اراده فولادین در دستان ظریف بانوان کارآفرین هرمزگان

کارآفرینی زنان و ورود آنان به فعالیت‌های اقتصادی به نوبه خود در اشتغالزایی و افزایش درآمد ملی سهم به ‌سزایی دارد و امروز خیاطی علاوه بر اینکه به‌ عنوان یک مهارت محسوب می‌شود به ‌عنوان یک ابزار اقتصادی هم هست و همچنین باعث صرفه‌جویی در زمان می‌شود.
کارآفرین

شهناز جهاندیده یکی از بانوان فعال و کارآفرین هرمزگانی است که از بسیج سازندگی تسهیلات دریافت کرده و توانسته است کارگاه خود را با خرید ۵۰ دستگاه چرخ خیاطی مجهز کند و با مهارت خیاطی ضمن کارآفرینی؛ جمعی از بانوان را هم به خودکفایی برساند.

این بانوی ۳۵ ساله اهل رودبار شهرستان بندرخمیر که برای بیش از ۵۰ نفر شغل ایجاد کرده است، می‌گوید: چرخ‌های خیاطی را به صورت رایگان در اختیار بانوان منطقه ام که بیشتر افراد کم بضاعت و سرپرست خانوار هستند، قرار دادم تا از این طریق درآمدزایی داشته باشند.

جهاندیده از سن ۲۰ سالگی با توجه به علاقه خاصی و استعداد در نقاشی که داشته وارد حرفه خیاطی و طراحی شده است

او می گوید: در کنار خیاطی، آموزش را نیز آغاز کردم و صفر تا صد دانش خود را به صورت رایگان در اختیار بانوان رودباری گذاشتم، با این هدف که ایجاد اشتغال برای بانوان بدون کار در روستایم صورت گیرد و خوشبختانه توانستم شاگردان زیادی را تربیت کرده که هم‌اکنون برای خودشان مستقل شده و درآمدزایی می‌کنند.

به گفته جهاندیده: خوشبختانه بانوان فراوانی از این طریق وارد بازارکار شدند و در کنار خودم چندین مربی دیگر در زمینه‌های مختلف از جمله بافتنی، گلدوزی و غیره را برای آموزش بانوان روستا جذب کردم.

این زن کارآفرین هرمزگانی ادامه می‌دهد: حمایت و پشتیبانی بسیج سازندگی هرمزگان در راه رسیدن به هدفم که همان محرومیت زدایی و ایجاد اشتغال پایدار در روستاها است، بسیار اثربخش بوده و توانستم کسب و کارم را توسعه دهم و امیدوارم درهمه روستاها و شهرها حمایت از محرومان بیش از پیش گسترش پیدا کند همچنین افراد زیر ۱۸ سال تنها در تابستان با ما کار می‌کنند و اولویت اولِ ما درس و مدرسه است.

 فهمیه محتاجی زاده دیگر بانوی کارآفرین ۲۴ ساله اهل لیردف جاسک و صاحب یک کارگاه خیاطی بوده که اینچنین از دشواری‌های راهی که شروع کرده و به موفقیت رسیده است، می‌گوید: با اینکه در رشته تحصیلی غیرهنری دانش آموخته شدم ولی به کارهای هنری، خیاطی و لباس علاقه زیادی داشتم و ایده شکل گیری کسب و کار در زمینه خیاطی از همان ابتدا در ذهنم بود و باتوجه به اینکه در شهرمان لباس‌های سنتی طرفداران زیادی دارد و بیشتر بانوان نیز از آن استفاده می کنند، لذا این جرقه ای در ذهنم به وجود آورد و با همفکری ۲ نفر از دوستانم به این نتیجه رسیدم که این کار را شروع کنیم. تسهیلات ۲هزار میلیاردی از بسیج دریافت و کار خود را شروع کردم.

فاطمه امامدادی نیز از بانوان کارآفرین هنر خیاطی در ساکن روستای طارم حاجی آباد هرمزگان است.این هنرمند ۴۵ ساله می گوید: وام ۱۲۰ میلیون ریالی از محل صندوق‌های قرض الحسنه بسیج سازندگی را دریافت کردم و در حال حاضر سه نفر خیاط ، یک اتوکار و یک برش کار در کارگاه خیاطی‌ام مشغول به کار هستند که روزی خود را از این طریق به دست می‌آورند.

دغدغه شغل و کسب و کار که باشد به همتی از جنس بسیج و بسیجیان نیاز است تا زنان همپای مردان خود وارد عرصه کسب و کارهای خانگی و سنتی شوند و چرخ تولید که از علاقه و ذوق این هنرمندان سرچشمه گرفته را در روستاها به صدا درآورد.

ایرنا