عذرخواهی اینفلوئنسر معروف پس از متهم شدن به تمسخر زنان مسلمان

دو اینفلوئنسر خانم ساکن ایالات متحده، که مجموعاً بیش از ۱۰ میلیون دنبال کننده دارند، پس از متهم شدن به اسلام هراسی از مخاطبان خود عذرخواهی کردند.

دمرز در ویدئویی که در استوری اینستاگرامش به اشتراک گذاشت از خودش و کنلی با پتو‌هایی روی سرشان فیلم گرفته است. در بالای پتو‌ها و در پس زمینه، یک زن مسلمان با حجاب دیده می‌شد که پشت آن‌ها با تلفن خود نشسته بود. این استوری اینستاگرام که اکنون از صفحه این اینفلوئنسر حذف شذه است به سرعت در فضای مجازی پخش شد و کاربران شبکه‌های اجتماعی از این دو دوست به دلیل تمسخر این زن مسلمان انتقاد کردند.


سازندگان این محتوا، ساوانا دمرز، ۲۲ ساله، و میشل کنلی، ۱۹ ساله، متهم به تمسخر یک زن مسلمان با حجاب در مراسم پرایم آمازون برای جشن نمایش اولین فیلم لنا دانهام کاترین به نام Birdy شده اند.

دمرز در ویدئویی که در استوری اینستاگرامش به اشتراک گذاشت از خودش و کنلی با پتو‌هایی روی سرشان فیلم گرفته است. در بالای پتو‌ها و در پس زمینه، یک زن مسلمان با حجاب دیده می‌شد که پشت آن‌ها با تلفن خود نشسته بود. این استوری اینستاگرام که اکنون از صفحه این اینفلوئنسر حذف شده است، به سرعت در فضای مجازی پخش شد و کاربران شبکه‌های اجتماعی از این دو دوست به دلیل تمسخر این زن مسلمان انتقاد کردند.

یکی دیگر از اینفلوئنسر‌های TikTok به نام مایا عبدالله، که در پس‌زمینه این ویدیو نیز دیده می‌شود، به بحث و جدل درباره این موضوع پرداخت و دمر و کنلی را به «اسلام‌هراسی» متهم کرد.

مایا عبدالله مدعی شد: «آن‌ها تمام تلاش خود را کردند تا آن پتو‌ها را روی سرشان بگذارند و بدون رضایت از یک زن با حجاب فیلمبرداری کنند تا او را در پروفایل خود که میلیون‌ها دنبال کننده دارد، مسخره کنند. زن با حجابی که کنارش نشسته بودم یک اینفلوئنسر نبود. او به این مراسم نیامده بود که مورد تمسخر یا خندیدن دیگران قرار بگیرد. او به این رویداد آمده بود تا از جشنی که به آن دعوت شده بود لذت ببرد.»

این واکنش شدید در بحبوحه انتشار اطلاعات جدید وزارت کشور بریتانیا رخ داد که نشان می‌دهد مسلمانان در سال منتهی به مارس ۲۰۲۲ با ۴۲ درصد از جرایم ناشی از نفرت تشدید شده مذهبی مواجه بوده‌اند. علاوه بر این، یک نظرسنجی از بیش از ۱۰۰۰ بزرگسال آمریکایی توسط مؤسسه Othering & Belonging در دانشگاه برکلی کالیفرنیا نشان داد که ۷۶.۷ درصد از زنان مسلمان یک مواجهه شخصی با اسلام هراسی را تجربه کرده اند.

خبرگزاری ایندیپندنت با دمرز و کنلی تماس گرفت. هم دمر و هم کنلی جداگانه به این موضوع واکنش نشان داده اند. کنلی در ویدئویی که در روز یکشنبه (۹ اکتبر) با دنبال کنندگان خود در TikTok به اشتراک گذاشت، تمسخر این زن را رد کرد. او بیان داشت: «ما فقط پتو‌های صورتی گرممان را به دور خود پیچیده بودیم و دوربین گوشی را چرخاندیم تا تمام مراسم و شرکت کنندگان آن را به دنبال کننده‌های خود نشان دهیم. بعدا متوجه شدم که دختری با حجاب پشت سرمان بود. ما در آن لحظه متوجه حضور او در پشت خود نشدیم، هرگز در مورد او صحبت نکردیم، او را مسخره نکردیم، و مطلقاً قصد صدمه زدن به احساسات کسی را نداشتیم. من آن استوری را حذف کردم، زیرا علاقه‌ای به آسیب زدن به کسی را ندارم؛ به خصوص با شرایطی که در حال حاضر در سرتاسر دنیا در جریان است.»

کنلی ادامه داد: «پدرم مسلمان است، من یک پیشینه مسلمان دارم. مدیر برنامه‌های من یک فرد ایرانی است و به همه فرهنگ‌ها احترام می‌گذارم و آن‌ها را دوست دارم. من هرگز کسی را مسخره نکردم، هرگز کسی را مورد آزار و اذیت قرار ندادم و اگر این تفکر در دیگران ایجاد شده که من قصد صدمه زدن به کسی را داشتم، صمیمانه عذرخواهی کنم.»

در یک ویدئوی جداگانه، دمرز گفت که متوجه این زن در پس‌زمینه نشده بود تا اینکه پیامی از یک دوست دریافت کرد که به او هشدار داده بود که این ویدئو ممکن است بی احترامی تلقی شود. او گفت: «من تا امروز صبح نمی‌دانستم در پس زمینه این ویدیو چه می‌گذرد. متنفرم که این پست را گذاشتم و حتی متوجه نشدم چه کار کردم. این فقط نشان می‌دهد که چقدر باید مراقب باشید.»

دمرز اضافه کرد: «ما نمی‌دانستیم چه کسی پشت ما نشسته است. هدف از این ویدئو آن بود که در پتوهایمان خجالتی به نظر برسیم و فقط سعی کنیم نشان دهیم کجا هستیم و چه کاری می‌کنیم. من هرگز این کار را انجام نمی‌دهم، به‌ویژه با آنچه در حال حاضر در دنیا می‌گذرد. خیلی متاسفم و خیلی بیشتر از قبل مراقب اعمالم خواهم بود.» او افزود: «واقعا از ته قلبم از هرکسی که از این موضوع آزرده شد و تحت تاثیر آن قرار گرفته وهمچنین از دختر حاضر در آن ویدئو عذرخواهی می‌کنم: خیلی متاسفم.»