نام کاربری یا نشانی ایمیل
رمز عبور
مرا به خاطر بسپار
بااینحال، به دلیل کمبود سواد رسانهای و تأخیر فرهنگی در استفاده از این فضا و تکنولوژیهای مرتبط، با چالشهای جدی مواجه هستیم. این چالشها بهویژه در گروههایی مانند نوجوانان، جوانان و زنان خانهدار بیشتر نمایان است، بهطوریکه ساعتهای زیادی از وقت ارزشمند خود را صرف گشتوگذار در این فضاها میکنند. این وضعیت نهتنها منجر به اتلاف وقت میشود، بلکه تحتتأثیر القائات و زندگیهای غیرواقعی در این فضاها، در سبک زندگی خود با چالشهای جدی مواجه میشوند. بااینوجود، نمیتوان از مزایای فضای مجازی غافل شد.
یکی از مهمترین مزایای فضای مجازی و شبکههای اجتماعی در حوزه زنان و خانواده، امکان راهاندازی کسبوکارهای خانگی و دریافت آموزشهای آنلاین است که میتواند بهعنوان یک کمک اقتصادی مؤثر برای زنان و خانوادهها عمل کند، بدون آنکه آنها را از کانون خانواده دور کند.
در حال حاضر، با جستوجو در برخی شبکههای اجتماعی، میتوان به صفحاتی دستیافت که انواع هنرها و کلاسهای آموزشی را بهصورت آفلاین و آنلاین با هزینهای مناسب یا حتی رایگان ارائه میدهند. این امر میتواند ظرفیت بزرگی برای آموزش مهارتهای درآمدزا و آگاهیبخش به زنان خانهدار ایجاد کند.
همچنین، راهاندازی صفحات فروش کالا در شبکههای اجتماعی میتواند به بازاریابی و فروش محصولات این زنان کمک کند، حتی اگر آنها مهارتهای چندانی در بازاریابی نداشته باشند. باتوجهبه قابلیتها و نیازهای زنان خانهدار، میتوان با توسعه شرایط کارآفرینی و افزایش تولیدات خانگی، به ارتقای درآمد خانوار و مشارکت زنان در جامعه کمک کرد.
برای مثال، زنان خانهدار میتوانند با یادگیری مهارتهای مختلف، از جمله زبان انگلیسی و فنون ترجمه، در تولید و توسعه ملی مؤثر باشند؛ بنابراین، اگر در استفاده از این شبکهها به اهداف اقتصادی مانند کارآفرینی توجه شود، میتوان نتایج مثبتی به دست آورد. بهعنوان نمونه، زنان خانهدار میتوانند کالاهایی را که خود تولید میکنند، با کمک این شبکهها به فروش برسانند.
با گسترش شبکههای داخلی که امکان پرداخت قانونی را فراهم میکنند، زمینه تجارت الکترونیک برای زنان خانهدار فراهم میشود که نهتنها به تأمین مالی خانواده کمک میکند، بلکه از نظر اقتصادی برای جامعه نیز سودمند است.
از سوی دیگر، این شبکهها فرصتی برای انتقال مفاهیم فرهنگی و علمی، از جمله دسترسی به کتابهای صوتی، کشفیات علمی در زمینههای مختلف و آشنایی بافرهنگ و آدابورسوم ملتهای مختلف فراهم میآورند. بااینحال، نکتهای که باید به آن توجه شود، هدفگذاری در این حرکت است؛ چراکه اگر هدف مشخصی تعیین نشود، ممکن است به بیراهه برویم.
درصورتیکه استفاده از شبکههای اجتماعی بهصورت هدفمند و قانونمند انجام شود، میتوان بسیاری از سیاستگذاریها در فضای مجازی را بهدرستی پیادهسازی کرد؛ بنابراین، نوع استفاده و نگرش ما به فضای مجازی تعیینکننده این است که از این فضا بهرهمند شویم یا آسیب ببینیم.
برای اصلاح نگرش و نوع استفاده، لازم است سیاستگذاریهای مناسبی اتخاذ شود که مستلزم شناخت و آگاهی سیاستگذاران و مسئولان فرهنگی از ظرفیتها و ظرافتهای فضای مجازی است. اگر سیاستگذاران فرهنگی نیازهای جذاب و مطلوبی برای غنیسازی اوقات فراغت زنان خانهدار ارائه دهند، میتوان امیدوار بود که شبکههای اجتماعی بهعنوان یک فرصت در ارتقای آگاهی زنان مؤثر واقع شوند.
بسیج
گفتگوی جهانبانو با بانوان حاضر در مسیر مشایه
آشنایی با اولین موکب بین المللی زنانه
جملات کوتاه برای تشکر از بانوان خادم عراقی
چند توصیه برای مادران جهت در پیادهروی اربعین
به پاس ۱۰۰۰ روز خدمت
جریان مقاومت، جریانی است که باید همچنان خون تازه در آن دمیده شود
سختترین و سوزناکترین درد بشر، درد فراق است
مردم خوب میدانند چه کسی خدمتگزارشان است
یادبود بانوان آمل برای شهید رئیسی و شهدای خدمت