سرکوب تظاهرات زنان در افغانستان توسط طالبان

تظاهرات زنان افغانستان در اعتراض به تداوم ممنوعیت آموزش دختران برگزار شده بود و آنها شعار «تحصیل حق ماست»، «حق، عدالت، آزادی» و «یا همه یا هیچ کس» را سر می دادند.
تظاهرات

نخستین تظاهرات زنان افغانستان در سال جاری خورشیدی در غرب کابل برگزار شد، اما گروه طالبان این اعتراض را «با خشونت» سرکوب کردند.

تظاهرات زنان افغانستان در اعتراض به تداوم ممنوعیت آموزش دختران برگزار شده بود و آنها شعار «تحصیل حق ماست»، «حق، عدالت، آزادی» و «یا همه یا هیچ کس» را سر می دادند.

معترضان زمانی که در «ایستگاه مدرسه» در غرب کابل رسیدند، با ممانعت جنجگویان گروه طالبان مواجه شدند و آنها با «خشونت» و «دشنام» تظاهرات زنان را برهم زدند و سه زن معترض را بازداشت کردند.

بر اساس اطلاعاتی که این منابع ارائه کرده اند، ملالی هاشمی، رقیه ساعی و فاطمه محمدی زنانی هستند که از محل تظاهرات دیروز در غرب کابل، بازداشت شده اند و هنوز از سرنوشت آنها معلوماتی در دسترس نیست.

معترضان زن می گویند که طالبان این زنان را پس از بازداشت به حوزه سیزدهم امنیتی شهر کابل منتقل کردند و هنوز اطلاعات بیشتری از سرنوشت آنها در دست ندارند.

تداوم سرکوب زنان

سه زنی که دیروز از سوی گروه طالبان بازداشت شدند، اولین گروه از معترضان زن بودند که در سال ۱۴۰۲ خورشیدی، بازداشت و زندانی شدند.

زنان معترض افغانستان می گویند که بازداشت این سه زن، نشانه تداوم سیاست سرکوب گروه طالبان علیه زنان است.

یکی از زنان معترض با حفظ هویتش به خبرنگار شفقنا گفت که «طالبان از اعتراضات خیابانی زنان هراس دارند و به همین دلیل با خشونت اقدام به سرکوب این اعتراضات می کنند.»

او افزود که آنها با رعایت حجاب کامل و به صورت کاملا مسالمت آمیز تظاهرات خود را راه اندازی کرده بودند، اما با آن هم، جنگجویان طالبان مانع تداوم این تظاهرات شدند و با «لت وکوب» معترضان این تظاهرات را برهم زدند و سه زن معترض را بازداشت کردند.

یک زن معترض دیگر نیز می گوید که زنان افغانستان بیش از یک و نیم سال است که در زیر سلطه گروه طالبان از تمام حقوق خود محروم شده اند.

او می گوید که «دختران ما در حالت بد روحی و روانی به سر می ‌برند و در خانه ‌های خود در حقیقت مثل یک زندانی، زندگی می ‌کنند.»

به گفته این زن معترض، آنها با سرکوب و خشونت «متوقف» نمی شوند و اگر چنین سیاستی می توانست آنها را متوقف کند، اعتراضات آنها در یک و نیم سال گذشته به صورت پیوسته ادامه نداشت.

درخواست آزادی فوری بازداشت شدگان

پس از بازداشت سه زن معترض از محل تظاهرات روز گذشته در کابل، اعضای جنبش های اعتراضی زنان افغانستان خواستار آزادی فوری آنها هستند.

آنها با نشر اعلامیه های، می گویند نگران سرنوشت این زنان در بازداشت گروه طالبان هستند و می خواهند آنها به صورت فوری آزاد شوند.

ریچارد بنت، گزارشگر ویژه حقوق بشر سازمان ملل متحد در افغانستان نیز خواستار آزادی فوری زنانی شده است که دیروز از سوی طالبان بازداشت شدند.

او در صفحه رسمی تویتر خود نوشته است که این زنان به صورت مسالمت آمیز و برای درخواست حق تحصیل خود تظاهرات کرده بودند که از سوی طالبان برهم زده شد.

گزارشگر ویژه حقوق بشر سازمان ملل متحد برای افغانستان، خواستار آزادی «فوری» و «بدون قید و شرط» زنان معترض شده اند.

سه زن معترض در حالی از سوی جنگجویان گروه طالبان بازداشت شدند، نرگس سادات، یکی دیگر از زنان معترض را حدود یک و نیم ماه قبل از منطقه پل سرخ کابل بازداشت کرده بودند و هنوز آزاد نکرده اند.

نهادهای حقوق بشری سیاست گروه طالبان در قبال زنان «آپارتاید جنیستی» می خوانند و خواستار به رسمیت شناختن آن از سوی جامعه جهانی هستند.

این نهادها می گویند که جامعه جهانی باید عملا در کنار زنان افغانستان ایستاد شوند و در واکنش به سیاست های زن ستیزانه طالبان، تنها به صدور اعلامیه اکتفا نکنند.

شیعه نیوز