ششمین همایش بین المللی بانوی مهر برگزار شد

به گزارش جهان بانو، ششمین همایش بین المللی بانوی مهر با شرکت بیش از صد ها شرکت کننده از کشورهای افغانستان، پاکستان، عراق، بحرین، لبنان، کانادا و آمریکا دیروز چهارشنبه به تاریخ ۲۸ دی ماه، در مرکز همایش های بین المللی برج میلاد برگزار شد.

به گزارش جهان بانو، ششمین همایش بین المللی بانوی مهر به میزبانی اتحادیه جهانی زنان مسلمان دیروز چهارشنبه، به تاریخ ۲۸ دی ماه در مرکز همایش های بین المللی برج میلاد برگزار شد. مسئولین و شخصیت های کشوری سخنران در برنامه عبارت بودند از: آیت الله اراکی، دکتر علیرضا زاکانی، سرکارخانم انسیه خزعلی معاونت امور زنان و خانواده ی ریاست جمهوری، سرکار خانم زینب اختری معاون امور زنان و خانواده ی وزارت کشور و حجت الاسلام حاجی صادقی نماینده ی مقام معظم رهبری در سپاه پاسداران انقلاب اسلامی. علاوه بر این افراد، صد ها شخصیت برجسته از کشورهای افغانستان، پاکستان، عراق، بحرین، لبنان، کانادا و آمریکا هم در این برنامه حضور یافتند. شعار این همایش «جمعیت، تمدن فاطمی و فرهنگ اسلامی» است

در محوطه ی بیرونی برگزاری این همایش، نمایشگاهی با آثاری در مورد شهیدان زن مسلمان برپا شده بود.

در ابتدای شروع برنامه دبیر اتحادیه زنان مسلمان، سرکار خانم دکتر لاله افتخاری سخنرانی کرده و به حین صحبت به شرح جزئیات برنامه پرداختند.

ارزش خانواده

عضو مجمع تشخیص مصحلت نظام و رئیس هیئت امنای اتحادیه جهانی زنان مسلمان، آیت الله محسن اراکی در این همایش با اشاره به ارزش خانواده فرمودند: «حضرت فاطمه (س) در مقام یک زن مدافع ارزش های بشری و انسانی است. ایشان کسی است که کلمه ایثار را به معنای واقعی در زندگی خود جاری و ساری کرده است».

 در ادامه گفتند: «حضرت فاطمه (س) حتی در دعاهایشان دیگران را بر خود مقدم می دانستند؛ و این گذشت و ایثار را تا پای جان ادامه دادند لذا مکتب فاطمی معنای ایثار است.  زن سازنده جامعه است، مهمترین بافت اجتماعی بافتی است که به وسیله خانه داری شکل می گیرد. زن محور خانواده است، با تدبر در آیات قرآن و روایات این جایگاه را درک می کنیم. خانواده خوب را زن خوب و جامعه خوب را خانواده خوب می سازد، جامعه ای برگزیده و برتر است که خانواده آن جامعه برتر باشد. خانواده باید ارزشی و فرهنگ آن نیز ارزشی باشد و تجربه اجتماعی ما هم همین را نشان می دهد.»

مقام والای مادر

حضرت آیت الله اراکی در ادامه گفتند: «در روایتی آمده است جوانی نزد پیامبر گرامی اسلام(ص) رفت و به ایشان عرضه داشت عازم جنگ است، از طرفی مادری دارد که نیاز به مراقبت دارد؛ پیامبر(ص) به آن جوان فرمودند: در کنار مادر خود بمان چرا که بهشت زیر پای مادران است و این آن منطق بزرگ اسلامی است که جایگاه زن را معرفی می کند. فرهنگ غرب می خواهد جایگاه مادری را منزوی و آن را به ضد ارزش تبدیل کند».

ایشان افزودند: «مدیریت خانواده از نظر فرهنگ اسلامی به عهده زن خانواده است، مدیر خانه می تواند جامعه ای خوب بسازد؛ و از همین جا است نقش مهم زن مشخص می شود. دشمنان می خواهند زنان جامعه به دور از ارزش های متعالی اسلامی و بی بند و بار تربیت شوند چرا که مادر بی بند و بار خانواده را به بی بند و باری می کشد».

و در آخر گفتند: «دشمنان جامعه ما به دنبال سوق دادن دختران، زنان و بانوان ما به سوی بی‌بندوباری و دوری از ارزش‌های متعالی هستند، لذا این همایش گامی به سوی معرفی زن اسلامی و جایگاه زن در اسلام به جهانیان است. امیدوارم این همایش حرکتی به سوی معرفی جایگاه صحیح زن زندهِ پرچم‌دار آزادی و آشنای با انسانیت و ارزش‌های انسانی و زنی که الگوی آن حضرت فاطمه زهرا (س) است، باشد».

بعد از سخنرانی آیت الله اراکی، چند نفر از میهمانان خارجی کنفرانس مقالات خود را ارائه دادند.

