نام کاربری یا نشانی ایمیل
رمز عبور
مرا به خاطر بسپار
آیتالله سبحانی در پیامی به مناسبت اختتامیه کتاب سال بانوان: حضور شما محققان و پژوهشگران حوزوی و دانشگاهی به ویژه بانوان فرهیخته را گرامی میدارم و از تمامی مشارکت کنندگان در برگزاری چهارمین همایش کتاب سال بانوان به ویژه جامعه الزهرا (س) این شجره طیبه سپاسگزاری میکنم. قلم و نوشتن مبدا تاریخ بشر است و ماندگار خواهد بود. امام صادق (ع) میفرماید: روزگار پرفتنهای بر مردم خواهد شد که جز با کتابهایشان انس و آرامش نخواهند داشت. برگزاری چنین همایشهایی نقش بسزایی در شناخت استعدادها و توانمندسازی بانوان در عرصه علم و دانش و موثر است. امیدوارم با شناساندن بانوان دانشمند و فاضله چالش الگوهای نامناسبی که از جانب غرب امثال آن به بانوان ما معرفی شده است اصلاح گردد.
آیتالله علیرضا اعرافی مدیر حوزههای علمیه کشور در آیین اختتامیه همایش کتاب سال بانوان در ادامه بیان کرد: فاطمه زهرا (س) در میان زنان عالم یگانه است و در میان زنان و مردان عالم جز معدود چهرهها و شخصیتهایی است که تمام عمرش در مسیر درستی هزینه شد. وی با اشاره به اینکه این بانوی بزرگوار از رهبران و راهبران فکر، معرفت و اندیشه بشری بود، اضافه کرد: فاطمه(س) می دانست که در آن مقطع عملیات میدان را نمی شود تغییر داد، ولی می شود ادراکات بشر را سامان داد و جهان ادراکی بشر را اصلاح و تعدیل کرد و این کار بزرگ با راهبری ایشان انجام شد و بعد از آن عاشورا و سپس نهضت بزرگ امام باقر و امام صادق علیهم السلام است.
به گزارش پایگاه خبری تحلیل جهانبانو در اختتامیه کتاب سال بانوان در خدمت سیده زهره برقعی مدیر جامعةالزهرا (س) بودیم که در ارتباط با پیشرفتهای علمی و ارتقاء کیفی نویسندگی بانوان گفت: خدا را شکر خواهران پیشرفتهای بسیار خوبی داشتند. هم به نسبت تعداد آثاری که از خواهران دریافت شده بود نسبت خوبی بود و از رشد برخوردار بود و هم سطح ارزیابی از نظر کمی نیز، تقریباً سه برابر آثاری بود که در همایشهای قبلی آمده بود. به گونهای که ما در انتخاب برگزیده دچار مشکل شده بودیم. چون آثار اکثراً در سطح عالی بود.
برقعی در ارتباط با شرکت آقایان در کتاب سال بانوان بیان کرد: آقایان فقط میتوانستند در قسمت زن و خانواده آثار خود را ارسال کنند. یعنی بخش ویژه ما که زن و خانواده بود، آثار آقایان هم پذیرفته شد. ۲۰ نفر از آقایان هم آثار خود را ارسال کردند. خوشبختانه هم آثار آقایان و هم آثار خانمها در سطح خوبی بود.
در ادامه این همایش بتول زاهدیفر، دبیر علمی چهارمین همایش کتابسال بانوان در ارتباط با حوزه کتابت و نوشتن آثار و کاستیهای مربوط اظهار داشت: در حوزه کتابت و نوشتن این آثار، جامعه نسوان مخصوصاً جامعه نسوان حوزوی متأسفانه آنطور که در شأن یک عالمه فاضله است ورود پیدا نکردند. در طول این همایش که یکسال طول کشیده است، آسیبشناسی کردیم و دیدیم یکی از عوامل عمده عدم مهارتهای لازم در نویسندگی است.
