نام کاربری یا نشانی ایمیل
رمز عبور
مرا به خاطر بسپار
مشاور امور بانوان شهرداری پایتخت جزئیات افتتاح دو شهردخت و برگزاری جشنوارههای فراغتی بوستانهای بانوان در شهر تهران را توضیح داد و عنوان کرد: شهرداری تهران به قوه قضائیه اعلام کرده است که ظرفیت بکارگیری زنان زندانی و ایجاد شغل برای آن ها را دارد. به گزارش جهان بانو، اردبیلی در یک نشست خبری که […]
مشاور امور بانوان شهرداری پایتخت جزئیات افتتاح دو شهردخت و برگزاری جشنوارههای فراغتی بوستانهای بانوان در شهر تهران را توضیح داد و عنوان کرد: شهرداری تهران به قوه قضائیه اعلام کرده است که ظرفیت بکارگیری زنان زندانی و ایجاد شغل برای آن ها را دارد.
به گزارش جهان بانو، اردبیلی در یک نشست خبری که با هدف تشریح جزئیات برگزاری جشنوارههای فراغتی بوستانهای بانوان شهر تهران برگزار گردید، اظهار کرد: اوقات فراغت فرصت مناسبی را برای افراد فراهم میآورد که از طریق فعالیتهای آموزشی، ورزشی و تفریحی نسبت به جامعهپذیری بر مبنای اصول ارزشمند جامعه خود اقدام کنند و بهاینترتیب افرادی مسئولیتپذیر تربیت و به اجتماع وارد میشوند؛ بنابراین میزان موفقیت در این امر رابطه مستقیمی با مشارکت اجتماعی افراد در جامعه دارد.
مشاور امور بانوان شهرداری تهران اضافه کرد: شرکت افراد در فعالیتهای گروهی و عضویت در آن و انجام فعالیتهای تفریحی و آموزشی شرایطی را رقم میزند تا فرد با برقراری ارتباط و تعامل با افراد دیگر به گروه خود احساس تعلق داشته باشد و مسائل و منافع جمع را محترم بشمرد. این فعالیتها میتواند موجب شود که سطح سرمایه اجتماعیهای اجتماعی و مؤلفههای آن مانند هنجارهای اجتماعی و مشارکت افزایش پیدا کند.
وی تصریح کرد: قطعاً مشارکت در میان بانوان از اهمیت بسیاری برخوردار است و درصورتیکه برنامهریزی و مدیریت مناسبی برای اوقات فراغت بانوان پیشبینی نشود، ممکن است بهسلامتی روحی و جسمی آنها آسیب وارد شود. همچنین اهمیت این موضوع زمانی بیشتر آشکار میشود که به نقش ویژه بانوان در خانواده توجه شود بهگونهای که بانوان کارکردها و نقشهای محوری در خانواده دارند، سلامتی، نشاط و شادابی آنها میتواند موجب ارتقای کیفیت زندگی خانواده شود.
وی در بخش دیگری از صحبتهای خود در تشریح اهداف کلان جشنوارههای فراغتی بوستانهای بانوان به تأمین سلامت، نشاط روحی و روانی کودکان، دختران و زنان و همچنین غنیسازی سبک اوقات فراغت آنها اشاره کرد و افزود: آموزش سبک زندگی فعال به خانواده و تعمیق ارتباط و پیوند بیننسلی و همنسلی اعضای خانواده بهویژه، مادران، خواهران، مادربزرگها و کودکان و همچنین گسترش و توسعه بازیهای ورزشی، هنری، فکری خلاق محور و گروه محور در این بوستانها از دیگر اهداف این جشنواره است.
به گفته اردبیلی، بیتردید ایجاد زمینه مناسب جهت پرورش و رشد دختران نوجوان از لحاظ عاطفی، حسی، حرکتی و شناختی از طریق بازیهای ورزشی، فکری و هنری و همچنین افزایش سطح نشاط اجتماعی بانوان و ایجاد بستر مناسب برای فعالیتهای فراغتی فکری و گروهی آنان از دیگر اهدافی است که در این جشنواره دنبال میشود.
وی تاکید کرد: این جشنواره از اردیبهشتماه تا پایان مهرماه و از عید سعید فطر تا میلاد پیامبر اکرم (ص) ادامه خواهد داشت و در قالب آن ۹ جشنواره در بوستانهای بانوان مناطق ۳، ۴، ۱۵، ۱۶، ۱۸، ۱۹، ۲۰، ۲۱ و ۲۲ برگزار خواهد شد. همزمان از عید قربان تا عید غدیر یک جشنواره بزرگ در چهار بوستان فرامنطقهای ۴،۱۵،۱۹،۲۲ برگزار میشود.
