نام کاربری یا نشانی ایمیل
رمز عبور
مرا به خاطر بسپار
به گزارش جهان بانو، دکتر نازی معینی، فلوشیپ جراحی پستان و عضو هیئت علمی پژوهشکده معتمد جهاد دانشگاهی درباره ارزیابی اولیه توده های سرطانی پستان و انجام آزمایش هایی ضروری، گفت: به غیر از سونوگرافی، ماموگرافی و نمونه برداری، بقیه آزمایش ها بنا به میزان پیشرفت بیماری متفاوت خواهد بود، برای مثال: اگر بیماری با علائم پیشرونده به دیگر اعضای بدن همراه باشد، اسکن ریه و اسکن استخوان نیز درخواست خواهد شد.
گاهی این بیماری، سد های اولیه را پشت سر گذاشته و بسیار منتشر شده است (مراحل پیشرفته) در این بیماران به عنوان درمان حمایتی از جراحی استفاده خواهد شد.
دکتر معینی در پاسخ به این سوال که آیا همیشه جراحی قدم اول محسوب می شود، گفت: در بسیاری از موارد شیمی درمانی قبل از عمل انجام می شود. در این رابطه، نمونه برداری از توده های پستانی و رنگ آمیزی سلولی آنها خیلی از مسائل را برای ما مشخص می کند، توده هایی که به شیمی درمانی حساس هستند خیلی زود با شیمی درمانی کوچک می شوند در این صورت ترجیح می دهیم، شیمی درمانی در این بیماران قبل از جراحی انجام گردد.
این فلوشیپ جراحی پستان گفت: درمان استاندارد و انتخابی ما در جراحی پستان «حفظ پستان» است. مطالعات زیادی انجام شده که در بیماران مبتلا به سرطان پستان، برداشت کامل پستان در مقایسه یا برداشت به تنهایی توده، هیچ تفاوتی در میزان بهبود بیماری ایجاد نکرده است، بنابراین حفظ پستان نتایج بهتری را به دنبال داشته است و تخلیه کامل پستان آخرین انتخاب پزشکان است.
عضو هیئت علمی جهاد دانشگاهی گفت: در بعضی از انواع سرطان پستان، مجبور به تخلیه کامل پستان هستیم، این نوع نادر از سرطان پستان (سرطان التهابی پستان) با قرمزی و تورم شدید پوست پستان همراه است. او گفت: همزمانی جراحی و جایگزینی پروتز پستان در در بعضی از انواع سرطان ها قابل انجام است.
کارشناس برنامه در پاسخ به این سوال، که امکان جراحی تخلیه پستان و جایگزینی آن با پروتز برای کسانی که در خانواده آنها سرطان پستان گزارش شده است، امکان پذیر است، گفت: این جراحی تنها در بانوانی که تست ژنتیک آنها مثبت است و بالای ۸۰ درصد احتمال ابتلا به سرطان پستان را دارند، پیشنهاد می شود.
عضو پژوهشکده سرطان پستان گفت: تخلیه غدد لنفاوی زیر بغل در صورتی انجام می شود که در این غدد درگیری سرطان ایجاد شده باشد، تشخیص درگیری غدد لنفاوی زیر بغل، با انجام تکنیک های خاصی قبل از انجام عمل امکان پذیر است.
دکتر معینی تاکید کرد گاهی احتمال بارداری بعد از انجام شیمی درمانی کاهش می یابد، زیرا شیمی درمانی باعث کاهش ذخیره تخمدان ها می شود به همین دلیل قبل از شروع درمان، بیماران را به انجام فریز جنین توصیه می کنیم، تا پس از درمان کامل امکان باروری حفظ گردد.
دکتر معینی در پاسخ به این سوال که انجام ندادن شیمی درمانی در چه افرادی امکان پذیر است، گفت: در افراد خیلی مسن، افرادی با تومورهای کوچک هورمون مثبت و درگیر نبودن غدد لنفاوی، امکان کنار گذاشتن شیمی درمانی وجود دارد
گفتگوی جهانبانو با بانوان حاضر در مسیر مشایه
آشنایی با اولین موکب بین المللی زنانه
جملات کوتاه برای تشکر از بانوان خادم عراقی
چند توصیه برای مادران جهت در پیادهروی اربعین
به پاس ۱۰۰۰ روز خدمت
جریان مقاومت، جریانی است که باید همچنان خون تازه در آن دمیده شود
سختترین و سوزناکترین درد بشر، درد فراق است
مردم خوب میدانند چه کسی خدمتگزارشان است
یادبود بانوان آمل برای شهید رئیسی و شهدای خدمت