نام کاربری یا نشانی ایمیل
رمز عبور
مرا به خاطر بسپار
زنان سرپرست خانوار، زنانی هستند که به دلایل مختلف همچون از کارافتادگی همسر، طلاق، متارکه، فوت همسر و… سرپرستی خانواده خود را برعهده گرفتهاند.
در اغلب جوامع تامین هزینههای زندگی وظیفه مرد است و او سرپرست اصلی خانواده محسوب میشود. با رفتن مرد از زندگی، این بار سنگین بر عهده زن قرار داده میشود.
براساس آمارها در ایران هر سال ۶۰ هزار زن سرپرست خانواده خود را از دست میدهند و با مشکلاتی در حوزه اجتماعی، اقتصادی و دیگر مشکلات بابت این مسئولیت سنگین روبرو میشوند.
ساعات طولانی کار در بعضی از مشاغل دشوار و زیان آور با درآمدهای کم، ابتلا به بیماریهای خاص، از دست دادن توان تربیتی و نظارتی در رابطه با فرزندان و مواجه شدن با حوادث پیش بینی نشده از مشکلات پیش روی بانوان سرپرست خانوار است.
حمایت بهزیستی از زنان سرپرست خانوار افزایش یابد
یک زن سرپرست خانوار در اصفهان میگوید: چهار سالی است که بعد از فوت همسرم به دلیل تصادف، مسئولیت خانواده را به دوش میکشم.
نجمه که در یک واحد تولید سبزیجات آماده طبخ کار میکند، افزود: چند ماه بعد از فوت همسرم که یک کارگر ساده بدون پس انداز مالی و بیمه بود، به راهنمایی همسایهها تحت پوشش بهزیستی قرار گرفتم.
وی ادامه میدهد: هرچند در ابتدا دریافت کمکهای بهزیستی تا اندازهای از بار مشکلات ما کم کرد اما به دلیل تورم، افزایش هزینههای فرزندان و مشکلات اقتصادی و با وجود فعالیت نیمه وقت در یک واحد کوچک تولیدی، بدون بیمه با مشکلاتی مواجه شدم که به حمایت بیشتر دستگاههای امدادی نیاز دارم.
این زن سرپرست خانوار، خواستار افزایش مستمری و کمکهای متفرقه بهزیستی و همچنین کمک هزینه اجازه منزل شد.
افسانه، مادر سه فرزند و زن سرپرست خانوار نیز با ما از مشکلات کار بیرون از منزل گفت و اینکه علاقه دارد کاری درآمد زا در داخل خانه و در کنار فرزندانش داشته باشد.
وی افزود: اگر تسهیلات بلاعوض و یا با سود کمتر به اندازه ایجاد یک کسب و کار در داخل خانه داشته باشم، از نظر روحی آرامش خواهم داشت.
این زن سرپرست خانوار، یکی از مشکلات مهم این قشر را همزمان تربیت فرزندان و نظارت بر آنها و در عین حال تامین معیشت خانواده عنوان کرد و گفت: اغلب زنان سرپرست خانواده، مسکن ندارند که نیاز است در این خصوص حمایت ویژهای انجام شود.
وی خاطرنشان کرد: از مسئولان میخواهم مشکلات بانوان سرپرست خانوار را به صورت ویژه مورد پیگیری قرار دهند و تا حد ممکن شرایط اشتغال آنها را تسهیل کنند.
هشت هزار زن سرپرست خانوار در اصفهان تحت حمایت بهزیستی
مدیر کل بهزیستی اصفهان اعلام کرد این نهاد به هشت هزار زن سرپرست خانوار در استان خدمات ارائه میکند.
سمیه کریمی افزود: در زمان حاضر بیش از یکهزار فرصت شغلی برای مددجویان بهزیستی این استان شامل بانوان سرپرست خانوار و معلولان ایجاد شده است.
وی خاطرنشان کرد: در این راستا بانوان سرپرست خانوار با راهاندازی کسب و کار برای خود به امکان تامین نیاز مالی دست پیدا میکنند و وضعیت اقتصادی آنها بهبود و از نگرانیهای آنها کم میشود.