البته این به این معنا نیست که بانوان فاضله ما آثاری ندارند. الدل الدلیل علی شیوه… همینکه الان این همایش برگزار شده نتیجه زحمات این بزرگواران بودهاست. اما چون ما چشماندازی قوی در این ارتباط داریم، آسیبشناسی را کردیم و چند تا راهکار برای آن در نظر گرفتیم.
زاهدیفر در ادامه، ایجاد مجمع بانوان مؤلف، برگزاری پیشنشستها، کارگاه تبدیل پایاننامهها به کتاب و دریافت کتاب صوتی را از نوآوریهای چهارمین دوره همایش کتابسال بانوان معرفی کرد و گفت: اولا ایجاد انگیزه در ارتباط با اینکه بانوان فاضلهی عادله حضور پیدا میکنند و مهارتهای نویسندگی و ویراستاری و تبدیل رساله، پایاننامه و مقالات گسترده خود را به کتاب در خودشان ایجاد میکنند. دوم نهادهای پشتیبان هستند که عرض کردم ما بن کتاب داریم و به دانشجوها میدهیم، اردوهای علمی کتابت، در دسترس بودن بانوان ناشر، در دسترس بودن نویسندگان توانمند طلبه و استاد که ورود داشته باشند و بتوانند اشکالات خود را برطرف کنند.
مخصوصاً اینکه ما دیگر نباید درونکشوری فقط فکر کنیم. باید فرامرزی فکر کنیم. بانوان غربی و اروپایی و بانوان مسلمان سایر کشورها، حتماً باید در دید و چشم انداز ما برای تولید آثار باشد.
زاهدیفر در ادامه گفت: واقعاً آثار فاخری به دست ما رسید. یعنی اینکه وقتی مطالعه و کدگذاری میکردم، حیفم میآمد که اینها به عنوان رتبه برتر معرفی نشوند، ولی متأسفانه بودجه و هزینه لازم را نداشتیم و مجبور بودیم که فقط ۲۸ اثر را به عنوان برگزیده مطرح کنیم. وگرنه هر کدام به نوبه خودشان شاخصهایی داشتند که قابل تقدیر بود.
همچنین صدیقه شاکری، معاون پژوهش جامعهالزهرا(س) در این همایش، گفت: چهارمین کتاب سال بانوان یک ارتقاء چشمگیر، هم از جهت کمی و هم از جهت کیفی داشت. از جهت کمّی این را عرض کنم که تقریباً بیش از ۳برابر، یعنی با ارتقاء ۳۰۰درصدی صورت گرفت. ۸۶۶ اثر به دست ما رسید که ۸۳۵ اثر مورد ارزیابی واقع شد. با توجه به اینکه این همایش مربوط به آثار بانوان است، ولی در بخش ویژه که بخش زن و خانواده است، آقایان هم میتوانستند شرکت کنند. ما از ۲۲ آقای بزرگوار که در این راستا کتابها و آثار دیگری در قالب مقالههای پژوهشی یا رساله داشتند هم آثاری را دریافت کردیم.
شاکری افزود: نوآوری و خلاقیت یکی از شاخصههای ارزیابی ما بود. ولی اینکه ما این آثار را به عنوان برگزیده انتخاب کردیم، این مسئله نشاندهنده این است که ما باید در این زمینه جای کار بیشتری را در نظر بگیریم و به همین جهت هم، ما اینجا اعلام میکنیم دنبال این هستیم که کارهای نو و جدید در راستای حل مسائل اجتماعی و نه فقط در عرصه ملی، بلکه در عرصه بینالمللی هم داشته باشیم.
