معرفی کتابی که مورد تمجید ویژه یک کارشناس برجسته کتاب قرار گرفت

«شهربانو» نمادی از مادران دوستدار وطن

این اثر خلاصه ۲۰ سال از زندگی یک مادر ۸۰ ساله‌ بوده که روایت صادقانه‌ای از عشق، ایثار، شجاعت، آرزو و امید را در خود جای داده است.

پرداختن به دفاع مقدس از نگاه مادران موضوعی‌ است که جای خالی آن در میان آثار انگشت شمار دیده می‌شود و اما رمان «شهربانو» یکی از آثار خوب و یک نمونه موفق در این زمینه است.

کتاب شهربانو نوشتهٔ مریم قربانزاده بوده که نشر ستاره‌ها این کتاب را روانه بازار کرده است. این کتاب با ۲۱ فصل به مادران شهدای روستای ورزگ تقدیم شده است.

مریم قربان زاده یکی از بانوان نویسنده‌ای است که بالغ بر یک دهه به صورت مستمر در حوزه ادبیات پایداری فعالیت داشته و کتاب‌های زیادی را منتشر کرده است؛ از مشهورترین آثار این بانوی نویسنده می‌توان به «دریادل»، «حوض شربت» و «خاتون و قوماندان» اشاره کرد.

  • شهربانو نمادی از مادران دوستدار وطن

«شهربانو» خلاصه ۲۰ سال از زندگی یک مادر ۸۰ ساله‌ است که روایت صادقانه‌ای از عشق، ایثار، شجاعت، آرزو و امید را در خود جای داده است قصه شهربانو می‌تواند نماد همه مادرانی باشد که جگر‌گوشه‌های خود را برای دفاع و حفظ وطن روانه جنگ کردند و در جامعه عنوان مادر جانباز یا مادر شهید را گرفتند اما کمتر کسی از رنج این مادران سخنی گفت شاید برای همین بود که خانم نویسنده به سراغ نوشتن شهربانو رفت تا بافت خانوادگی و اجتماعی دفاع مقدس را از زاویه دید یک مادر جانباز خاص آنهم با قلمی ساده و روان اما سرشار از احساس پاک مادرانه‌ به رشته تحریر در بیاورد.

شهربانو از مادری می‌گوید که با وجود دلبستگی شدید به فرزندش راضی می‌شود پسر خود را روانه جنگ کند؛ پسر پر جنب‌وجوشی که شلوغ‌کاری و دعوا با خواهر و برادرهایش تفریح روزمره او بوده اما با وقوع جنگ، به دلیل احساس مسئولیت، خواهان دفاع از وطن می‌شود که بعد از چند ماه دلاوری در جبهه، سر او مورد اصابت ترکش قرار گرفته و قطع نخاع می‎‌شود تا آن پسر رشید نوجوان در راه دفاع از وطن، دوازده سال از زندگی خود را روی تخت

سپری کرده و بعد از تحمل چندین سال درد و رنج به شهادت می‌رسد.

  • تمجید ویژه از کتاب شهربانو از زبان یک کارشناس برجسته کتاب:

کتاب «شهر بانو» در ادبیات ایرانی به عنوان اثر فاخر به شمار آمده و دارای اعتبار و ارزش بالایی در میان اهل ادب است. به عنوان مثال سید محمد علی حامد رضوی یکی از کارشناسان برجسته کتاب در صحبت‌های اخیر خود این رمان را بسیار مهم و تاثیرگذار عنوان کرد و گفت: اگر ادبیات ایران در آینده یک مادر داشته باشد، بدون شک رمان «شهر بانو» شایستگی دریافت این عنوان را خواهد داشت.

اگر شماهم به ادبیات داستانی معاصر ایران و قالب رمان علاقه‌مند هستید، خواندن این کتاب را از دست ندهید.

  • برشی از کتاب شهربانو که شما را ترغیب به خوان کامل آن می‌کند:

وقتی مادر شدی این دل‌شوره‌ها می‌شوند مثل نفس کشیدنت.

اول فکر می‌کنی همین ۵ ماه و ۶ ماه و ۲ سال و ۴ سال و ۷ سال که بگذرد راحت می‌شوی اما راحتی ندارد. خوشی دارد اما راحتی نه.

دل‌شوره اول که برای آروق و تب و گرمی و سردی بچه است با خود بچه بزرگ و بزرگ‌تر می‌شود.

راحتت کنم مادر بودن، بدون دل‌شوره‌ی بچه‌ها اصلا صفایی ندارد.

البته عبدالله هم چشم انتظار برگشت ابراهیم بود اما مثل من بروز نمی‌داد.

نمی‌دانم شاید حس می‌کرد پشت‌اش کمی خالی شده شاید هم مثل کسی شده بود که عصایش ترک برداشته.

نمی‌دانم ولی هر چه بود او هم بی‌تاب برگشتن ابراهیم بود.

یک بار توی جمع‌مان گفت: خدا نگهدار ابراهیم باشد کار خوبی کرد همین سیم‌های برق را با لوله خرطومی پوشاند وگرنه توی باران امسال حتما می‌پوسیدند.