چادر را با ۲۰ درصد تخفیف انجام میدهند.
قدس آنلاین
این مطلب بدون برچسب می باشد.
گفتگوی جهانبانو با بانوان حاضر در مسیر مشایه
آشنایی با اولین موکب بین المللی زنانه
جملات کوتاه برای تشکر از بانوان خادم عراقی
چند توصیه برای مادران جهت در پیادهروی اربعین
به پاس ۱۰۰۰ روز خدمت
جریان مقاومت، جریانی است که باید همچنان خون تازه در آن دمیده شود
سختترین و سوزناکترین درد بشر، درد فراق است
مردم خوب میدانند چه کسی خدمتگزارشان است
یادبود بانوان آمل برای شهید رئیسی و شهدای خدمت