عدالت جنسیتی راه‌حل رفع مشکل ورزش بانوان است

ورزش بانوان چالش‌های زیادی دارد. به همین دلیل، نشست تخصصی «جایگاه ورزش زنان، فرصت‌ها و چالش‌های پیش رو» توسط انجمن ورزش زنان و خانواده، با همکاری کمیته ورزش برگزار شد تا مشکلات این حوزه را مورد شناسایی قرار دهد.

حل مشکلات ورزش بانوان نقش مهمی در پیشرفت این حوزه و گرایش دختران جوان به ورزش حرفه‌ای دارد. به همین دلیل نشست تخصصی جایگاه ورزش زنان، فرصت‌ها و چالش‌های پیش رو توسط انجمن ورزش زنان و خانواده، با همکاری کمیته ورزش و با حضور جمعی از پیش‌کسوتان، اساتید دانشگاهی و مدیران ورزشی بانوان، نمایندگان تشکل‌های ورزشی کشور و فعالین اجتماعی در خانه اندیشمندان علوم انسانی برگزار شد.

رفع مشکلات این حوزه نیازمند تلاش جدی است

به گفته بیتا بردبار آذری، رئیس انجمن ورزش زنان و خانواده، برگزاری این رویداد جزو اهداف ذاتی انجمن ورزش زنان و خانواده است. هدف از برگزاری این نشست؛ نزدیک‌سازی دو حوزه علم و عمل در ورزش  برای حل مشکلات و شناسایی مسائل ورزش زنان است.

بردبار تصریح کرد: از اهداف اصلی این انجمن، ایجاد فضایی برای گفتگو، هم‌گرایی و حضور کنشگران ورزش زنان و خانواده است. همچنین این فضا برای استفاده از ظرفیت‌های فکری و علمی صاحب‌نظران و متخصصان در راستای شناسایی و حل مشکلات ورزش زنان و خانواده هم در نظر گرفته شده است.

در ادامه مهین فرهادی زاد، نایب‌رئیس کمیته ملی المپیک با اشاره به روند رو به رشد ورزش زنان از ابتدای انقلاب تا به امروز گفت: این روند رو به رشد نتیجه زحمات و تلاش‌های بانوان توانمند در این حوزه است. با این وجود هنوز هم مشکلات و نقاط ضعفی در این حوزه وجود دارد و نیازمند عزم جدی برای حل این مشکلات هستیم.

شناسایی الگوهای موفق

همچنین متین رمضانخواه، جامعه‌شناس و سرپرست معاونت راهبردی ریاست جمهوری درباره نقش دولت در مشکلات و رفع موانع مدیریت در حوزه ورزش زنان اظهار کرد: مهم‌ترین عامل پیشرفت ورزش زنان، مطالبه گری خود بانوان در این زمینه است. اگر شرایط فراهم باشد، زنان می‌توانند در عرصه‌های مختلف ورزش تاثیرگذار باشند. لازم است که الگوهای موفق زنانه برای عبور از سقف‌های شیشه‌ای و حل چالش‌ها در ورزش شناسایی و معرفی شود.

به گفته این جامعه‌شناس، اهمیت به ورزش زنان موجب سلامت فرد و سلامت خانواده و جامعه خواهد شد.

رمضانخواه تصریح کرد: دولت چهاردهم بر عدالت نسلی و عدالت سنی برای تقویت جامعه مدنی تأکید دارد. همچنین همکاری تشکل‌های صنفی و تخصصی موضوعی مهم است.

عدالت جنسی راه‌ حل مشکلات

ژاله معماری، استاد دانشگاه و عضو هیئت‌علمی دانشگاه الزهرا گفت: بیشتر مشکلات ورزش کشور مشترک و فراجنسیتی است. اهمیت دادن بیش از حد به تفاوت‌ها و تأکید زیاد بر برخورداری مردان از امکانات ورزشی از یک نگاه درست نیست.

به گفته معماری در این بحث‌ها، ایده عدالت جنسیتی نادرست است. چون تأکید بیش از حد بر این مسائل باعث عدم تمرکز بر توسعه و ایجاد اختلاف در ورزش خواهد شد.

در ادامه بیتا مدنی، استاد دانشگاه و مدیر گروه تفسیری انجمن جامعه‌شناسی ایران تصریح کرد: وفاق ملی، کلیدواژه حل بسیاری از مشکلات حوزه ورزش زنان است. این وفاق باید بین ۳ ضلع کنشگران، کارشناسان مستقل و حکمرانی باشد.

به گفته مدنی، علاوه بر کاهش تبعیض‌های جنسی، وجود رویکرد انتقادی در مدیریت ورزش زنان که باعث شناخت تهدیدها و ضعف‌ها می‌شود لازم است. چون از سلامت زنان تا مدیریت آن، درگیر مباحث جنسیتی هستیم.

توانمندسازی تشکل‌های حوزه ورزش بانوان وظیفه دولت است

سید کاظم اولیایی، عضو اتحادیه مدیران باشگاه‌های ورزش کشور و مدیرعامل اسبق باشگاه استقلال نیز اظهار کرد: استفاده دولت از ظرفیت‌ تشکل‌ها یک فرصت است که باید در حوزه ورزش بانوان جدی گرفته شود. توانمندسازی تشکل‌های حوزه ورزش بانوان و استفاده از ظرفیت آنها، وظیفه دولت برای حل مشکلات ورزش بانوان است.

فارس