مشاور امور بانوان شهرداری تهران در تشریح برنامههای اجرایی این جشنواره نیز گفت: ایستگاه و جشنوارههای تفریحی – ورزشی، برپایی ایستگاه و برنامههای ویژه مادران و کودکان، نمایشگاه هنری و برگزاری برنامههای فرهنگی، ادبی و محیط زیستی از برنامههای اجرایی این جشنواره خواهد شود. همچنین سالمندان، بیماران و توانیابان، مادران و کودکان، کارآفرینان و مشاغل خانگی، خانواده، مدارس دخترانه، بانوان کارمند شهرداری تهران، خانههای تسنیم و مدیران زن محله و کنشگران اجتماعی، جهادی و سمنها از گروههای هدف در برگزاری این جشنواره قلمداد میشوند.
افتتاح دو شهر دخت در آینده نزدیک
مشاور امور بانوان شهرداری تهران در بخش دیگری از صحبتهای خود به افتتاح دو شهردخت در آینده نزدیک خبر داد و افزود: شهردخت نوآوری برای اولینبار در شهر تهران باهدف جذب ایدههای خلاقانه، نوآورانه و همچنین کارآفرینی بانوان به همراه شهردخت ویژه دختران جوان در آینده نزدیک در مناطق ۶ و ۲ افتتاح خواهد شد. همچنین امیدواریم تا پایان سال دو شهردخت دیگر نیز به بهرهبرداری برسد.
دختران نوجوان محلات روز دختر در برج میلاد گردهم جمع خواهند شد
وی ادامه داد: ما روز دختر را نیز در پیش داریم لذا در اجرای اقدامات ویژه برای این روز با همکاری محلات دختران نوجوان محلات را در برج میلاد گردهم جمع خواهیم کرد که این موضوع شروعی برای کنشگری دختران جوان در محلات خواهد بود. کارهای محیطی همچون توزیع هدایا از دیگر اقداماتی است که برای این روز اجرایی خواهد شد و در همه آنها در تلاش هستیم دختران خود را در قامت آیندهسازان این کشور مشاهده کنند و برنامهریزیهای لازم را انجام دهند.
وی تاکید کرد: بیتردید نقش خانواده در مدیریت محله بر پایه کنشگری دختران و بانوان از تأثیر بسیار زیادی برخوردار است؛ لذا هرآنچه که امکان وجود دارد و زمینه افزایش این امکانها فراهم باشد انجام خواهیم داد تا قدرت در مدیریت شهری به خود شهروندان تفویض شود. ما به دنبال برنامهریزی هستیم تا مردم مجری برنامهها باشند.
نیاز شهر به تغییر کاربری نقاط ناامن و تاریک
اردبیلی در پاسخ به سوالی در خصوص شناسایی نقاط ناامن شهری برای بانوان گفت: این موضوع در حقیقت یک شروع و دغدغه خوبی است؛ اما آنچه که اتفاق افتاد اغنا کننده برای زنان و دختران ما نبود. قطعا ارائه گزارش برای نقاط ناامن خوب است اما باید یک کنشگری در این راستا اتفاق بیفتد، چرا که برخی از این موارد بهراحتی قابلحل هستند و برخی دیگر نیاز به پروژههای بزرگ کالبدی دارند. برای مثال فضایی که تاریک بوده و محل عبور و مرور معتادین متجاهر است نیاز به تغییر کاربری دارد که در برخی مناطق این اقدامات آغاز شده است. قطعا اجرای پروژهها نیازمند پیوستهای اجتماعی است که در برخی موارد عدم وجود آنها آسیب هایی را به محلات وارد کرده است.
وی ادامه داد: تغییر فرهنگ و حمایت اجتماعی برای عموم شهروندان که با مدلهای کنشگری میتوانند همه شهروندان را در برابر امنیت مسئول کنند موردنیاز است. در حقیقت باید شهروندان در برابر امنیت سایر شهروندان دغدغهمند باشند.
اردبیلی در بخش دیگری از صحبتهای خود با تاکید بر اینکه اقدامات ما به معنای این نیست که همه افراد جامعه حتماً باید متأهل باشند تا موردتوجه قرار گیرند اما همه افراد در جامعه تعلق به خانواده را دارند که میتواند مبنای بهبود اجتماعی قرار گیرد. تمام زیرساختهای جدیدی که در قالب شهردختها ایجاد میشود ویژه دختران است، لذا یکپایه جدی کار ما دختران و بانوان هستند اما چون تعلقات خانوادگی میتواند ظرفیتهای خوبی را فراهم کند موردتوجه قرار گرفته و نمایانتر شده است.
