به بهانه روز شهدای ورزشکار:

شهیده صادقپور؛ استعاره ای از موقعیت نوپدید زن ورزشکار

شمسی صادقپور در سال ۱۳۲۷ه.ش و در شهر کرمانشاه دیده به جهان گشود و در سال های نوجوانی و جوانی به ورزش مشغول شد و جزء مدال آوران قهرمانی پرتاب نیزه و وزنه بود.

فعالیت زنان در عرصه ورزشی ایران بطور رسمی از سال ۱۳۲۰ در ۳ رشته دوومیدانی، بسکتبال و والیبال مسیر پرفراز و نشیب خود را آغاز نموده و پس از انقلاب اسلامی و توسعه دین محور فعالیت های زنان بر پایه دیدگاه کرامت مندانه حضرت امام به نقطه اوج خود نائل شد و همچنان در حال پیشرفت چشمگیر در حوزه ورزش قهرمانی در عرصه‌های بین‌المللی است.

شمسی صادقپور در سال ۱۳۲۷ه.ش و در شهر کرمانشاه دیده به جهان گشود و در سال های نوجوانی و جوانی به ورزش مشغول شد و جزء مدال آوران قهرمانی پرتاب نیزه و وزنه بود و در تیم دوومیدانی هم عضویت داشته‌اند و با پذیرفته شدن در دانش سرای عالی تربیت بدنی به عنوان دبیر ورزش و ادبیات در سال۱۳۵۳ کارمند رسمی آموزش و پرورش شد.

او در سال ۱۳۵۴ با یکی از کارکنان پالایشگاه نفت آبادان ازدواج نمود و به آبادان منتقل شد و در دبیرستانی مشغول به تدریس شد اما با تهاجم وحشیانه رژیم بعث عراق به شهر آبادان و محاصره در سال ۵۹ مجبور به بازگشت به کرمانشاه شد تا به عنوان دبیر دینی و ورزش در امر تربیت دختران انقلابی، فعالیت های خود را ادامه دهد.

این بانوی ورزشکار که در سال های جنگ تحمیلی همچنان با بینش نوآورانه انقلابی به تربیت نسلی که نه در ورطه سنت گرایی باقی مانده و نه در برابر تمدن متظاهر غرب تسلیم شده، الگوی سوم زنانگی را به روشنی ترسیم نمود تا آنجا که در عصرگاه ۱۳۶۵/۸/۷ در حالیکه با وضعیت بارداری و همراه خانواده به منزل باز می‌گشتند با انفجار بمب خوشه‌ای که در نزدیکی آن ها اصابت نمود و منجر به شهادت پسر ۸ساله‌ و مجروحیت شدید آنان شد در بیمارستان کرمانشاه به خیل عروج یافتگان پیوست.

زنده نگهداشتن یاد این بانوی افتخار آفرین که مدال جاودانه شهادت را کسب نموده تجلی مقاومت عزتمندانه زنان این سرزمین رشادت و سرفرازی است تا دنیا را در برابر قدرت استعاره نوپدید زنان ورزشکار ایرانی به زانو درآورد.