وضعیت زنان باردار در غزه فاجعه‌آمیز است.

مادری که در زیر موشک فرزندش را به دنیا آورد

ام‌علا مادر بارداری بود که برای نجات جان خود و فرزندش مجبور به ترک خانه شد تا پسرش را در نا‌امن‌ترین روزهای غزه و زیر بمباران آن هم در یک بیمارستان صحرایی به دنیا بیاورد.

 مادر های باردار در غزه خسته و گرسنه هستند. قحطی آن‌ها را تهدید می‌کند؛ خدمات بهداشتی تقریبا نابود شده و هیچ یک از بیمارستان ها به طور کامل فعال نیستند. پس از  صدها حمله به مراکز درمانی، تنها ۱۷ بیمارستان از ۳۶ بیمارستان تا حدی کار می‌کنند.

بیش از ۵۰۰ هزار زن در غزه، دسترسی به خدمات حیاتی مانند مراقبت‌های قبل و بعد از زایمان، تنظیم خانواده و درمان عفونت‌ها را از دست داده‌اند. در این میان، بیش از ۱۷هزار  زن باردار در آستانه قحطی قرار دارند.

زنی به نام ام‌علاء در نامه‌ای نوشته است: پس از هفت ماه مجبور شدم خانه‌ام را ترک کنم و در چادر زندگی کنم. من خیلی گریه کردم، احساس کردم که کودک شجاع من هرگز دیوارهای اتاقش را که همیشه آرزو داشتم برای او آماده کنم، نخواهد دید.

او می‌نویسد: پس از ۵۰ روز بعد از جنگ زیر آتش فرار کردم، می‌دویدم، جیغ می‌زدم و به خاطر بمب‌ها گریه می‌کردم. در آن لحظه می‌ترسیدم بچه ام را از دست بدهم.

در حال حاضر حدود ۱٫۹ میلیون نفر در غزه آواره هستند که بسیاری از آنها چندین بار در طول سال گذشته مجبور به مهاجرت شده اند. گزارش شده است که از آغاز جنگ، سقط جنین، عوارض زایمان، وزن کم هنگام تولد و زایمان‌های نارس با نرخ های نگران کننده‌ای افزایش یافته است که عمدتاً به دلیل استرس، سوء تغذیه و عدم مراقبت‌های زایمانی بوده است.

ام‌علاء با یادآوری زمان فرار از بمباران‌ها، نوشت: ما اینجا هستیم، از صفر شروع می‌کنیم. نه سرپناهی، نه خانه‌ای و نه حتی سرنوشتی. دوباره چادر درست کردیم و دوباره به هم قول دادیم که هر اتفاقی بیفتد باید زنده بمانیم.

 بارقه‌ی نور

دو هفته بعد کمی درد احساس کردم… درد زایمان بود! پس از چهار روز ، ام علاء به یک بیمارستان صحرایی در خان یونس که توسط یک سازمان غیردولتی بشردوستانه اداره می‌شود رفت. او ادامه داد: من برای معاینه آمدم و همه چیز عالی بود.

ماما و پرستاران مهربان و خونگرم بودند. من با دکتر هلن صحبت کردم و او مرا تشویق کرد که بیایم و در آنجا زایمان کنم. وقتی زمان زایمان فرا رسید من مستقیما ساعت ۲ صبح به بیمارستان رفتم و همه ماماها آماده بودند. اما به من گفتند زایمان طبیعی برای من خیلی خطرناک است.

صندوق جمعیت سازمان ملل متحد کیت‌ها و لوازم بهداشت باروری را در اختیار واحد زایمان بیمارستان قرار می‌دهد و اطمینان می دهد که کارکنان می‌توانند مراقبت های جامع از جمله برای اورژانس‌های زایمان ارائه دهند. ام علاء و نوزادش محمد، علیرغم ادامه جنگ و نبود آب تمیز، غذا یا امنیت به زندگی خود ادامه می‌دهند.

تأثیر جنگ در غزه بر زنان و دختران وحشتناک است: بیش از  ۵۰۰ هزار زن دسترسی به خدمات حیاتی مانند مراقبت‌های قبل و بعد از زایمان، تنظیم خانواده و درمان عفونت‌ها را از دست داده‌اند. بیش از ۱۷ هزار مادر باردار در معرض گرسنگی شدید هستند.

صندوق جمعیت ملل متحد به ارائه حمایت از سلامت باروری، توزیع داروهای نجات حیاتی، تجهیزات و لوازم پزشکی و استقرار تیم‌هایی از ماماها و کارکنان مراقبت‌های بهداشتی در اردوگاه‌های رسمی و موقت اختصاص دارند.

شش واحد سیار سلامت مادر باردار نیز در بیمارستان‌های صحرایی راه‌اندازی شده است تا مراقبت‌های اضطراری مامایی را به مادران و نوزادانشان در هر کجا که هستند ارائه دهند. اما ارائه حمایت مستمر بدون آتش بس، دسترسی کامل به خدمات بهداشتی و بودجه پایدار غیرممکن است.

او با ابراز قدردانی از کارکنان بیمارستان نوشت: از محمد، پسرم، بابت همه چیز سپاسگزارم.

ما از هر کسی که برای آزادی قدس تلاش می‌کنند سپاسگزاریم. امیدوارم در زمان‌های بهتر دوباره همدیگر را ببینیم.

سازمان ملل