مشارکت ۶ هزار بانوی خیر در ساخت مدارس کشور

در حالی که ۳۳ هزار کلاس درس در سه سال اخیر ساخته شده است، مشاور رئیس سازمان نوسازی، توسعه و تجهیز مدارس می‌گوید «۶ هزار بانوی خیر در ساخت مدارس شرکت داشته‌اند».

«همسرم از من خواسته بود تا پس از فوتش مدرسه‌ای بسازم تا به عنوان باقیات الصالحات برای او باقی بماند.» این‌ها بخشی از انگیزه ساخت مدرسه توسط احترام فرنو، بانوی خیر است.

سرانه آموزشی در برخی از نقاط کشور ۳.۸ مترمربع است در حالی که این تعداد باید طبق برنامه هفتم توسعه ۸.۳۴ متر باشد. به دلیل کمبود فضای آموزشی از ۳ سال گذشته تا به امروز ۳۳ هزار مدرسه توسط خیران ساخته و راه‌اندازی شده است.

خدیجه نیزاری، خیر مدرسه‌ساز در این باره می‌گوید: «بیش از ۶ هزار از ۳۰ هزار خیر مدرسه‌ساز در کشور زنان هستند که هر کدام از آن‌ها حداقل یک مدرسه ساخته‌اند. یعنی ۲۰ درصد از خیرین مدرسه ساز را زنان تشکیل می‌دهند.»

مجمع خیرین مدرسه‌ساز از سال ۱۳۷۷ شروع به فعالیت کرده است. از آن زمان تا به امروز از مجموع ۵۳۰ هزار کلاس درس، بالغ بر ۱۰۷ هزار کلاس درس به همت افراد خیر ساخته شده است. با این حال کمبود فضای آموزشی موجب شده است که ۲۵۶ نقطه چالشی در کشور وجود داشته باشد.

در فاصله زمانی سال ۱۴۰۰ تا سه ماهه اول سال ۱۴۰۳، براساس آمار منتشر شده ۳۳ هزار کلاس درس در دولت شهید رئیسی تجهیز و تکمیل شده است که ۵۰ درصد آن توسط خیرین صورت گرفته است.

فارس