نام کاربری یا نشانی ایمیل
رمز عبور
مرا به خاطر بسپار
سرگذشت ندیمه (The Handmaid’s Tale) نوشته مارگارت اتوود اولین بار در سال ۱۹۸۵ منتشر شد. این رمان در آیندهای دور و در دنیایی دیستوپیک رخ میدهد که در آن جمهوری گیلاد، حکومتی مذهبی و استبدادی است که حقوق زنان را به طور کامل نادیده میگیرد.
داستان از زبان آفرد، یک زن جوان و عضو طبقه پایین جامعه در جمهوری گیلاد روایت میشود. آفرد بهعنوان یک کنیز به خانه یک فرمانده دولتی فرستاده میشود تا برای آنها فرزندی به دنیا بیاورد. در این جامعه، فرزندآوری کاهش پیدا کرده است و به همین دلیل از زنان بهعنوان وسیلهای برای تولید نسل استفاده میشود.
این رمان با نقدهای سیاسی، جنسیتی و اجتماعی عمیق نقش زنان در جوامع مردسالار را نشان میدهد.
اگرچه که بسیاری از منتقدان این رمان را تحسین کردهاند، اما به دلیل مخالفت بسیاری از احزاب محافظهکار با توزیع آن در مدارس آمریکا، این کتاب از کتابخانههای مدارس آمریکا بیرون کشیده شده است.
در سال ۲۰۲۲، این رمان در فهرست ۱۶۴۸ کتاب ممنوعه در ۵۰۴۹ مدرسه در ۳۲ ایالت آمریکا بود. مفاهیمی همچون افراط گرایی مذهبی، گرایشهای همجنسگرایی و فمینیسم در این کتاب، باعث شده تا در فهرست کتابهای ممنوعه قرار بگیرد.
در یکی از نامههای رسمی ایالت تگزاس آمریکا به هیئتهای مدرسه آمده است: «هیچ کودکی نباید در معرض محتوایی قرار بگیرد که براساس جنسیت، ارزشهای مذهبی و نژادی باعث ناراحتی میشود.»
شخصیت عجیب و غریب قهرمان کتاب، مویرا، مقاومت و عدم انطباق فرد با جامعه را نشان میدهد. مقاومت او نسبت به پذیرش قوانین گیلیاد او را به یک شورشی تبدیل میکند.
در کانادا نیز این رمان به دلیل «زبان توهین آمیز» و خشونت بیش از اندازه سانسور شد. کشورهایی مثل اسپانیا و پرتغال هم با استناد به محتوای آن درباره مذهب و نژاد، آن را از مدارس حذف کردهاند.
اتوود علناً از کار خود دفاع کرده است. سانسور را مضحک خواند و نسبت به دخالت مذهبی در آموزش عمومی هشدار داد. وی نوشت: شخصیت اصلی داستان فقط سعی میکند زنده بماند.
ایبنا
گفتگوی جهانبانو با بانوان حاضر در مسیر مشایه
آشنایی با اولین موکب بین المللی زنانه
جملات کوتاه برای تشکر از بانوان خادم عراقی
چند توصیه برای مادران جهت در پیادهروی اربعین
به پاس ۱۰۰۰ روز خدمت
جریان مقاومت، جریانی است که باید همچنان خون تازه در آن دمیده شود
سختترین و سوزناکترین درد بشر، درد فراق است
مردم خوب میدانند چه کسی خدمتگزارشان است
یادبود بانوان آمل برای شهید رئیسی و شهدای خدمت