شخصیت والای حضرت زهرا (س)

در ادامه، سرکار خانم زینب اختری مدیر کل امور زنان و خانواده وزارت کشور سخنرانی کرده و با اشاره به شخصیت حضرت زهرا (س) فرمودند:

«ما معتقدیم زنان در هر جامعه ی سالم بشری قادر هستند و می باید فرصت پیدا کنند؛ تا در حد سهم خود تلاش و سابقه ی خویش را در پیشرفت های علمی، اجتماعی و سازندگی در اداره ی این جهان به عهده بگیرند. از این جهت میان زن و مرد هیچ تفاوتی وجود ندارد. هدف از آفرینش هر فرد عبارت است از همان هدف آفرینش بشریت؛ یعنی رسیدن به کمال بشری و بهره بردن از بیشترین فضائلی که یک انسان می تواند به آن فضائل آراسته بشود. فرقی هم میان زن و مرد در این رابط نیست. نشانه اش در درجه ی اول حضرت فاطمه ی زهرا سلام الله علیها و در درجه ی بعد زنان بزرگ تاریخ اسلام هستند».

در ادامه افزودند: «در زندگی معمولی این بزرگوار، یک نکته مهم دارد و آن جمع بین زندگی یک زن مسلمان در رفتارش با شوهر و فرزندان و انجام وظایف اش در خانه از و وظایف او یک انسان مجاهد غیور خستگی ناپذیر در برخورداش با حوادث سیاسی مهم پس از رحلت رسول اکرم (ص). و در یکی از موارد، به مسجد می آید و سخنرانی و موضع گیری می کند دفاع می کند و حرف می زند. او یک جهادگر به تمام معنا و خستگی ناپذیر و مهنت پذیر و سختی تحمل کن است. همچنین از جهت سوم، یک عبادت گر و به پا دارنده ی نماز در شب های تار و قیام کننده ی لله و خاضع و خاشع برای پروردگار است».

الگوی زن مسلمان

خانم اختری گفتند: «از نظر اسلام ،‌ این سه چیز هیچ منافات و ضدیتی با هم ندارند. در شخصیت انسان کامل کننده هم هستند. شخصیت زهرای اطهر در ابعاد سیاسی و اجتماعی و جهادی شخصیتی ممتاز و برجسته است به طوری که همه ی زنان مبارز و انقلابی و برجسته و سیاسی عالم می توانند از زندگی کوتاه و پر رمز او درس بگیرند. جهاد آن بزرگوار در میدان های مختلف یک جهاد نمونه است. جهاد در دفاع از اسلام، حمایت از پیامبر و حفاظت از سردار گرامی اسلام از اقداماتی بوده است که حضرت فاطمه در طول حیات پر خیر و برکت خود انجام داده اند. زنی که مورد قبول اسلام است، چنین زنی می باشد و الگوگیری از ایشان باعث سعادت می شود.

کسی که از حضرت فاطمه (س) الگوگیری کند و زندگی ایشان را به درستی درک کند، فداکاری و ایستادن پای همه چیز برای انجام تکالیفی که خدا بر دوش وی گذاشته، حفظ حجاب، دین، زنانگی و ظرافت ها، دفاع از حق خود، حضور در میادین علمی، سیاسی، فرهنگی و اجتماعی می تواند در این عرصه ها موفق و موثر باشد».

ارزش زن مسلمان ایرانی

مدیر کل امور زنان و خانواده ی وزارت کشور با اشاره به جایگاه زن مسلمان ایرانی گفتند: «زن مسلمان ایرانی ثابت کرده است که می توان زن بود، عفیف، محجبه و شریف بود و در عین حال در مرکز فعالیت های اجتماعی، سیاسی و فرهنگی حضور داشت. احساس لطف و معرفت زنانه را با شهادت، شهامت و ایثار درآمیخت و در این مسیر حرکت کرد. راهی که در آن تقوا، عفاف، حجاب و ایثار و ایستادگی، تربیت فرزند، زندگی خانوادگی و همه زینت ها و فضیلت های معنوی در آن وجود دارد

«زنان و مردان در جامعه و محیط کار با هم زندگی می کنند و مشکلات اجتماعی را با هم حل می کنند و جنگ را با هم اداره می کنند، همان طور که در دوران هشت سال دفاع مقدس حضور فعال داشتند، فرزندان را با هم پرورش می دهند اما در حفاظ و حجاب در بین زن خانه رعایت می شود و این همان نکته ی مهم است که در غرب حذف آن باعث ابتذال شده است».

زن ایرانی و انقلاب اسلامی ایران

خانم اختری در آخر گفتند: «به برکت انقلاب اسلامی زن ایرانی در مسیر خوبی قرار گرفته است. احترام به زن این است که به زن فرصت داده شود تا نیروهای برجسته ای که در درون زن بنا نهاده شده در سطوح مختلف این استعدادها بروز کند».

