نام کاربری یا نشانی ایمیل
رمز عبور
مرا به خاطر بسپار
دغدغههای نوجوانانه اخیرا و در قالب برنامهای متفاوت که نگاهی چندبعدی به موضوع نوجوانان دارد، در قاب تلویزیون نشسته است. با «ایرانوجوان»، فرصتی به وجود آمده تا نوجوانان نه فقط به تماشای برنامههای تلویزیونی بپردازند، بلکه درباره مسائل روز خودشان هم تفکر کنند و نقش فعالی در جامعه داشته باشند.
مریم نیکانلو که به همراه محسن دنیوی، تهیهکنندگی این برنامه را برعهده دارد، درباره ایده ساخت این برنامه اظهار کرد: «خلأ برنامهای مختص نوجوانان در تلویزیون بهشدت احساس میشد. به همین دلیل، با مدیر گروه شبکه یک تلویزیون صحبتی داشتیم و تصمیم گرفتیم «ایرانوجوان» در ۵۲ قسمت ۳۴دقیقهای ساخته شود که هر روز حوالی ساعت ۱۷:۳۰ از شبکه یک سیما پخش میشود.»
وی افزود: « در این برنامه چهار مجری داریم؛ دو آقا و دو خانم که بیشتر مجری- بازیگرند تا مجریِ صرف. ماهیت این برنامه اینطور نیست که مجریها بیایند و مقابل دوربین پلاتو بگویند. بخشی از طراحی دکور ما اتاق وضعیت و تولید محتوا است که مانیتور، تلویزیونهای بزرگ و سامانههای رایانهای دارد. هر کدام از مجریان ما رایانه شخصی خودشان را دارند و روال برنامه اینگونه است که هر روز درباره یک موضوع اصلی صحبت میکنیم. بهعنوان مثال مقاومت، درختکاری، آینده، هوش مصنوعی، کتاب و کتابخوانی و… .»
تهیهکننده «ایرانوجوان» خاطرنشان کرد: «در رابطه با هر موضوعی که برنامه به آن میپردازد، اخباری را که با موضوع برنامه ارتباط دارد و برای نوجوان مفید است، ارائه میدهیم. در هر برنامه کارشناس هم داریم و در بعضی قسمتها کارشناسان نوجوان را هم داریم؛ نوجوانانی که مهارتها و ویژگیهای خاص و در جایگاههای مختلف فرهنگی، ادبی و اجتماعی قرار دارند. این افراد را دعوت و با آنها گفتگو میکنیم. این باعث ایجاد انگیزه میشود که مخاطب نوجوان وقتی همسنوسال خودش را میبیند، بگوید که من هم میتوانم و کار سختی نیست و اگر هدف و انگیزه داشته باشیم، میتوانیم به موفقیت برسیم.»
این تهیهکننده تلویزیون با اشاره به استقبال مخاطب از این برنامه بیان کرد: «برای خودم بسیار جالب است که با وجود تازه بودن برنامه، تا به این اندازه بیننده داشتهایم. بسیاری میگویند کسی برنامههای تلویزیون را نگاه نمیکند. اما من با واکنشهایی که برای این برنامه گرفتم، با اطمینان به شما میگویم که مردم برنامههای تلویزیون را تماشا میکنند. مخاطبان ما نوجوان هستند و تازه در ایام امتحانات هم قرار داریم و با تأکید بر روحیات و ویژگیهای متولدان دهههای ۱۳۸۰ و ۱۳۹۰ که سخت میتوان آنها را جذب برنامههای تلویزیون کرد، پیامکهای بسیاری برای ما فرستادهاند و مشخص است که تا چه اندازه جای چنین برنامهای در صداوسیما خالی بوده است. ما تنها برای تهران برنامه نمیسازیم و اینکه نوجوانان از کل کشور به ما پیام میدهند، بسیار ارزش دارد.»
وی تصریح کرد: «یکی از اهداف برنامه ما همین ارتباط خوب با مخاطب است و مبنای ما این است که وقتی تا اندازهای اوج گرفتیم و برای مخاطب شناخته شدیم، یک باشگاه نوجوانان ایرانی را راهاندازی کنیم تا در کل کشور با بچهها ارتباط برقرار کنیم و آنها را به برنامه بیاوریم.»
تهیهکننده «ایرانوجوان»» در پاسخ به این پرسش که سند تحول سازمان و هویتمحوری ملحوظ در آن چه جایگاهی در این برنامه دارد، اظهار کرد: «همین که ما در مورد نوجوان برنامه ساختهایم، مصداق هویتمحوری است؛ به این دلیل که نوجوانان را تشویق به خودشناسی میکنیم و میخواهیم ظرفیتهایشان را بشناسند. حتی این موضوع را درباره کشور نیز مطرح میکنیم که «نوجوانان، توجه کنید که کشورمان ظرفیتها و استعدادهای بسیار زیادی دارد؛ ببینید ما کجا بودهایم و به کجا رسیدهایم و در آینده به کجا خواهیم رسید.» آیندهای که درخشان است و پربار. در نتیجه ما هم مستقیماً روی نوجوان و هم روی مسئله آینده و ایران تمرکز کردهایم.»
تهیه کننده «ایرانوجوان»» در پاسخ به این پرسش که مشکل اصلی در تولید این برنامه چه بوده است، تصریح کرد: «موضوع ما حساس بود و جلسات بسیاری پیش از تولید برنامه برگزار کردیم تا به نتیجه برسیم. حساسیتها از این جهت بود که برنامه به شکلی ساخته نشود که مخاطب هدف نتواند با آن ارتباط برقرار کند. بقیه کارها، چالش نبود و روندی بود که باید طی میکردیم.»
پایگاه اطلاعرسانی صدا و سیمای جمهوری اسلامی ایران
گفتگوی جهانبانو با بانوان حاضر در مسیر مشایه
آشنایی با اولین موکب بین المللی زنانه
جملات کوتاه برای تشکر از بانوان خادم عراقی
چند توصیه برای مادران جهت در پیادهروی اربعین
به پاس ۱۰۰۰ روز خدمت
جریان مقاومت، جریانی است که باید همچنان خون تازه در آن دمیده شود
سختترین و سوزناکترین درد بشر، درد فراق است
مردم خوب میدانند چه کسی خدمتگزارشان است
یادبود بانوان آمل برای شهید رئیسی و شهدای خدمت