لالایی بخوان

یک روانشناس کودک و نوجوان اظهار کرد: کودکانی که ارتباط بیشتری با والدین، به ویژه مادر، دارند و برای آن‌ها لالایی خوانده می‌شود، نسبت به دیگر کودکان جامعه، از روح و روان سالم‌تری برخوردارند.

ناهید رحیمی با اشاره به اینکه دلبستگی ایمن در نوزاد از زمان تولد با گفتن لالایی، بغل کردن، نوازش کردن و صحبت کردن با او شکل می‌گیرد و احساس امنیت را برای نوزاد به ارمغان می‌آورد، بیان کرد: این دلبستگی ایمن باید ادامه‌دار باشد و نباید پس از سن خاصی قطع شود، زیرا در این صورت کودک با خلا روحی مواجه می‌شود و ممکن است در آینده با مشکلاتی روبرو گردد.

 

وی افزود: کودکانی که ارتباط بیشتری با والدین، به ویژه مادر، دارند و برای آن‌ها لالایی خوانده می‌شود، از نظر روحی و روانی نسبت به دیگر کودکان جامعه سالم‌تر خواهند بود.

 

این روانشناس کودک و نوجوان تأکید کرد: تحقیقات انجام شده در این زمینه نشان می‌دهد نوزادانی که به لالایی گوش می‌دهند، مدت زمان بیشتری آرام می‌مانند و خواب بهتری و عمیق‌تری دارند.

رحیمی یکی از دلایل آرام‌بخش بودن لالایی را ریتمیک و ضرب‌آهنگ بودن این نوا دانست و گفت: نوزاد از روزهای نخستین جنینی در محیطی با صدای ضربان قلب مادر زندگی کرده است، به همین دلیل موسیقی و صدای آهنگین و تکرار زیاد واژگان در لالایی تأثیر مثبتی بر او می‌گذارد.

شهرآرا