نخستین زن فرمانده جنبش آزادی بخش فلسطین آفریقایی الاصل بود

فاطمه برناوی در سال 1939 از خانواده‌ای آفریقایی‌الاصل در شهر بیت‌المقدس چشم به جهان گشود و در 9 سالگی به دلیل اشغالگری‌های یهودیان به ناچار به همراه خانواده بیت‌المقدس را به مقصد اردوگاه آوارگان فلسطینی در اردن ترک کرد.
فرمانده

به گزارش جهان بانو، فاطمه برناوی در سالهای اوج‌گیری مبارزات جنبش فتح با اشغالگران صهیونیست در دهه ۱۹۶۰ به صف فداییان فلسطینی پیوست و بعدها در سال ۱۹۶۷به عنوان نخستین زن فلسطینی یک سازمان شبه‌نظامی فلسطینی را بر ضد اشغالگری صهیونیست‌ها بنیان نهاد تا بدین شکل عنوان نخستین فرمانده زن جنبش آزادی بخش فلسطین در دوران معاصر را به نام خود ثبت کند.

برناوی بعدها مسئولیت تاسیس پلیس زنان فلسطین را عهده‌دار شد اما سرانجام در اکتبر ۱۹۶۷ پس از قرار دادن یک بمب در سینمای صهیون اشغالگران اسرائیلی در شهر بیت‌المقدس به عنوان نخستین زن جنبش آزادی‌بخش فلسطین توسط نظامیان این رژیم بازداشت شد.

دادگاه رژیم صهیونیستی وی را به حبس ابد محکوم کرد.  برناوی پس از تحمل ۱۰ سال و نیم حبس سرانجام در نوامبر سال ۱۹۷۷ با میانجیگری دولت مصر، قبل از دیدار انور سادات رئیس جمهور وقت مصر از سرزمین های اشغالی از زندان های رژیم صهیونیستی آزاد شد.

وی پس از تبعید از وطنش فلسطین در سالهای بعد از بیروت و اردن به مبارزات خود علیه دشمن اشغالگر صهیونیستی ادامه داد و در سال ۱۹۸۵ با «فوزی نمر» دیگر اسیر فلسطینی ازدواج کرد و پس از تاسیس تشکیلات خودگردان فلسطین در سال ۱۹۹۴ با بازگشت به کرانه باختری مسئولیت ایجاد پلیس زنان فلسطین را عهده دار شد.

برناوی سرانجام پنجشنبه ۱۲ آبان ۱۴۰۱ در سن ۸۳ سالگی در بیمارستان فلسطین شهر قاهره پایتخت مصر چشم از جهان فروبست تا نامش با نام میهنش جاودانه شود.

تسنیم