ماجرای تجارت خاموش با عادت ماهیانه چیست؟

اگرچه اهدای تخمک به زوج‌های نابارور، یک فرآیند مورد تأیید پزشکی و قانونی است، با این حال افزایش تبلیغات آن در شبکه‌های اجتماعی و ارائه مشوق‌های مالی، این موضوع را به یک صنعت تبدیل کرده است.

یکی از این روش‌ها، اهدای تخمک است که حالا نه فقط به‌عنوان یک عمل انسان‌دوستانه، بلکه به یک منبع درآمد برای برخی زنان تبدیل شده است.

اهدای تخمک؛ بدون عوارض  با درآمد میلیونی!

طبق تبلیغاتی که در شبکه‌های اجتماعی منتشر می‌شود، برخی مراکز درمان ناباروری در ازای هر بار اهدای تخمک، حدود ۲۳ میلیون تومان به اهداکنندگان پرداخت می‌کنند. روند انجام این کار نیز اعلام شده است:

برای هر بار مراجعه بعدی، مبلغ پرداختی افزایش پیدا می‌کند (مثلاً ۲۶ میلیون تومان)

تنها در ۱۰ روز، مبلغ ۲۳ میلیون تومان دریافت می‌شود

همه هزینه‌ها بر عهده مرکز درمانی است

بدون نیاز به جراحی، درد یا خونریزی

در این فرایند، زنان داوطلب در سه جلسه در مرکز حاضر می‌شوند که شامل سونوگرافی واژینال، بررسی سلامت و انجام اهدا است.

متن آگهی: باسلام فقط خانم های متاهل و مطلقه پذیرش داریم خانم های عزیز با هر بار عادت ماهانه شدن میتونین کسب درامد کنید بدون جراحی و درد و خونریزی تمام هزینه‌ها با مرکز هستش و هیچ ریالی خرج نمیکنید و تو مدت ۱۰روز ۲۳میلیون دریافت کنید.

چه افرادی می‌توانند تخمک اهدا کنند؟

نکته مهم در این ماجرا این است که مراکز فقط از زنان مطلقه و متأهل پذیرش دارند و دختران مجرد نمی‌توانند تخمک اهدا کنند. دلیل این محدودیت احتمالاً مسائل قانونی و شرعی مربوط به آینده جنین‌های احتمالی است.

اهدای تخمک؛ کمک به زوج‌های نابارور یا یک روش برای کسب درآمد؟

اگرچه اهدای تخمک به زوج‌های نابارور، یک فرآیند مورد تأیید پزشکی و قانونی است، با این حال افزایش تبلیغات آن در شبکه‌های اجتماعی و ارائه مشوق‌های مالی، این موضوع را به یک صنعت تبدیل کرده است. بسیاری از زنانی که به مراکز ناباروری مراجعه می‌کنند، به دلیل مشکلات اقتصادی به این کار تن می‌دهند.

آیا این کار عوارض دارد؟

در حالی که مراکز درمانی ادعا می‌کنند که این فرآیند بدون عوارض است، اما برخی پزشکان هشدار می‌دهند که مصرف داروهای تحریک تخمک‌گذاری ممکن است باعث مشکلات باروری، مشکلات هورمونی و سندرم تحریک بیش از حد تخمدان در آینده شود.

اما سوالاتی پیرامون این موضوع وجود دارد که نباید به آن‌ها بی‌توجه بود؛

فارغ از جنبه‌ی تجاری بودن این کار که خود جای سوال و تأمل دارد، نهادهای نظارتی تا چه حد بر این بازار سیاه اشراف امنیتی دارند، چه تضمینی وجود دارد که این تخمک‌های اهدایی برای اهداف امنیتی به خارج از کشور فرستاده نشود؟

آیا حوزه‌ی علمیه و فقها بر جنبه‌ی شرعی این امر نظارت دارند؟

مراجع تقلید چه پاسخی برای این آسیب اجتماعی دارند؟

سرانه