انتقاد فعالان حوزه زنان از مباحث مطرح شده در مناظره سوم ریاست جمهوری

واکنش‌های فعالین حوزه زن از گرایش‌های سیاسی مختلف به اظهارات سومین شب مناظره نامزدهای ریاست جمهوری منتقدانه است.

در قسمت سوم از مناظرات انتخاباتی کاندیدا‌های ریاست جمهوری که با موضوع فرهنگی برگزار شد، بخشی از گفتگو‌ها حول محور موضوع «زنان» و برنامه هر کاندیدا در این حوزه بود.

برخی کاندیدا‌ها با وعده‌‎های بزرگ و برخی دیگر هم با کلی‌گویی درباره این حوزه و برنامه‌هایی که خواهند داشت صحبت کردند. اغلب وعده‌ها کلی و شعاری بود به ویژه در حوزه‌هایی که چندان به دایره اختیارات رئیس جمهور مربوط نمی‌شد؛ آنچه بیش از همه به شخص رئیس جمهور برمی‌گردد استفاده از زنان فعال و توانمند در جایگاه‌های حساس و غیر تزئینی است که هیچ‌یک از کاندیدا‌ها درباره حضور زنان در هیئت دولت خودشان صحبت روشن و دقیقی نکردند.

برخی از زنان فعال در رسانه و حوزه «زنان نیز به این کلی‌گویی‌ها واکنش‌هایی داشته‌اند که در ادامه می‌خوانیم.

زهرا میرزایی دکترای حقوق زنان در اسلام نوشته است:

«نیاز نیست کاندیدا‌ها شعر و شعار بسازند برای زن عملکرد خودشون و اطرافیان‌شون واضحه! #زن_محور_تحول جامعه‌ست نه وسیله‌ی شوآف»

فاطمه رایگانی، دکترای فلسفه و از فعالین حقوق زنان در این باره نوشته است:

«کسی که در پاسخ به سوالات حوزه زنان ارجاع به صحبت‌های امام و رهبری می‌دهد می‌خواهد از پاسخ فرار کند. همه می‌دانیم جای زن در صحبت بزرگان کجاست. در عمل برای ایجاد آن جایگاه چه در دست دارید؟ البته که پاسخ در سوابق و عملکردتان پیداست.»

سوده نجفی، عضو هیئت رئیسه شورای اسلامی شهر تهران هم به حضور زنان در هیئت دولت اشاره کرد و نوشت:

«حق قانونی ‎#بانوان است که در عرصه‌های تصمیم گیری و تصمیم سازی مشارکت فعال داشته باشند. رهبری نیز به این موضوع تاکید داشتند. این انتظار از رئیس جمهور چهاردهم از سوی جامعه ‎#زنان وجود دارد تا حضور ‎#وزیر_زن را در کابینه شاهد باشیم.»

تینا امین، دکترای زبان‌شناسی و از فعالین سیاسی حقوق زنان هم انتقاد کرده و نوشته است:

«نه! با این آقایان نامزد و کلی‌گویی و ادبیاتی که دارند و این مناظره، چیزی برای حوزه زن و خانواده در نمی‌آید!

همان بهتر که فردا برنامه‌ها را (اگر دارند) بدهند نمایندگانشان بیاورند و ارائه بدهند…»

فاطمه محمدی، دکترای جامعه‎ شناسی و پژوهشگر سیاست‌گذاری اجتماعی در نقد کوتاهی اشاره کرد:

«زن نبض تپنده، هویت و رکن اصلی خانه و خانواده است. خانواده عنصر ماهیت بخش جامعه است؛ و هنوز از زمین تا آسمان میان نیاز زنان تا نگاه رجل سیاسی فاصله داریم. #زن_محور_تحول»

فاطمه ترکاشوند، روزنامه‌نگار حوزه فرهنگی نوشت:

«مسئله ‎#زنان هم مثل ‎#فیلترینگ و ‎#گشت_ارشاد توی‌کشور ما مسئله فرادولتی‌ه. حتی سخت‌تر از اونا، چون ریشه‌های عمیق فرهنگی در ساختار اجتماعی داره. وعده‌ها و تعارفات فریب‌تون نده!»

محدثه تک‌فلاح سردبیر «ایرنا زندگی» هم نوشت:

‏«همین چند دقیقه مناظره به من ثابت کرد هیچ‌کدام از شش کاندیدا‌ها به موضوع زنان و خانواده اشراف که ندارند هیچ، مشاوران خوبی هم ندارند.»

مریم کثیری فعال حوزه رسانه و زنان هم منتقدانه نوشته است:

«دور بحث درباره مسائل زنان تمام شد بدون آنکه حرف راهبردی دقیق در این حوزه پرچالش بشنویم. باز هم تکرار، باز هم تقلیل مسائل، تلاش مذبوحانه‌ای برای هیجان کاذب. جامعه گذر کرده از این حرف‌ها اما آقایان هنوز درجا می‌زنند.»