نام کاربری یا نشانی ایمیل
رمز عبور
مرا به خاطر بسپار
با وجود تلاشهای گسترده برای کاهش جمعیت زندانیان کشور، آمارها نشان میدهد زنان به دلیل بدهیهای غیرعمد، همچنان در معرض آسیبهای جدیتری نسبت به مردان قرار دارند. این موضوع نگرانیها را درباره وضعیت زنان زندانی افزایش داده است. حبس زنان تنها محدود به دیوارهای زندان نیست، بلکه ضربهای عمیق به بنیان خانواده و جامعه وارد میکند. این مسئله تبعات گستردهای برای خانوادههای زندانیان زن به همراه دارد.
بسیاری از زنانی که امروز در زندانهای کشور به سر میبرند، نه بهخاطر جرم، بلکه به دلیل بدهیهای ناخواسته، ضمانتهای ناآگاهانه یا شکست در کارهای کوچک اقتصادی گرفتار شدهاند. این امر نشان میدهد که مشکلات اقتصادی نقش مهمی در زندانی شدن زنان دارد.
ستاد دیه تلاش میکند با اولویتبخشی به آزادی زنان، از گسترش آسیبهای اجتماعی جلوگیری کند
با توجه به نقش محوری زنان در خانواده، ستاد دیه تلاش میکند تا با اولویتبخشی به این گروه، از گسترش آسیبهای اجتماعی ناشی از حبس مادران و همسران جلوگیری کند. این اقدام با هدف کاهش آسیبهای ناشی از زندانی شدن زنان صورت میگیرد. در همین رابطه، سید اسدالله جولایی، رئیس هیئت امنای ستاد دیه کشور با تأکید بر اولویت آزادی زنان، از وضعیت شکننده، دلایل غیرمجرمانه و تأثیرات اجتماعی و خانوادگی زندان بر زنان سخن میگوید. او بر اهمیت توجه به وضعیت زنان زندانی تاکید دارد. سال گذشته، به همت خیرین، ۱۱,۳۸۰ نفر از زندانهای کشور آزاد شدند که از این تعداد، ۶۸۲ نفر زن بودند.
زنان برای ستاد دیه اولویت محسوب میشوند
رئیس هیئت امنای ستاد دیه کشور تاکید کرد: زنان برای ما و برای ستاد، اولویت محسوب میشوند. زن یک موجود خاص و الهی با روحیهای لطیفتر و احساساتی قویتر از مردان است. وی با اشاره به تجربیات ستاد دیه گفت: تجربه نشان داده که زنان در مواجهه با حبس، شکنندهتر عمل میکنند؛ به همین دلیل تلاش ما این است که در اولویت اول، به آزادی زنان بپردازیم.
رئیس هیئت امنای ستاد دیه کشور با بیان اینکه با ورود یک زن به زندان، بلافاصله پیگیر تشکیل پرونده برای آزادی او میشویم، افزود: این زنان بزهکار نیستند، بلکه بدهکارند.
به گفته جولایی، بدهیهای سنگین که گاه از روی بلندپروازی یا مشورتهای اشتباه ایجاد شدهاند، عامل اصلی زندانی شدن زنان است.
نمونهای از زندانی شدن زنان به دلیل مشکلات اقتصادی
وی با ارائه مثالی گفت: زنی خیاط بوده که با تشویق اطرافیان، تصمیم گرفته کارگاه تأسیس کند و تجهیزات وارد کند، اما به دلیل نوسانات بازار و عدم آگاهی از مسائل حقوقی، بدهکار شده و شکستخورده است. نمونه دیگری از دلایل ورود زنان به زندان اشاره کرد و گفت: ضمانتهای نابجا و ناآگاهانه از دیگر دلایل زندانی شدن زنان است. زنانی بودهاند که صرفاً از سر اعتماد، ضامن همسر، بستگان یا دوستان شدهاند.
مشکلات اقتصادی، خانوادهها را درگیر میکند
وی با اشاره به این که چکها و سفتههای این فرد از سوی مادر، خواهر، همسر و سایر اعضای خانوادهاش امضا شده، گفت: این فرد نه بزهکار است و نه فرد بدی؛ بلکه شرایط اقتصادی و بحرانهای بازار موجب بروز این مشکلات برای او شده است. در یک پرونده دیگر، یک خانم بهعنوان ضامن پسرش شده است. پسر او نیت بدی نداشته، اما به دلیل نوسانات اقتصادی نتوانسته بدهی خود را پرداخت کند و خودکشی کرده است و مادرش اکنون گرفتار شده است.
وی در مورد نقش نوسانات اقتصادی در افزایش تعداد زنان بدهکار زندانی گفت: در وضعیتهای مشابه فرد متواری شده و از کشور بهصورت غیرقانونی خارج شده است و افرادی که ضامن او شدند اکنون گرفتارند و درگیر هستند. همچنین محاسبه نابجا و اعتماد نابجا پای افرادی را به زندان بازکرده است که آنها بزهکار نیستند و ارقام بدهی این افراد اغلب سنگین است.
قضات نگران مفاسد ناشی از زندانی شدن زنان هستند
به گفته جولایی، قضات این پروندهها دغدغه اصلاح جامعه و حفظ سلامت آن را دارند و میدانند که چه مفاسدی از جمله روحی جسمی و اخلاقی هم برای فرد زندانی و هم برای خانواده او در پی دارد. در حال حاضر ۱۵۰۷ نفر در زندانهای کشور به سر میبرند که از این تعداد، ۷۳۷ نفر زن هستند. استانهایی مانند تهران، خراسان رضوی، و اصفهان بیشترین آمار را دارند. ستاد دیه با اولویتبخشی به آزادی زنان، تلاش میکند تا اثرات اجتماعی، خانوادگی و فرهنگی ناشی از حبس زنان را کاهش دهد.
جولایی با بیان این که از میان تعداد محکومان مالی غیرعمد، آن دسته که تولیدکنندگان و صاحبان صنایع هستند، بهعنوان تاجر محسوب میشوند، گفت: ستاد دیه به افراد ورشکسته کمک نمیکند، بلکه تنها به افرادی که ناتوان در تأمین دیون شخصی خود هستند، کمک میکند. ستاد دیه به سهم خود به افرادی کمک میکند که تاجر نیستند، بلکه افراد عادی هستند که بیمحابا وارد یک حوزه کاری شده و با بیمبالاتی برای خود و دیگران مشکل ایجاد کردهاند.
خبرگزاری فارس
گفتگوی جهانبانو با بانوان حاضر در مسیر مشایه
آشنایی با اولین موکب بین المللی زنانه
جملات کوتاه برای تشکر از بانوان خادم عراقی
چند توصیه برای مادران جهت در پیادهروی اربعین
به پاس ۱۰۰۰ روز خدمت
جریان مقاومت، جریانی است که باید همچنان خون تازه در آن دمیده شود
سختترین و سوزناکترین درد بشر، درد فراق است
مردم خوب میدانند چه کسی خدمتگزارشان است
یادبود بانوان آمل برای شهید رئیسی و شهدای خدمت