وی در خصوص شکل گیری هویت زنانه در شهر تهران نیز گفت: زنان ما باید از انفعال، حاشیهای زندگی کردن و تاثیرپذیری مداوم تغییر پیدا کنند و به مولدگری و الهام بخشی برسند که در این مسیر کل جامعه ما نجات پیدا خواهد کرد.
درخواست شهرداری تهران از قوه قضاییه برای بانوان زندانی با حکم باز
مشاور امور بانوان شهرداری تهران در خصوص اقدامات انجام شده برای بانوان زندانی نیز گفت: زنان زندانی از حیطههایی است که برای آن برنامهریزی داریم. بسیاری از زنانی که در زندان هستند جرایم شان به دلیل ناآگاهی حقوقی و مالی است و یا قربانی سوءاستفادهها شدهاند. قطعا حضور زن در خانواده به استحکام آن کمک بسیاری میکند و اگر نباشند خانواده متلاشی میشود. بر همین اساس حضور این زنان در خانواده برای ما و قوه قضائیه اولویت است. لذا برای آنها حکم باز را در نظر گرفتهاند. ما درحالتوسعه این موضوع به کلیه مناطق هستیم و به قوه قضائیه اعلام کردیم که ظرفیت بکارگیری این زنان را داریم به شکلی که هیچ زنی با رأی یا حکم باز وجود نداشته باشد که ما نتوانیم برای وی شغل داشته باشیم.
تشریح اهداف احداث بوستانهای مادر و کودک
اردبیلی در بخش دیگری از صحبتهای خود در تشریح احداث بوستانهای مادر و کودک، گفت: ما در تهران ۹ بوستان ویژه بانوان داریم که در فضای داخلی آنها اشرافیت به صورت کامل گرفته شده و زنان با پوشش آزاد میتوانند در این بوستانها تردد کنند. یک نیاز دیگر از سمت شهروندان به ما منتقل شد که در ابتدای راه پاسخگویی به آن هستیم. در ۸۰۰ بوستان تهران ورزش صبحگاهی بانوان اجرا میشود که به صورت متعدد از سوی این بانوان مطالبه داشتیم که برای ورزش صبحگاهی مسافت بوستانهای بانوان به محل زندگی آنها زیاد است. این بانوان اعلام میکردند در ورزش صبحگاهی پوشش کامل داریم و گرفتن اشرافیت نمیخواهیم اما مایل نیستیم هنگام انجام ورزش صبحگاهی عکسی از ما گرفته شود و یا از آنجا معتاد متجاهری عبور کند. با توجه به وجود ۸۰۰ نقطه در بوستانها و همچنین مطالبه بانوانی که همسرانشان تا هنگام غروب سر کار هستند و پس از آن امکان حضور در پارک را داشتند و به دنبال آن بودند که فضایی با آرامش و بدون مزاحمت به همراه اقتضائات بازی کودکان آنها فراهم شود، همگی باعث شد که شهردار تهران اعلام کند زیرساختی در محلات ایجاد شود که برای حضور این بانوان امن باشد.
وی تاکید کرد: قطعا نمیتوانیم خواست مردم را نادیده بگیریم. این موضوع یک گزینه برای بانوان ما ایجاد میکند که علاوه بر بخش مختلط پارک میتوانند انتخاب کنند که در این بخش به همراه کودک خود حضور پیدا کنند.
وی در خصوص حضور بانوان در پستهای مدیریتی شهرداری تهران نیز گفت: تعداد و درصد بانوانی که در پستهای مدیریت شهرداری تهران شاغل هستند نسبت به دوره قبلی تغییری نکرده است. ارتقای توانمندی و استفاده از بانوان در جایگاههای تصمیمگیری موثر را به شدت دنبال میکنیم و شهردار تهران نیز به این موضوع راغب هستند.
گفتگوی جهانبانو با بانوان حاضر در مسیر مشایه
آشنایی با اولین موکب بین المللی زنانه
جملات کوتاه برای تشکر از بانوان خادم عراقی
چند توصیه برای مادران جهت در پیادهروی اربعین
به پاس ۱۰۰۰ روز خدمت
جریان مقاومت، جریانی است که باید همچنان خون تازه در آن دمیده شود
سختترین و سوزناکترین درد بشر، درد فراق است
مردم خوب میدانند چه کسی خدمتگزارشان است
یادبود بانوان آمل برای شهید رئیسی و شهدای خدمت