در بخش عصر این همایش،قبل ادامه ی ارائه ی مقالات مربوطه توسط مهیمانان خارجی، دکتر علیرضا زاکانی شهردار محترم تهران سخنرانی کرده و فرمودند: « انقلاب اسلامی پیامی واضح برای جهانیان داشت. در حوزه سیاسی به ملت ها آموخت مستقل باشند. انقلاب مفهومی جدید و درست از آزادی، عدالت و معنویت به جهانیان ارائه داد و در یک کلام بعد از صدها سال تلاش جهانخواران برای یکدست سازی دنیا گفتمانی جدید مبتنی بر معنوبت پیش روی انسان‌ها گذاشت».

نگاه غرب به زن

 دکتر زاکانی ادامه دادند: «در نگاه جهانخوران غربی با تعریفی غلط انسان در محوریت قرار دارد جای خدا نشسته است انسانی که در نسبت با طبیعت به دنبال نابودی آن است و در تعامل با جامعه و خود به دنبال سود و لذت حداکثری است، اما انقلاب اسلامی به ما آموخت انسانی محور است که افتخار بندگی خدا را دارد و خلیفه الهی برای ما سوی الله است. انسانی که به دنبال نابودی طبیعت نیست و خود را نسبت به جامعه مسئول می‌داند در پی تحقق جامعه مهدوی است. انسانی که در تعامل با خود به دنبال لذت جویی حداکثری نمی باشد و هدفش رشد در مسیر بندگی خداست».

نقش زن در خانواده

دکتر علیرضا زاکانی با اشاره به نقش زن در خانواده گفتند: «در تشکیل کوچکترین سلول جامعه یعنی خانواده نقش زنان ممتاز است‌. زن تکیه گاه همسر و رشد دهنده فرزند است، به همین جهت امام عظیم الشان ما گفت مرد از دامن زن است که به معراج می‌رود.غربی ها نگاهی ابزار گونه به زنان دارند و توانسته‌اند با استفاده از رسانه و کارهای تبلیغی اذهان جهانیان را در این رابطه تسخیر کنند.»

ایشان اضافه کردند: «در برابر این نگاه سراب گونه به زن ما باید بکوشیم نگاه درست به بانوان را در جامعه خودمان و دنیا ترویج کنیم، نگاهی که در آن زن در کنار خانه داری و همسرداری به دنبال سازندگی جامعه است و مسئولیت اجتماعی می پذیرد. امروز دانشجویان و اساتید زن ما در دانشگاه حضوری فعال دارند و اثرگذاری فعالیت علمی آنها بر کسی پوشیده نیست حاصل تلاش علمی آنها خارج از جغرافیای دانشگاه و در متن سازندگی جامعه کاملاً مشخص است».

حرف پایانی

دکتر زاکانی در پایان بیانیاتشان فرودند: «نگاه انقلاب اسلامی ایران به زن در مقام شعار مورد توجه قرار گرفت اما با این وجود لازم است ما الگوی کاملی از زن مبتنی بر خواسته های انقلاب اسلامی به ظهور و بروز برسانیم و با تکثیر آن زمینه تحقق تمدن نوین اسلامی را در منطقه و جهان فراهم کنیم، در تحقق این مسیر وحدت، همراهی و نقش آفرینی زنان مسلمان بسیار مهم است.

جامعه جهانی امروز تشنه راه حق است، روز به روز مسیر به حق روشن تر می شود و دشمنی ها نیز بیشتر اما در پایان این مسیر آنچه که باقی می‌ماند حق و حقیقت است. مفتخرم تهران میزبان شما بانوان صاحب فکر و اندیشه است، جامعه بیش از هر چیزی نیازمند شما بانوان گرامی است بانوانی که تک به تک پیرو الگوی برتر زن یعنی حضرت زهرای اطهر (س) هستند».

در این همایش باشکوه از آثار فرهنگی و پژوهشی با محوریت های زیر، رونمایی و از در پایان برگزیده های آن آثار تقدیر شد:

۱. تحولات جمعیت فرصت ها و تهدیدهای تمدن نوین اسلامی

۲. ازدواج آسان و پایدار و تحقق تمدن نوین اسلامی

۳. مادر فاطمی؛ چالش‌ها و راهکارهای تربیت نسل تمدن‌ساز

۴. آثار افزایش جمعیت بر سلامت مادر خانواده و جامعه

۵. نقش پویایی و جوانی جمعیت در تحقق تمدن نوین اسلامی

۶. افزایش جمعیت و توانمندسازی اقتصادی خانواده

۷. تاثیر اسناد بالادستی بر بالندگی مادر فاطمی و افزایش جمعیت 

۸.  تاثیر رسانه و فضای مجازی بر تحولات جمعیت 

۹. مادر فاطمی و ترویج فرهنگ ایثار، مقاومت و شهادت

علاوه بر این موارد، از مادران شهدای مدافع حرم از لبنان، مادر شهید نخبه ی حادثه ی شاهچراغ، شهید فرید الدین معصومی؛ و نیز خبرنگار واحد سیاسی و امنیت خبرگزاری صدا و سیما سرکار خانم آمنه سادات ضبیح پور تقدیر و تجلیل شد.

پایان/