نام کاربری یا نشانی ایمیل
رمز عبور
مرا به خاطر بسپار
دوران بارداری و تضمین سلامت آینده
بروز شرایط خاص در هر مرحله از بارداری میتواند نشانهای از خطرات بالقوه برای بیماریهای قلبی و عروقی در سالهای پس از زایمان باشد. آنچه در دوران بارداری روی میدهد، ممکن است به پیشبینی سلامت آینده فرد کمک کند. تحقیقات به طور فزایندهای نشان میدهند که بروز مشکلات خاص در هر زمان از بارداری میتواند زنگ خطری برای بیماریهای قلبی و عروقی در سالهای بعد از زایمان باشد. شرایطی مانند پره اکلامپسی، دیابت بارداری، زایمان زودرس و سقط جنین به ویژه میتوانند برای سلامت آینده فرد مشکلاتی ایجاد کنند.
پره اکلامپسی وضعیتی است که در آن فشار خون در دوران بارداری به طور مکرر افزایش مییابد و تغییراتی را به وجود میآورد که برای مادر و نوزاد خطرناک است. این عارضه ممکن است حتی در روزهای پس از زایمان نیز بروز کند و آثار طولانیمدتی داشته باشد. به طور تقریبی، ۲۰ درصد از زنان مبتلا به پره اکلامپسی در طول ۱۵ سال پس از بارداری ممکن است دچار فشار خون بالا شوند، حتی اگر فشار خون پس از زایمان به حالت طبیعی برگردد.
دیابت بارداری نوعی دیابت است که در دوران بارداری به وجود میآید. تحقیقات نشان میدهد که حدود ۸ درصد از بارداریهای ایالات متحده به دیابت بارداری مبتلا میشوند. این نوع دیابت میتواند خطر ابتلا به دیابت نوع ۲ را تا ۱۰ برابر افزایش دهد. عواملی مانند سن بالای مادر، چاقی، سابقه زایمانهای متعدد، سابقه خانوادگی و زایمان زودرس میتوانند احتمال ابتلا به دیابت نوع ۲ را در زنانی که دیابت بارداری داشتهاند افزایش دهند.
سقط جنین به معنای از دست دادن بارداری قبل از ۲۰ هفته است. نتایج یک مطالعه نشان میدهد زنانی که یک بار سقط جنین زودرس (قبل از پایان هفته ۱۲ بارداری) را تجربه کردهاند، ممکن است با افزایش اندکی در فشار خون مواجه شوند. همچنین زنانی که سه بار یا بیشتر سقط جنین داشتهاند، در مقایسه با زنانی که هرگز سقط جنین نکردهاند، احتمال بیشتری برای ابتلا به فشار خون بالا دارند. این موضوع در مورد دیابت نوع ۲ نیز صدق میکند.
«مردهزایی» به معنای از دست دادن بارداری پس از هفته بیستم بارداری است و تأثیرات منفی بر سلامت آینده مادر دارد. مطالعات نشان میدهد که دیابت نوع ۲ و فشار خون بالا در زنانی که مردهزایی را تجربه کردهاند، شایعتر است.
به گفته دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت، نمیتوان تمامی حوادث دوران بارداری را کنترل کرد و گذشته را تغییر داد. وجود یک یا چند عارضه بارداری به معنای بروز مشکلات سلامتی در آینده نیست، اما میتواند بهعنوان نشانهای برای مدیریت سلامت آینده مورد توجه قرار گیرد.
یک برنامه غذایی سالم برای قلب که شامل چربیهای اشباع شده کم، سدیم پایین و فیبر بالا باشد، باید مورد توجه قرار گیرد تا وزن در محدوده سالم کنترل شود. همچنین فعالیت بدنی منظم میتواند احتمال ابتلا به بیماریهای قلبی و دیابت نوع ۲ را کاهش دهد. اجتناب از مصرف سیگار و کاهش استرس نیز از جمله اقدامات ضروری است.
مهم این است که به سلامت خود توجه داشته باشیم و تجربیات دوران بارداری را با پزشک در میان بگذاریم و با افزایش سن، سلامت خود را به طور منظم زیر نظر داشته باشیم.
سلامت نیوز
گفتگوی جهانبانو با بانوان حاضر در مسیر مشایه
آشنایی با اولین موکب بین المللی زنانه
جملات کوتاه برای تشکر از بانوان خادم عراقی
چند توصیه برای مادران جهت در پیادهروی اربعین
به پاس ۱۰۰۰ روز خدمت
جریان مقاومت، جریانی است که باید همچنان خون تازه در آن دمیده شود
سختترین و سوزناکترین درد بشر، درد فراق است
مردم خوب میدانند چه کسی خدمتگزارشان است
یادبود بانوان آمل برای شهید رئیسی و شهدای خدمت