مدیرکل بهزیستی اصفهان با تاکید به در نظر گرفتن دغدغه مسکن مددجویان گفت: در این خصوص، سازمان بهزیستی با همکاری بنیاد مسکن و خیرین، به دنبال راهکار تامین نیاز مددجویان است.
۱۳ هزار مددجوی بهزیستی اصفهان فاقد مسکن
سرپرست معاونت توسعه کارآفرینی، اشتغال و توانمند سازی بهزیستی اصفهان اظهار کرد: در زمان حاضر بیش از ۱۳ هزار نفر از مددجویان تحت پوشش این نهاد در استان از مسکن برخوردار نیستند.
سید کمال صدیقی تصریح کرد: بیش از ۱۰ هزار نفر از آنها فرزند معلول و حدود سه هزار نفر نیز از خانوادههای حوزه سلامت و بانوان سرپرست خانوار هستند.
وی افزود: در سال ۱۴۰۳ تعهد تحویل ۳۶۷ واحد مسکونی داشتیم که به همت همکاران، ۳۷۴ واحد تحویل شد و در بخش تسهیلات مسکن، ۳۳۷ مورد با پرداخت حدود ۳۱۰ میلیارد ریال ودیعه مسکن صورت گرفته است.
وی درخصوص مشکلات موجود در پرداخت تسهیلات مسکن عنوان کرد: بانکها تسهیلات را تنها به دهکهای ۱ تا ۳ پرداخت میکنند که این موضوع غیرقانونی است و ما در حال پیگیری از طریق دیوان عدالت اداری هستیم.
صدیقی خاطرنشان کرد: سقف تسهیلات در سال جاری به ۱۵۰۰ میلیارد ریال افزایش پیدا کرده و سقف تسهیلات خرید و ساخت مسکن نیز تا چهار هزار میلیارد ریال است.
وی یکی از راهکارهای مهم برای حمایت بیشتر از مددجویان را همت و همکاری خیرین و بنگاههای اقتصادی اعلام کرد و گفت: نیاز است تا با همراهی بیشتر در اجرای مسئولیت اجتماعی، برای حل مشکلات مسکن مددجویان اقدام شود تا این افراد بتوانند زندگی امنتری داشته باشند.
پرداخت حق بیمه چهار هزار زن مددجوی سرپرست خانوار در اصفهان
معاون حمایت و سلامت خانواده کمیته امداد استان اصفهان از پرداخت حق بیمه تامین اجتماعی بیش از چهار هزار زن مددجوی سرپرست خانوار استان از طرف این نهاد در سال ۱۴۰۳ خبر داد.
هادی بنایی اظهار کرد: در طرح حمایت بیمههای تامین اجتماعی، زنان سرپرست خانوار و مجریان طرحهای اشتغال و خودکفایی از خدمات این نهاد بهرهمند میشوند.
وی با بیان اینکه طرح بیمههای تامین اجتماعی به منظور رسیدن به خروجی پایدار و تامین آتیه خانوادههای زیر پوشش اجرا میشود، گفت: سال گذشته حق بیمه اجتماعی ۴ هزار و ۳۵۵ زن سرپرست خانوار و مددجویان طرحهای اشتغال پرداخت شده است که از این تعداد ۲۸۶ نفر از بانوان و مجریان طرحهای اشتغال میباشند.
وی خاطرنشان کرد: در این راستا تا پایان سال ۲۷۹ نفر از حقوق و مزایای بازنشستگی برخوردار خواهند شدند.
خبرگزاری جمهوری اسلامی
گفتگوی جهانبانو با بانوان حاضر در مسیر مشایه
آشنایی با اولین موکب بین المللی زنانه
جملات کوتاه برای تشکر از بانوان خادم عراقی
چند توصیه برای مادران جهت در پیادهروی اربعین
به پاس ۱۰۰۰ روز خدمت
جریان مقاومت، جریانی است که باید همچنان خون تازه در آن دمیده شود
سختترین و سوزناکترین درد بشر، درد فراق است
مردم خوب میدانند چه کسی خدمتگزارشان است
یادبود بانوان آمل برای شهید رئیسی و شهدای خدمت