زنان کرد در خط مقدم؛ روایت حضور زنان کرد در دفاع مقدس

کتاب «نقش زنان کُرد در دفاع مقدس» به نقش برجسته زنان در رویداد‌های مختلف جنگ، از حضور مستقیم آن‌ها در درگیری با عناصر ضدانقلاب گرفته تا تلاش‌های شبانه روزی برای امدادگری و پشتیبانی جنگ، همراهی آن‌ها با همسران خود، فداکاری‌های آن‌ها، فرستادن فرزندان به جبهه و تحمل صبورانه شهادت عزیزانشان می‌پردازد.

در ادامه روند معرفی کتاب‌های ارزشمند با موضوع جنگ تحمیلی در استان کردستان، به صورت اجمالی به معرفی کتاب «نقش زنان کُرد در دفاع مقدس» خواهیم پرداخت.

کتاب «نقش زنان کُرد در دفاع مقدس» در سال ۱۴۰۱ به همت علی اصغر حسینی و دکتر مظهر بابایی نگاشته شد و توسط انتشارات بنیاد حفظ آثار و نشر ارزش‌های دفاع مقدس منتشر شده است.

این اثر به صورت اختصاصی و برای نخستین بار به بررسی حضور زنان در هشت سال جنگ تحمیلی در کُردستان پرداخته است.

این کتاب به نقش برجسته زنان در رویداد‌های مختلف جنگ، از حضور مستقیم آن‌ها در درگیری با عناصر ضدانقلاب گرفته تا تلاش‌های شبانه روزی برای امدادگری و پشتیبانی جنگ، همراهی آن‌ها با همسران خود، فداکاری‌های آن‌ها، فرستادن فرزندان به جبهه و تحمل صبورانه شهادت عزیزانشان می‌پردازد.

مطالب کتاب در چهار فصل ارائه شده است:

فصل اول، به توضیحی درباره موقعیت جغرافیایی استان کردستان، جایگاه کردستان در جنگ تحمیلی از نظر استراتژیک و نقش زنان کردستان قبل و پس از انقلاب اسلامی پرداخته است.

در فصل دوم، به معرفی زنان شاخص و پیشمرگ مسلمان کُرد استان کردستان و به جان‌فشانی‌ها و خاطراتی از زندگی آن‌ها اشاره شده است.

فصل سوم، به خاطرات و دسته‌بندی فعالیت‌های زنان در گروه‌های جانباز، ستاد پشتیبانی، امدادگر و حضور مستقیم آن‌ها در جبهه و جنگ و فداکاری‌هایی که در کردستان انجام داده‌اند، پرداخته شده است. همچنین در این فصل به نقش زنان غیر بومی که در کردستان فعالیت داشته‌اند نیز اشاره شده است.

درنهایت، فصل چهارم اسناد و تصاویر ارزشمند درباره موضوع کتاب را در بر می‌گیرد.

خبرگزاری دفاع مقدس