دکتر نجمه صالحی دبیر اجرایی همایش کتاب سال بانوان در زمینه روند همایش کتاب سال بیان داشت: دریافت آثار تقریباً ۱۸ ماه طول کشید. ارزیابیها هم در حدود ۱۲ ماه طول کشید که در ۳ فاز بود. اتفاقات خوبی رقم خورد. نقش بانوان پررنگتر بود. میتوانیم بگوییم که از نوآوریهای این دوره، برگزاری کارگاهها و نشستها بود. تقریباً ۹۰درصد کارها با بانوان هماهنگ بود و ارزیابان ما از بخش بانوان بیشتر بودند. البته از تجربه آقایان هم استفاده شد. بعد از دریافت آثار، ارزیابیها انجام میشد. تقریباً ۴ ماه هم برای مقدمات همایش اقداماتی را انجام دادیم. ثمره آن ۲۸ اثر بود که در این همایش برگزیده شدند و باعث مباهات ما است که اکثراً هم خانم بودند. تقریباً ۱۰ اثر ما، اثر طلاب جامعةالزهرا بود. این یکی از دستاوردهای مهم این همایش است.
صالحی افزود: به خاطر اینکه چاپ کتاب مؤلفین طول میکشد و معمولاً باید ۲ سال در نظر بگیرند. شاید به دلیل این زمان طولانی کسانی که آثار میفرستند دچار ناامیدی بشوند، ولی تلاش ما این است که به سالانه برسد.
پایگاه خبری تحلیل جهانبانو در ادامه گفتگوها در خدمت یکی از برگزیدگان کتاب سال بانوان بود. مهدی سنجرانی برگزیده با رتبه برتر در بخش محور ویژه زن و خانواده با کتاب شروط ضمن عقد نکاح تنها برگزیده آقا در کتاب سال بانوان بودند. وی وجود چنین همایش هایی را لازم دانسته و گفت: حتماً برای شناختهشدن جایگاه زن در ساحت انقلاب اسلامی ضروری است . این همایش از دو ساحت میتواند به ارتقا و شناختهشدن جایگاه زنان فرهیخته و همچنین جایگاه زن در ساحت انقلاب اسلامی اثرگذار باشد.
یکی دیدهشدن آثار پژوهشی و تحقیقی که بانوان انجام میدهند. ما امروزه با بانوان فرهیخته زیادی مواجه هستیم که هم در حوزه و هم در دانشگاه تحصیل میکنند. الحمدلله صاحب آثار خوبی هم هستند و در حوزه ….. و ترویج معارف هم بسیار توانمند و موفق هستند.
ساحت دوم شناختهشدن جایگاه زن تراز در انقلاب اسلامی است. لازم است کارهای پژوهشی در حوزه زنان و خانواده در این زمینه انجام بشود. بنده افتخار دارم که در پژوهشکده زنان و خانواده و در حوزههای علمی خواهران، هم بحث تدریس و هم کارهای پژوهشی انجام داده و با آقایان و به خصوص با خانمهای فرهیخته همراه باشم. انصافاً میتوانم بگویم که بعضاً نوآوریهای خیلی علمی و خوبی دارند.
طبیعتاً جایگاه زن تراز در انقلاب اسلامی را به نمایش میگذارند. هم از جهت اینکه خودشان فرهیخته هستند و هم از جهت اینکه آن ابعاد و مولفههای مرتبط با جایگاه زن را نشان میدهند. افتخار داشتم که اثر ناچیز و حقیر بنده هم شناخته بشود. این گام خیلی ناچیز در این قضیه است و حتماً کارهای بهتر و استمرار یافتهتری هم در این زمینه انجام بشود.
گزارشگر: مهتا صانعی
گفتگوی جهانبانو با بانوان حاضر در مسیر مشایه
آشنایی با اولین موکب بین المللی زنانه
جملات کوتاه برای تشکر از بانوان خادم عراقی
چند توصیه برای مادران جهت در پیادهروی اربعین
به پاس ۱۰۰۰ روز خدمت
جریان مقاومت، جریانی است که باید همچنان خون تازه در آن دمیده شود
سختترین و سوزناکترین درد بشر، درد فراق است
مردم خوب میدانند چه کسی خدمتگزارشان است
یادبود بانوان آمل برای شهید رئیسی و شهدای خدمت