قهرمانی دختر نوجوان نیشابوری در المپیاد جهانی شطرنج دانش آموزی

روشا اکبری، دانش‌آموز دختر نیشابوری، موفق به کسب عنوان قهرمانی المپیاد جهانی دانش‌آموزی شطرنج ۲۰۲۵ در صربستان شد.

مجید آمارلو بیان کرد: این دوره از رقابت‌های شطرنج المپیاد دانش‌آموزی جهانی ۲۰۲۵ (ژیمناسیاد) با شرکت‌کنندگان از نقاط مختلف جهان در صربستان برگزار شد.

وی ادامه داد: در این مسابقات، روشا اکبری از نیشابور با شکست تمامی حریفان خود به مقام قهرمانی رسید و نخستین عنوان را به دست آورد.

رئیس هیئت شطرنج نیشابور خاطرنشان کرد: کسب مدال طلای المپیاد جهانی دانش‌آموزی شطرنج ۲۰۲۵ توسط روشا اکبری، افتخاری بزرگ برای شهر نیشابور و کشور ایران به شمار می‌آید.

پیشینه فعالیت ورزشی

ورزش را از ۶ سالگی و به توصیه مادرش با هدف افزایش تمرکز و اعتماد به نفس آغاز کرد و به شطرنج علاقه‌مند شد.

گام‌های موفقیت

اولین موفقیت او قهرمانی در مسابقات پیش‌دبستانی‌های نیشابور بود. پس از آن، در مسابقات استانی، کشوری و آسیایی متعددی شرکت کرد و قهرمانی‌های زیادی را به دست آورد.

در سال ۱۳۹۷، او نایب‌قهرمان مسابقات کشوری زیر ۸ سال دختران شد و در سال ۱۳۹۸ توانست قهرمانی مسابقات سریع کشوری زیر ۸ سال دختران، نایب‌قهرمانی مسابقات برق‌آسا در همین رده سنی، مقام دوم مشترک در مسابقات آسیایی ۲۰۱۹ زیر ۸ سال دختران به میزبانی سریلانکا و قهرمانی مسابقات بین‌المللی کاسپین زیر ۸ سال دختران را کسب کند.

در سال ۱۳۹۹، او قهرمان مسابقات کشوری زیر ۱۰ سال دختران شد و در سال ۲۰۲۱، قهرمانی مسابقات آسیایی تیمی زیر ۱۴ سال دختران در سریلانکا، قهرمانی انفرادی مسابقات مدارس آسیای زیر ۱۱ سال دختران در فیلیپین، مدال طلای تیمی در همان مسابقات و نایب‌قهرمانی انفرادی مسابقات غرب آسیا زیر ۱۰ سال دختران را به دست آورد. همچنین، او مدال نقره تیمی در مسابقات غرب آسیا زیر ۱۰ سال دختران و قهرمانی مسابقات آسیایی زیر ۱۰ سال دختران را نیز کسب کرد.

در مسابقه‌ای که در سال ۱۴۰۰ برگزار شد، ۱۱۴ شطرنج‌باز از ۲۱ کشور با هم رقابت کردند و او تنها ایرانی بود که موفق شد در بین رده‌های مختلف دختران و پسران برای ایران مدال طلا کسب کند و قهرمان آسیا شود.

در مسابقات بلیتس ۱۴۰۳ موفق به کسب مدال نقره و همچنین مدال برنز مسابقات سریع این رقابت‌ها شد.

تمرین و پشتکار

برای موفقیت در شطرنج، نیاز به پشتکار، تمرین و تکرار بسیار است. شطرنج فواید زیادی دارد و مهارت‌های تجسمی را افزایش می‌دهد. این بازی هر دو نیمکره مغز را تقویت می‌کند و موجب خلاقیت و بهبود توانایی‌های فکری می‌شود. او اکنون هنگام بازی، معمولاً بین ۷ تا ۱۲ حرکت را در ذهنش تصور می‌کند.

شهرآرا