مادران، معماران نسل حسینی

سخنان حاج میثم مطیعی، بهانه‌ای شد تا در ایام محرم، به نقش تاثیرگذار مادران در تربیت نسل حسینی بپردازیم. حضور مادران در مراسمات ماه محرم، سرمایه‌گذاری برای آینده محسوب می‌شود. زهره اکبریان، مؤسس هیئت بیت‌العباس مشهد، با تأکید بر این نکته می‌گوید: «اولویت اصلی ما در هیئت بیت‌العباس، تشویق مادران به همراهی با فرزندانشان در […]

سخنان حاج میثم مطیعی، بهانه‌ای شد تا در ایام محرم، به نقش تاثیرگذار مادران در تربیت نسل حسینی بپردازیم.

حضور مادران در مراسمات ماه محرم، سرمایه‌گذاری برای آینده محسوب می‌شود. زهره اکبریان، مؤسس هیئت بیت‌العباس مشهد، با تأکید بر این نکته می‌گوید: «اولویت اصلی ما در هیئت بیت‌العباس، تشویق مادران به همراهی با فرزندانشان در مراسمات مذهبی است. این حضور، تأثیر مثبتی بر تربیت کودکان دارد.«

او با اشاره به اهمیت دوران بارداری، تاکید می‌کند: «شرکت مادر باردار در مراسمات امام حسین(ع) و ارتباط معنوی با این فضا، تاثیر مثبتی بر جنین می‌گذارد و سلامت روحی و جسمی و آرامش کودک را تضمین می‌کند. نوزادانی که به همراه مادران خود در مراسمات شرکت می‌کنند، با این فضا آشنا می‌شوند و آموزش‌های تصویری در آن‌ها ماندگارتر از آموزش‌های کلامی در دوران بزرگسالی خواهد بود.»

چالش‌ها و راه‌حل‌ها

در ماه محرم، نگرانی مادران نسبت‌ به حضور فرزندانشان در جلسات مذهبی افزایش پیدا می‌کند. نگرانی از واکنش‌های اطرافیان، شلوغی و سروصدای کودکان از جمله این دغدغه‌ها محسوب می‌شود. با این حال، چگونه می‌توان این مشکلات را به فرصتی برای تربیت دینی تبدیل کرد؟ وقتی کودکی از گریه مادرش ناراحت می‌شود، می‌توان به زبان کودکانه به او گفت: «عزیزم، آدم‌های بد، امام حسین(ع) را که خیلی مهربان بود، شهید کردن. حالا هر کسی برای امام حسین(ع) گریه کنه، خدا او را خیلی دوست داره و کلی ثواب می‌کنه.»

باید با صبر و حوصله به سؤالات نوجوانان پاسخ داد و نباید عجولانه و بدون تأمل رفتار کرد. دینی که با سؤال و تحقیق به دست بیاید، برای نوجوان ماندگاری بیشتری دارد.

مدیریت سروصدا و فعالیت‌های کودکان

درست است که پچ‌پچ‌های کودکان و سروصدا و بازی آن‌ها ممکن است مزاحمت ایجاد کند، اما باید به این فکر کنیم که ۳۰ سال و یا شاید ۵۰ سال دیگر که ما نیستیم، این بچه‌ها هستند که قرار است مجالس اهل بیت(ع) را برگزار کنند. مبادا با رفتار‌های غیرمهربانانه در حق اهل بیت جفا کنیم و کسی را با دل‌شکستگی از خیمه امام حسین(ع) بیرون کنیم. باید ظرفیت کودکان را با محبت کردن افزایش دهیم.

ایجاد یک فضای جذاب

برای ایجاد فضایی جذاب برای کودکان در ماه محرم، می‌توان راهکار‌های زیر را استفاده کرد: به همراه داشتن خوراکی و شکلات برای آرام‌ کردن کودکان، کمک‌ گرفتن از کودکان در ایجاد تغییرات محرمی در کوچه و خانه، تهیه سربند یا لباس مشکی با اسامی اهل بیت(ع) برای کودکان، گره زدن مفاهیم محرم با بازی‌های کودکانه، خرید طبل کوچک و زنجیر و درست ‌کردن کاردستی، گرفتن عکس یادگاری از کودکان در دسته‌های عزاداری، انجام نذری کوچک با کمک اعضای خانواده، وضع قانون جدید در خانه (به‌عنوان مثال ممنوعیت استفاده از موسیقی شاد).

کشف استعداد‌ها

از محرم برای شناسایی استعداد‌های کودکان بهره بگیرید. شاید فرزندتان از صدای خوبی برخوردار باشد و بتواند نوحه بخواند.

با این اقدامات کوچک، می‌توان نسلی دلداده به امام حسین(ع) تربیت نمود و آینده را با مهر حسینی بیمه کرد. محرم، فرصتی طلایی برای تربیت دینی کودکان است. بیایید این فرصت را غنیمت شماریم و با همراه‌ کردن شور و شناخت، نسل آینده را با عشق امام حسین(ع) تربیت کنیم.

وب سایت خبری شهرآرا