طلاق های صوری چالشی برای سازمان های بیمه گر

مدیرکل سابق امور مستمری‌های سازمان تأمین اجتماعی با اشاره به قضیه طلاق‌های صوری در سازمان‌های بیمه‌گری همچون تامین‌اجتماعی، گفت: در واقع دو نوع آفت ناشی از طلاق و ازدواج‌های صوری گریبان صندوق‌های اجتماعی را گرفته است که باید مدیریت شود. به گزارش جهان بانو، محمدعلی جنانی اظهار داشت: براساس قانون تأمین اجتماعی و قانون حمایت از […]

مدیرکل سابق امور مستمری‌های سازمان تأمین اجتماعی با اشاره به قضیه طلاق‌های صوری در سازمان‌های بیمه‌گری همچون تامین‌اجتماعی، گفت: در واقع دو نوع آفت ناشی از طلاق و ازدواج‌های صوری گریبان صندوق‌های اجتماعی را گرفته است که باید مدیریت شود.

به گزارش جهان بانو، محمدعلی جنانی اظهار داشت: براساس قانون تأمین اجتماعی و قانون حمایت از خانواده یکی از تبعات نامساعد این قانون که از سال ۹۱ یا ۹۲ تصویب شد این بود که به فرزندان اناث که شغل و شوهر ندارند اجازه داده است که این افراد بتوانند از مستمری والدین خود استفاده کنند.

وی تصریح کرد: طبیعتا این کار تبعات زیاد اجتماعی و اثرات مخرب و سوء دارد به این شکل که ۲ زوجی که سال‌ها با هم زندگی مسالمت‌آمیز داشتند در قالب طلاق‌های صوری از هم جدا می‌شوند که همین مساله مشکلات جدی برای سازمان‌های بیمه‌گر به همراه دارد.

جنانی ادامه داد: طلاق‌های صوری به این شکل است که با توجه به اینکه یک زوج سال‌ها با هم زندگی کرده‌اند، برای اینکه من غیر حق از این قانون سوءاستفاده کرده باشند برای همین موضوع به شکل تصنعی و صوری از هم طلاق می‌گیرند و در واقع به شکل صیغه ۹۹ ساله و یا به هر شکلی دیگری باز هم با هم زندگی می‌کنند.

مدیرکل سابق امور مستمری‌های سازمان تأمین اجتماعی گفت: این قانون تبعات زیادی دارد به این شکل که پس از اینکه این زوج از هم جدا شوند اگر زوج فوت کند در مساله ارث دچار چالش می‌شوند و درگیری اجتماعی رخ می‌دهد و یا فرد وقتی که از این ازدواج رها شود به طور قطع می‌تواند ازدواج دیگری داشته باشد و کانون زندگی آنها از هم پاشیده شود.

وی خاطرنشان کرد: بخاطر طلاق‌های صوری، مشکلات حقوقی و بسیاری زیادی در واقع در استحکام خانواده رخ خواهد داد و بنیان خانواده از بین می‌رود با این کار بجای اینکه مشکلی را حل کنیم مشکلات دیگری به آن اضافه می‌کنیم.

ضرر صندوق‌های بیمه‌ای از طلاق‌های صوری

این کارشناس حوزه تامین‌اجتماعی اضافه کرد: بخاطر این موضوع صندوق‌های بیمه‌ای همچون تامین اجتماعی به شدت از این قضیه متضرر می‌شوند و در واقع کرامت خانواده زیر سوال می‌رود و باید در این زمینه فکر اساسی کرد و مضافا اینکه در این زمینه به هر حالی بانوان دوشاش مردان در حال کار و فعالیت هستند.

آمار طلاق‌های صوری در دسترس نیست اما دامنه آن زیاد است و شدت و ضعف دارد به گونه‌ای که در برخی استان‌های کشور آمار این گونه طلاق‌ها بالاست

جنانی ادامه داد: باید در بحث طلاق‌های صوری یک نوع نگرش دیگری نسبت به آن اعمال شود و اینطور نباشد که هرکسی بخواهد طلاق صوری و تصنعی بگیرد از مستمری پدر استفاده کند.

وی در پاسخ به این سوال که آیا آماری از طلاق‌های صوری موجود است، اضافه کرد: آمار طلاق‌های صوری در دسترس نیست اما دامنه آن زیاد است و شدت و ضعف دارد به گونه‌ای که در برخی استان‌های کشور آمار این گونه طلاق‌ها بالاست به طوری که در گذشته به عنوان یک چالش جدی تبدیل شده بود.

وی ادامه داد: برای کشف و رصد این افراد حربه‌ای وجود ندارد تا بتوان این افراد را شناسایی و رصد کرد زیرا بیشتر از حربه‌های سنتی و بازرسی استفاده می‌شود که با شرایط کشور منافات دارد.

سازمان تامین اجتماعی